Health & Fitness

Κορωνοϊός: 95% αποτελεσματικό το εμβόλιο της Moderna

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο κορωνοϊού
Εμβόλιο κορωνοϊού © PEXELS

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Moderna γνωστοποίησε πως το εμβόλιο του κορωνοϊού, το οποίο ετοιμάζει είναι κατά 95% αποτελεσματικό.

Αποτελεσματικό κατά 95% είναι το εμβόλιο του κορωνοϊού που κατασκευάζει η αμερικάνικη εταιρεία Moderna όπως γνωστοποίησε με επίσημη ανακοίνωσή της.

Τα αποτελέσματα της φάσης 3 δοκιμών του εμβολίου έγιναν γνωστά το μεσημέρι της Δευτέρας. Το εμβόλιο χορηγήθηκε μεταξύ 30.000 ασθενών, με τους μισούς να λαμβάνουν το κανονικό και τους υπόλοιπους ασθενείς κάποιο placebo με το εντυπωσιακό αποτέλεσμα του 94,5%.

Στις 95 περιπτώσεις ασθενών που μολύνθηκαν με κορωνοϊό, οι 90 αφορούσαν άτομα που έλαβαν placebo και, μάλιστα, οι 11 ήταν σοβαρά.

«Είναι εξαιρετικά καλά νέα. Αν δει κανείς τα δεδομένα, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους», είπε ο Άντονι Φάουτσι, του οποίου το ινστιτούτο συμμετείχε στην κατασκευή του εμβολίου της Moderna.

Τα νέα αυτά έρχονται αμέσως μετά την ανακοίνωση της Pfizer, της οποίας το εμβόλιο αποδείχθηκε κατά 90% αποτελεσματικό.

Να σημειωθεί πως το εμβόλιο της Moderna δεν θα είναι διαθέσιμο πριν την αρχή του έτους ενώ ανακοινώθηκε πως θα είναι σε θέση να χορηγήσει 20 εκατομμύρια δόσεις στις ΗΠΑ στο τέλος του 2020.  

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ