Health & Fitness

Sputnik V: Πόσοι έχουν παρενέργειες από το ρωσικό εμβόλιο

Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ερευνητής σε εργαστήριο κάνει αναλύσεις για το εμβόλιο του κορωνοϊού
Ερευνητής σε εργαστήριο κάνει αναλύσεις για το εμβόλιο του κορωνοϊού © EPA

Το 15% των εθελοντών που έκαναν το Sputnik-V, το ρωσικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό, εμφάνισε παρενέργειες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ο εμβολιασμός με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik-V δεν προκαλεί παρενέργειες στο 85% των εμβολιασθέντων.

Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του Εθνικού ερευνητικού κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν. Γκαμαλέι, που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι παρενέργειες μπορούν να προκληθούν, αλλά δεν είναι σημαντικές και προβλέπονται πλήρως από τις οδηγίες χρήσης του εμβολίου. «Οι πιο "δυσάρεστες" παρενέργειες, είναι ο πυρετός που φθάνει έως τους 38 βαθμούς Κελσίου, ο πονοκέφαλος, οι μυαλγίες και το κοκκίνισμα στο σημείο του εμβολιασμού» εξήγησε ο Γκίντσμπουργκ.

Και πρόσθεσε: «Τέτοιες παρενέργειες παρατηρούνται περίπου στο 15% των εμβολιασθέντων. Δηλαδή, όσο και αν είναι δύσκολο να το κατανοήσει κάποιος, στο 85% των εμβολιασθέντων δεν παρουσιάζεται καμία παρενέργεια και τίποτα το δυσάρεστο για τους ίδιους».

Ο Γκίντσμπουργκ ανακοίνωσε επίσης ότι στη ρωσική πρωτεύουσα εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό Sputnik-V περίπου 19.000 άτομα, εκ των οποίων οι 6.500 έχουν πάρει και τη δεύτερη δόση.

Κορωνοϊός στη Ρωσία: Τέταρτη παγκοσμίως σε επιβεβαιωμένα κρούσματα

Η Ρωσία είναι τέταρτη παγκοσμίως σε επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 έχουν εντοπιστεί 1.531.224 περιστατικά.

Πρώτες με διαφορά παραμένουν οι ΗΠΑ με 8.898.410 μολύνσεις Covid-19 και ακολουθούν Ινδία (7.918.102) και Βραζιλία (5.394.128).

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Ρωσία έχουν φθάσει το 1.531.224 από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 στη χώρα
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Ρωσία έχουν φθάσει το 1.531.224 από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 στη χώρα © athensvoice.gr/koronoios

Στη Ρωσία, όπου συνεχίζεται ο εμβολιασμός σε εθελοντές με το Sputnik-V και η καταγραφή οποιασδήποτε παρενέργειας προκαλείται, οι θάνατοι από κορωνοϊό έχουν φθάσει τις 26.269.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ