Health & Fitness

BrainUP StressDOWN: Προστατέψτε το μυαλό σας από το άγχος

Η μία μελέτη μετά την άλλη δείχνουν ότι πολλοί ενήλικες παρουσιάζουν όξυνση του άγχους

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα
ΤΕΥΧΟΣ 756
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
BrainUP StressDOWN: Προστατέψτε το μυαλό σας από το άγχος

Το BrainUP StressDOWN συμβάλλει στη διατήρηση της ηρεμίας και της απόδοσης υπό πίεση, στην ελάττωση της έντασης και στη διαχείριση των στρεσογόνων γεγονότων

Τα προβλήματα και η αβεβαιότητα που έχει φέρει ο νέος κορωνοϊός στη ζωή μας έχουν επηρεάσει αρνητικά την ψυχική διάθεση πολλών ανθρώπων, που νιώθουν το άγχος και το στρες τους να εντείνονται μέρα με τη μέρα. 

Η μία μελέτη μετά την άλλη δείχνουν ότι πολλοί ενήλικες παρουσιάζουν όξυνση του άγχους, εξαιτίας παραγόντων όπως ο φόβος για τη νόσο Covid-19, η οικονομική αβεβαιότητα που συνοδεύει την πανδημία, ο περιορισμός των κοινωνικών δραστηριοτήτων ή/και η απώλεια της εργασίας. Στις νεότερες ηλικίες, καθοριστική είναι η ανατροπή της καθημερινότητας με τα μαθήματα και τις εξετάσεις εξ αποστάσεως, τον υποχρεωτικό περιορισμό των κοινωνικών συναναστροφών, την αγωνία για την εύρεση εργασίας, αλλά και την αβεβαιότητα για το τι επιφυλάσσει το μέλλον. 

Ωστόσο, το συνεχές άγχος έχει συνέπειες στην υγεία του εγκεφάλου, γιατί τον αναγκάζει να απελευθερώνει συνεχώς ορισμένες ορμόνες που επιβαρύνουν τη λειτουργία του. Μελέτες έχουν συσχετίσει το έντονο άγχος με χαμηλή συγκέντρωση, μειωμένη μνήμη και επιδείνωση της ψυχικής διάθεσης. Όταν μάλιστα το άγχος είναι οξύ, μπορεί να προκληθεί δυσκολία συγκέντρωσης, σύγχυση, ακόμα και παροδική απώλεια της μνήμης.

Η λήψη ειδικά σχεδιασμένων διατροφικών συμπληρωμάτων, που περιέχουν ουσίες ζωτικής σημασίας για την υγεία και λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων, μπορεί να βοηθήσει. Το BrainUP StressDOWN είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει συνδυασμό συστατικών, τα οποία συμβάλλουν όχι μόνο στην όξυνση του νου, αλλά και στην ψυχολογική ανάταση και στην ενίσχυση της συγκέντρωσης και της απόδοσης του εγκεφάλου.

Συνδυασμός φωσφολιπιδίων 

Το συμπλήρωμα αυτό περιέχει ορισμένα φωσφολιπίδια, ένα είδος βασικών λιπιδίων, απαραίτητων για τη διατήρηση της δομής και του περιβάλλοντος των κυττάρων. Ειδικότερα, τα φωσφολιπίδια συγκροτούν την κυτταρική μεμβράνη, δηλαδή το «περίβλημα» κάθε εγκεφαλικού κυττάρου, που ελέγχει την είσοδο και την έξοδο από το κύτταρο των θρεπτικών ουσιών, των βιταμινών και των λιπών.

Η διατήρηση της ακεραιότητας της κυτταρικής μεμβράνης είναι το «κλειδί» για την επιβίωση των νευρικών κυττάρων και τη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου. Η κυτταρική μεμβράνη μονώνει και προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα, ενώ συμβάλλει στη δημιουργία νευρικών ερεθισμάτων. 

Το BrainUP StressDOWN περιέχει συνδυασμό τριών φωσφολιπιδίων, της φωσφατιδυλοσερίνης (PS), του φωσφατιδικού οξέος (PA) και της φωσφατιδυλοχολίνης (PC). Κάθε ένα από αυτά επιτελεί σημαντικές λειτουργίες στα εγκεφαλικά κύτταρα, αλλά η πραγματική ισχύς τους έγκειται στην ικανότητά τους να συνεργάζονται για την επιτέλεση σημαντικών διεργασιών. 

O συνδυασμός των φωσφολιπιδίων που περιέχει το BrainUP StressDOWN επιτυγχάνει συνεργική δράση, η οποία έχει μελετηθεί για την υποστήριξη της μνήμης, της γενικότερης απόδοσης του εγκεφάλου και της ψυχικής διάθεσης. Και οι τρεις αυτοί παράγοντες επιβαρύνονται σημαντικά από το άγχος. 

Τα οφέλη 

Οι σχετικές μελέτες έχουν δείξει, για παράδειγμα, ότι η φωσφατιδυλοσερίνη σε συνδυασμό με το φωσφατιδικό οξύ συμβάλλουν στην καταπολέμηση του χρόνιου άγχους, καθώς και του άγχους που προκύπτει περιστασιακά ή πριν από συγκεκριμένες περιστάσεις, όπως είναι οι ομιλίες, οι συνεντεύξεις, οι μαθητικές και οι επαγγελματικές εξετάσεις. Αυτό επιτυγχάνεται με την επίτευξη χαμηλότερων επιπέδων της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, κάτω από ψυχολογικά και κοινωνικά απαιτητικές συνθήκες. 

Έχει επίσης βρεθεί ότι το BrainUP StressDOWN συμβάλλει στη διατήρηση της ηρεμίας και της απόδοσης υπό πίεση, στην ελάττωση της έντασης και στη διαχείριση των στρεσογόνων γεγονότων. Επιπλέον, ενισχύoντας τη μνήμη και διευκολύνοντας την ανάκληση πληροφοριών, υποστηρίζει τις εγκεφαλικές λειτουργίες, και ελαττώνει την πνευματική κόπωση. 

Φυσικό προϊόν 

Τα οφέλη αυτά καθιστούν το BrainUP StressDOWN κατάλληλο για τους μαθητές ηλικίας άνω των 15 ετών, για τους φοιτητές με άγχος, αδυναμία συγκέντρωσης ή μνήμης την περίοδο των εξετάσεων, καθώς και για τα άτομα με απαιτητική καθημερινότητα, χρόνιο καθημερινό άγχος και υποχρεώσεις, για όσους βιώνουν περιστασιακό άγχος (π.χ. πριν από ομιλίες, συνεντεύξεις, εξετάσεις), για όσους επιθυμούν να διατηρήσουν ή να ενισχύσουν τη γνωστική τους λειτουργία, αλλά και για τις γυναίκες με προεμμηνορροϊκό σύνδρομο.

Το BrainUP StressDOWN είναι ένα φυσικό προϊόν, χωρίς τη χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (non-GMO) και χωρίς διεγερτικά ή ηρεμιστικά συστατικά. Το προϊόν δεν έχει γνωστές ανεπιθύμητες ενέργειες ή αλληλεπιδράσεις με φαρμακευτικές ουσίες και έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για καθημερινή χρήση.

Ο συνδυασμός των συστατικών του έχει αναγνωριστεί ως ασφαλής (Generally Recognized as Safe - GRAS) από τον Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ. Επιπλέον, η φωσφατιδυλοσερίνη (PS) αποτελεί το μόνο μη συνταγογραφούμενο συστατικό, το οποίο κατέχει ισχυρισμό υγείας από τον FDA, τόσο για τη γνωστική δυσλειτουργία, όσο και για την άνοια.

BrainUP StressDOWN: Προστατέψτε το μυαλό σας από το άγχος

Κυκλοφορεί στα φαρμακεία από τη Leriva Pharma.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ