- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Kατά 59,7% αυξήθηκαν οι εξαγωγές φαρμάκων με πρωταγωνιστές τα ελληνικά φάρμακο το πρώτο εξάμηνο του 2020.
Η εξαγωγική δυναμική και η σημασία του ελληνικού φαρμάκου για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας καταδεικνύονται από την εντυπωσιακή αύξηση κατά 59,7% των εξαγωγών φαρμάκων, στο πρώτο εξάμηνο του 2020, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (Αύγουστος 2020). Τα τελευταία χρόνια, τα φάρμακα παραμένουν σταθερά το δεύτερο σε αξία εξαγώγιμο προϊόν της ελληνικής οικονομίας, μετά τα πετρελαιοειδή, με το ποσοστό της συμμετοχής τους στο σύνολο των εξαγωγών να ξεπερνά το 6%!
Η αύξηση των εξαγωγών για το ελληνικό φάρμακο έγινε σε μια ιδιαίτερα δυσμενή περίοδο, που οι διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες υπολειτουργούσαν λόγω της πανδημίας και υπήρχαν τεράστιες καθυστερήσεις στο διεθνές εμπόριο.
Η αύξηση των εξαγωγών έγινε, αφού καλύφθηκαν πλήρως οι εγχώριες ανάγκες σε φάρμακα. Ενώ η πανδημία του κορωνοϊού δημιούργησε σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, η ελληνική βιομηχανία φαρμάκου εξασφάλισε την αυτάρκεια και την επάρκεια στα αναγκαία φάρμακα πρώτης γραμμής στη χώρα μας και την πλήρη κάλυψη των αναγκών περισσότερων από τριών εκατομμυρίων ασφαλισμένων και ασθενών.
Εκτός από τον σημαντικό της ρόλο για το σύστημα υγείας, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι ένας ελπιδοφόρος κλάδος, με μεγάλη αξία για την οικονομία και τις εξαγωγές. Οι παραγωγικές επενδύσεις των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών και η προσέλκυση επενδύσεων ξένων εταιρειών, θα έχουν μια μοναδική πολλαπλασιαστική επίδραση στο ΑΕΠ της χώρας.
Το ζητούμενο της επόμενης ημέρας για την εθνική οικονομία είναι η ταχεία επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης. Και η Ελλάδα έχει ένα μοναδικό προνόμιο: διαθέτει εξωστρεφή, ισχυρή εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, που παράγει υψηλής ποιότητας, διεθνώς εμπορεύσιμα και ανταγωνιστικά φάρμακα και μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχύει για αλκοόλ και καφέ
Κάποια από αυτά βρίσκονται σχεδόν καθημερινά στο καλάθι του σούπερ μάρκετ
Το σημείο που πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να πλύνουν κάθε φορά που κάνουν μπάνιο
«Η αφασία αποτελεί σύμπτωμα και όχι πάθηση, μπορεί να εμφανιστεί οξέως, βραδέως επιδεινούμενη ή να είναι παροδική» επισημαίνει ο κ. Κωνσταντίνος Βουμβουράκης
Η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία δεν προκαλεί μόνο πρόωρη γήρανση ή επώδυνα εγκαύματα, αλλά ανοίγει την πόρτα σε «κοιμώμενους» ιούς με βασικό πρωταγωνιστή τον ιό HPV
Η Αττική στο επίκεντρο της έξαρσης
Το Ημερολόγιο της Πλήξης: 31 Αυγούστου
Τι λένε οι καρδιολόγοι
Ποιοι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί
Νέα μελέτη συνδέει τις στατίνες με έως 15% χαμηλότερο κίνδυνο
Ο Δημήτριος Λύρας εξηγεί πότε η φθορά της άρθρωσης οδηγεί στην ανάγκη για ολική αρθροπλαστική ισχίου
Γήρανση του πληθυσμού, μαζικές διαγνώσεις και απεικονιστικές εξετάσεις
Και πώς επηρεάζει την ευτυχία μας αυτή η συνήθεια;
Η εποχικότητα, οι τρόποι μετάδοσης, τα συμπτώματα και οι ομάδες υψηλού κινδύνου
11 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα αυξημένα κρούσματα στην Αττική, για το πόσο κινδυνεύουμε πραγματικά, τον ρόλο της κλιματικής αλλαγής και τα μέτρα προστασίας
Πόνος στη μέση και τον αυχένα: Τι πρέπει να προσέχουμε στην παραλία
Ο ρόλος της συντρόφου και του φίλου
Τα πρώτα αποτελέσματα που ενθουσίασαν τους επιστήμονες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.