Health & Fitness

Πρώτη επιβεβαιωμένη περίπτωση επαναμόλυνσης από κορωνοϊό

Οι ισχυρισμοί των ερευνητών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
κορωνοϊός
κορωνοϊός © EPA/Antonio Lacerda

Ένας ασθενής μολύνθηκε δεύτερη φορά απο τον κορωνοϊό μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών - Τι σημαίνει αυτό για την ανοσία του ιού.

Ερευνητές ανέφεραν την πρώτη επιβεβαιωμένη περίπτωση επαναμόλυνσης από τον κορωνοϊό, υποδηλώνοντας ότι η ανοσία σε μερικούς ανθρώπους μπορεί να διαρκέσει μόνο λίγους μήνες. Συγκεκριμένα, ένας ασθενής διαγνώστηκε δεύτερη φορά με κορωνοϊό τέσσερις μήνες μετά την πρώτη, σύμφωνα με επιστήμονες στο Χονγκ Κονγκ.

«Ένας νέος και υγιής ασθενής είχε μια δεύτερη περίπτωση λοίμωξης από κορωνοϊό, η οποία έγινε 4,5 μήνες μετά το πρώτο επεισόδιο», δήλωσαν σήμερα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ.

Οι γιατροί έχουν αναφέρει πολλές περιπτώσεις επανεμφάνισης του ιού στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλα μέρη, αλλά καμία από αυτές δεν είχε επιβεβαιωθεί με αυστηρές εξετάσεις.

Όμως, οι ερευνητές του Χονγκ Κονγκ μελέτησαν τον ιό και από τους δύο κύκλους μόλυνσης και διαπίστωσαν σημαντικές διαφορές στα δύο σύνολα του ιού, καταλήγοντας έτσι στο συμπέρασμα ότι ο ασθενής μολύνθηκε για δεύτερη φορά.

Οι συνηθισμένοι κορωνοϊοί είναι γνωστό ότι μπορούν να εμφανιστούν ξανά σε λιγότερο από ένα χρόνο, αλλά οι ειδικοί ήλπιζαν ότι ο νέος κορωνοϊός θα μπορούσε να συμπεριφέρεται περισσότερο σαν τους ιούς SARS και MERS, οι οποίοι παράγουν ανοσία για μερικά χρόνια. Κάτι τέτοιο μετά την επιβεβαιωμένη περίπτωση του ασθενή που μολύνθηκε δύο φορές μέσα σε τέσσερις μήνες, πλέον αμφισβητείται. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ