- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κορωνοϊός: Έως τα τέλη του 2020 βρετανικό εμβόλιο στην αγορά
Η εταιρεία έκλεισε συμφωνία με Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία και συζητά με Ιαπωνία, Ρωσία, Βραζιλία και Κίνα
Φαρμακευτική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου έκλεισε συμφωνία παρασκευής εμβολίου με 4 χώρες της ΕΕ και συζητά με Κίνα, Ιαπωνία, Ρωσία και Βραζιλία.
Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, ότι υπέγραψε ένα συμβόλαιο με την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία για να προμηθεύσει την Ευρώπη με ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με τις παραδόσεις να αρχίζουν έως τα τέλη του 2020. Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca διευκρίνισε ότι βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με την Ιαπωνία, την Ρωσία, την Βραζιλία και την Κίνα με θέμα την υπογραφή συμφωνιών για την προμήθεια του πειραματικού της εμβολίου για την Covid-19, καθώς ετοιμάζεται να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης των δοκιμών.
Το συμβόλαιο προβλέπει έως 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανέφερε η εταιρία, που πρόσθεσε ότι επιδιώκει να διευρύνει την παραγωγή του εμβολίου, το οποίο δεσμεύθηκε να προμηθεύσει χωρίς κέρδος στη διάρκεια της πανδημίας.
«Καθώς η ευρωπαϊκή εφοδιαστική αλυσίδα μας αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα την παραγωγή, ελπίζουμε ότι θα καταστήσουμε το εμβόλιο ευρέως και γρήγορα διαθέσιμο», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής Πασκάλ Σόριοτ σε μια ανακοίνωση. Η πειραματική φάση του εμβολίου είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να τελειώσει το φθινόπωρο, ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντζα σε ανάρτησή του στο Facebook.
Η AstraZeneca κατέληξε σε διάφορες συμφωνίες παραγωγής προκειμένου να ανταποκριθεί στον στόχο της παραγωγής 2 δισεκ. δόσεων του εμβολίου, περιλαμβανομένων δύο κοινοπραξιών με την υποστήριξη του Μπιλ Γκέιτς και μιας συμφωνίας ύψους 1,2 δισεκ. δολαρίων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Δεν υπάρχει εγκεκριμένη θεραπευτική αγωγή για την COVID-19, την πολύ μεταδοτική αναπνευστική ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. «Πολλές χώρες στον κόσμο έχουν ήδη εξασφαλίσει εμβόλια. Η Ευρώπη δεν το έχει κάνει ακόμη. Η ταχεία συντονισμένη δράση μιας ομάδας κρατών μελών θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για όλους τους πολίτες της ΕΕ σε αυτή την κρίση», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε εντολή από τις κυβερνήσεις της ΕΕ την Παρασκευή να διαπραγματευθεί εκ των προτέρων αγορές υποσχόμενων εμβολίων για τον κορονοϊό, ωστόσο δεν είναι σαφές αν υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα χρήματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσβάλει κυρίως τις γυναίκες άνω των 40 ετών
Πώς επηρεάζουν οι διαταραχές άγχους
Όταν αρχίσουν τα συμπτώματα, τότε η νόσος είναι ήδη προχωρημένη
30 γραμμάρια πρωτεΐνης και 30 λεπτά περπάτημα μέσα στα πρώτα 30 λεπτά από το πρωινό ξύπνημα
Ποια επιλογή αξίζει να κάνετε
Τι πρέπει να σταματήσετε άμεσα
Τι να σταματήσετε... χθες
Τα υλικά που δεν πρέπει να λείπουν
Τι γίνεται στα οστά, στο ήπαρ και στα νεφρά
Πρωτοβουλία πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
Τα μυστικά που κάνουν τη διαφορά
Τα φαγητά που δεν πιάνει το μάτι μας αλλά είναι τα «διαμάντια» της διατροφής μας
Ο στιγματισμός των ασθενών λόγω άγνοιας τους οδηγεί συχνά έως και σε κατάθλιψη
Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Τελικά τι ισχύει με την κατανάλωση νερού;
Οι αγωγές σε βάρος των Eli Lilly και Novo Nordisk και τα επιστημονικά δεδομένα
Η επιδεξιότητα των δακτύλων μπορεί να προειδοποιήσει για γνωστική έκπτωση πριν τα προβλήματα μνήμης
Βιωματική δράση ενημέρωσης στις 17 Οκτωβρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.