Health & Fitness

«Τα ταξίδια αυξάνουν το ρίσκο για δεύτερο κύμα κορωνοϊού»

Ο Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος προειδοποιεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός
Υπολογιστής ειδοποίησε πρώτος για την ύπαρξη του κορωνοϊού © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τα ταξίδια θα συντελέσουν ενδεχομένως στην έξαρση ενός δεύτερου κύματος του κορωνοϊού σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Ιατρικό Σύλλογο.

Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος έξαρσης ενός δεύτερου κύματος του κορωνοϊού στον κόσμο λόγω των αεροπορικών ταξιδιών όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Θα συμβούλευα τις κυβερνήσεις να κρατήσουν κλειστά τα σύνορα, και μάλιστα προς τις δύο κατευθύνσεις. Από υγειονομικής πλευράς θα ήταν καλύτερο οι άνθρωποι να μείνουν στους τόπους κατοικίας τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι και πρόσθεσε στη συνέχεια:

«Τα νέα μέτρα χαλάρωσης ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες μου προκαλούν μεγάλη ανησυχία, διότι θα ζήσουμε έναν ακόμη μεγαλύτερο ανταγωνισμό ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης για το ποια (χώρα) ανοίγει περισσότερο και πιο γρήγορα.

»Με τα ταξίδια ανεβαίνει το ρίσκο ενός δεύτερου κύματος επιδημίας, το οποίο θα είναι πιο σκληρό από το πρώτο γιατί δεν θα είμαστε τόσο προσεκτικοί όσο την πρώτη φορά. Εάν ξεκινήσουν και πάλι τουρίστες να έρχονται στη χώρα, θα αυξηθεί ο κίνδυνος μολύνσεων. Το άνοιγμα των συνόρων έγινε πριν την ώρα του, η κυβέρνηση δρα αποκλειστικά με γνώμονα τα οικονομικά συμφέροντα και υποτιμά το υγειονομικό ρίσκο. Δεν είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.