Health & Fitness

Κορωνοϊός: Ανησυχία του ΠΟΥ για τα παιδιά

Προειδοποιήσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει
Ανησυχία για τις αυξητικές τάσεις σε Αφρική και Λατινική Αμερική © EUROKINISSI

Καμπανάκι συναγερμού από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι η πανδημία του κορωνοϊού κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει προειδοποίησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «ανησυχεί βαθιά» σχετικά με τον αντίκτυπο της διακοπής των συνήθων υγειονομικών υπηρεσιών, ειδικά για τα παιδιά.

«Η πανδημία κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει» είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, προσθέτοντας ότι ο οργανισμός ανησυχεί για τις αυξητικές τάσεις στην Αφρική, την ανατολική Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και σε ορισμένες χώρες της Ασίας. «Έχουμε μπροστά μας μακρύ δρόμο και πολλή δουλειά να κάνουμε» υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η υφήλιος «έπρεπε να ακούσει» τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον νέο κορωνοϊό από τα τέλη Ιανουαρίου. «Ο κόσμος έπρεπε να ακούσει προσεκτικά τον ΠΟΥ, καθώς η έκτακτη ανάγκη σε παγκόσμιο επίπεδο κηρύχθηκε την 30ή Ιανουαρίου» είπε, επισημαίνοντας ότι εκείνη της εποχή, εκτός της Κίνας, υπήρχαν παγκοσμίως 82 κρούσματα και κανένας θάνατος.

Συμπλήρωσε δε ότι ελλείψεις σε εμβόλια για άλλες ασθένειες καταγράφηκαν σε 21 χώρες, ως αποτέλεσμα των συνοριακών περιορισμών που συνδέονται με την πανδημία. «Ο αριθμός των κρουσμάτων ελονοσίας στην υποσαχάρια Αφρική μπορεί να διπλασιαστεί» επισήμανε.


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ