Health & Fitness

Roche: «Καταστροφικά» κάποια τεστ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό

Τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής φαρμακευτικής εταιρείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σέβεριν Σβαν
Ο διευθύνων σύμβουλος της Roche, Σέβεριν Σβαν © EPA/GEORGIOS KEFALAS

«Καταστροφικά» χαρακτηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Roche κάποια τεστ αντισωμάτων για τον νέο κορωνοϊό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής φαρμακευτικής εταιρείας Roche, Σέβεριν Σβαν, χαρακτήρισε «καταστροφικά» κάποια αιματολογικά τεστ αντισωμάτων, τα οποία λανσάρονται στην αγορά ως κατάλληλα για τη διάγνωση της νόσου Covid-19.

Η φαρμακοβιομηχανία Roche έχει δημιουργήσει και ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή στο εργοστάσιο της, στο Μανχάιμ της Γερμανίας, ενός νέου τεστ με το οποίο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δίνεται η δυνατότητα να διαπιστώνεται εάν υπάρχουν αντισώματα του κορωνοϊού μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Το τεστ έχει ξεκινήσει να παράγεται μαζικά στο εργοστάσιο του Μανχάιμ από τις αρχές Μαρτίου και σύμφωνα με τον Σέβεριν Σβαν το τεστ θα είναι έτοιμο για να διατεθεί στην αγορά τον Μάιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Roche άσκησε δριμεία κριτική στα προϊόντα που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά χαρακτηρίζοντάς τα «αναξιόπιστα». «Είναι σκέτη καταστροφή. Αυτά τα τεστ έχουν από μηδενική έως μηδαμινή αξία», είπε ο Σέβεριν Σβαν στη συνέντευξη Τύπου με βιντεοκλήσεις στην έδρα της εταιρείας στη Βασιλεία. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι «δεν είναι ηθικό να βρίσκονται στην αγορά αυτά τα προϊόντα».

Ο Σβαν επισήμανε ότι η εταιρεία του πραγματοποίησε ήδη δοκιμές σε χιλιάδες ασθενείς και για τον λόγο αυτό εκτιμά πως το τεστ αυτό αντισωμάτων είναι πολύ αξιόπιστο. Μέχρι το τέλος Ιουνίου – σύμφωνα με τον Σέβεριν Σβαν- το τεστ θα έχει χρησιμοποιηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους. Τέλος εξέφρασε την άποψη το τεστ  να γίνει πρώτα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Η Roche πιστεύει ότι τα αποτελέσματά του θα γίνονται γνωστά μέσα σε μια ημέρα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ