Health & Fitness

ΠΟΥ: Από νυχτερίδες και όχι από εργαστήριο ο κορωνοϊός

Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι προήλθε από ζώα, ανακοίνωσε ο οργανισμός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΟΥ: Από νυχτερίδες και όχι από εργαστήριο ο κορωνοϊός
Σίγουρα υπήρξε κάποιο ζώο ξενιστής, λέει ο ΠΟΥ © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Επικαλούμενος όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι ο νέος κορωνοϊός προήλθε από ζώα και δεν είναι το αποτέλεσμα κάποιων εργαστηριακών μελετών

Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι ο νέος κορωνοϊός προήλθε από νυχτερίδες στην Κίνα στα τέλη του 2019 και δεν πρόκειται για έναν ιό που κατασκευάστηκε σε εργαστήριο, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Αυτή η ανακοίνωση θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως απάντηση στα δημοσιεύματα, κυρίως από αμερικανικές εφημερίδες, ότι ο ιός προήλθε από εργαστήριο στην κινεζική πόλη Ουχάν, αλλά και στις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ την προηγούμενη εβδομάδα ότι η κυβέρνησή του προσπαθεί να καθορίσει αν ο ιός SARS- CoV-2 προήλθε από ένα εργαστήριο στην Ουχάν, την πόλη από την οποία ξεκίνησε η επιδημία.

«Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός προέρχεται από τα ζώα και δεν κατασκευάστηκε σε κάποιο εργαστήριο ή κάπου αλλού», δήλωσε η Φαντέλα Σάιμπ, εκπρόσωπος του ΠΟΥ. Πρόσθεσε ότι δεν είναι ξεκάθαρο πώς ο ιός πέρασε από τα ζώα στους ανθρώπους, αλλά «σίγουρα» υπήρξε κάποιο ζώο ξενιστής.


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ