Health & Fitness

Και μετά την καραντίνα, υποχρεωτική η απόσταση των 2 μέτρων

Το άνοιγμα των καταστημάτων θα γίνει σταδιακά και θα ξεκινήσει από τα μικρά μαγαζιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με απόσταση ασφαλείας και με μάσκα τα ψώνια στο super market
Με απόσταση ασφαλείας και με μάσκα τα ψώνια στο super market © Eurokinissi / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η απόσταση ασφαλείας των 2 μέτρων λόγω κορωνοϊού θα είναι σχεδόν υποχρεωτική και μετά την καραντίνα, που θα γίνει σταδιακά και βήμα-βήμα.

Η μαγική λέξη, την επόμενη μέρα της καραντίνας θα είναι η λέξη «απόσταση», ξεκαθάρισε απόψε ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου. «Προσεκτικά, βήμα-βήμα όπως πήγαμε στο κλείσιμο θα πάμε και στο άνοιγμα», ανέφερε ο κύριος Τσιόδρας και εξήγησε ότι η αρχή θα γίνει πιθανότατα από κάποια μικρά καταστήματα. Ωστόσο, είπε ότι «το άνοιγμα των καταστημάτων θα γίνει με την μέγιστη δυνατή προστασία των πολιτών» και ανέφερε ότι «ίσως χρησιμοποιηθεί και μία μάσκα στους μικρούς κλειστούς χώρους».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι οι επιστήμονες στην χώρα μας «παρακολουθούν και τα μέτρα που λαμβάνονται στις υπόλοιπες χώρες», όσον αφορά στο σταδιακό άνοιγμα της καραντίνας, αλλά εξήγησε ότι «λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στη χώρα μας». Ο ίδιος, για μία ακόμη φορά τόνισε ότι στη χώρα μας έχει περιοριστεί σημαντικά η διασπορά του κορωνοϊού, καθώς «οι δείκτες R0 παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλοί. Είναι από 0,6 και κάτω η διασπορά» Εξακολουθούμε να παρακολουθούμε τους αριθμούς που σταδιακά μειώνονται ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει συζήτηση σχετικά με τη στρατηγική άρση των μέτρων. Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Χαρδαλιάς, προετοιμάζεται με σχέδιο και μέθοδο, μελετώντας όλα τα δεδομένα, όπως έκανε και με την υποβολή των μέτρων. «Η όποια άρση θα ξεκινήσει βήμα-βήμα, με σταθερές κινήσεις και προσεκτικές αποφάσεις, όταν και μόνο τότε κριθεί ότι δεν υπάρχουν πλέον οι λόγοι που οδήγησαν στην επιβολή των μέτρων», υπογράμμισε. Συμπλήρωσε ότι τα δεδομένα που συγκεντρώνονται καθημερινά είναι αυτά που θα δείξουν τι πρέπει να γίνει, καθώς και πότε και πώς πρέπει να γίνει η έξοδος από την καραντίνα. «Οι αποφάσεις θα ληφθούν σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους, αλλά με βασικό γνώμονα και πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο την προστασία της υγείας των πολιτών. Για οποιοδήποτε μέτρο όπως έγινε και μέχρι τώρα, θα υπάρχει συγκεκριμένη έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση» κατέληξε.


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates

Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό

Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ