Health & Fitness

Your Therapist: η ελληνική start up για το well being

Η νέα πλατφόρμα για το ευ ζην προσφέρει δωρεάν συνεδρίες

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
main_banner1280x640.jpg

To Your Therapist είναι μια νέα πλατφόρμα που συγκεντρώνει όλους τους θεραπευτές γύρω από το well being. H ATHENS VOICE μίλησε με τους δημιουργούς του

Ξέρεις πώς θα βρεις τον κατάλληλο ψυχολόγο για εσένα; Μήπως έχεις αναρωτηθεί αν υπάρχει κάποιος yoga instructor στη γειτονιά σου; Θα ήθελες να κάνεις online συνεδρίες με τον διατροφολόγο σου; Αν η απάντηση σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις είναι ένα ηχηρό «ναι!» τότε μάλλον ήρθε η ώρα να μάθεις για το www.yourtherapist.gr.

Το Your Therapist είναι μια νέα πλατφόρμα που βασίζεται πάνω στη φιλοσοφία του ευ ζην και συγκεντρώνει όλους τους ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν να βάλεις το well being στη ζωή σου. Μπορείς να αναζητήσεις τους θεραπευτές που χρειάζεσαι με βάση την περιοχή σου, να διαβάσεις τα βιογραφικά τους, αλλά και την αξιολόγησή τους από άλλους χρήστες, να κλείσεις ένα ραντεβού online, και να βρεις χρήσιμα άρθρα. Μάλιστα, ειδικά για τη δύσκολη εποχή που διανύουμε η πλατφόρμα προσφέρει σε συνεργασία με τους θεραπευτές δωρεάν συνεδρίες σε κάθε τομέα.

Η ιδέα του Your Therapist ανήκει σε δύο νέα παιδιά, τον Βασίλη και τον Κώστα, που είδαν το κενό στον συγκεκριμένο χώρο και αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους start up επιχείρηση. Επικοινωνήσαμε μαζί τους για να μάθουμε περισσότερα.

Τι είναι το Your Therapist και πώς ακριβώς λειτουργεί; Ποιες ανάγκες καλύπτει;
Είναι μια πλατφόρμα που φιλοξενεί επαγγελματίες γύρω από το χώρο του well-being. Μέσα από αυτή την πλατφόρμα προσφέρουμε στους συνεργάτες μας τις πιο σύγχρονες μεθόδους προβολής, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής. Έτσι, οι συνεργάτες μας μπορούν να αναδείξουν το επαγγελματικό τους προφίλ, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας και νέων μεθόδων προβολής.

Η λογική πίσω από το Your therapist είναι απλή. Οι συνεργάτες μας μπορούν να δημιουργούν το προφίλ τους καταχωρώντας όλα τα επαγγελματικά τους στοιχεία. Ανάμεσα σε αυτά, οι συνεργάτες μας μπορούν να ανεβάσουν  βιογραφικό-στοιχεία επικοινωνίας-φωτογραφίες-διεύθυνση μέσω google maps-βίντεο παρουσιάσεις- λοιπές παροχές, ενώ παράλληλα μπορούν να  διατηρούν το επαγγελματικό τους calendar και να δέχονται online booking.

Από την άλλη, οι χρήστες μπαίνοντας στο your therapist, μπορούν να πλοηγηθούν στις σελίδες και να ανακαλύπτουν οι ίδιοι τον ιδανικότερο ή ιδανικότερους θεραπευτές – ειδικούς, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.  Επίσης μπορούν να διαβάζουν άρθρα στο blog του Your Therapist, να κάνουν αξιολογήσεις – reviews των συνεργατών και φυσικά να κάνουν online booking μια συνεδρία.

Πώς σας ήρθε η ιδέα για την υλοποίηση της πλατφόρμας;
Συμφωνήσαμε εξαρχής πως δεν υπάρχει ένας χώρος για να φιλοξενήσει όλους τους επαγγελματίες γύρω από το well being, να τους δώσει τη φωνή που αξίζουν μέσα σε ένα σύγχρονο περιβάλλον. Συνδυάσαμε το κενό που υπήρχε με τις γνώσεις μας γύρω από τις τεχνολογίες, την πληροφορική και το μάρκετινγκ και η υλοποίηση του Your Therapist δεν άργησε να γίνει πραγματικότητα.

Ποιες ειδικότητες μπορεί να βρει κανείς στην πλατφόρμα;
Ψυχολόγους / Ψυχοθεραπευτές, Διατροφολόγους, Life coaches, Φυσικοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Yoga instructors, Personal Trainers & Γυμναστήρια, Εναλλακτικούς θεραπευτές, Μασέρ. 

Your Therapist, μια νέα πλατφόρμα για το well being
Στο Your Therapist μπορείς εύκολα να κλείσεις ραντεβού online με τον θεραπευτή της επιλογής σου

Η πλατφόρμα είναι σε λειτουργία εδώ και 3 μήνες. Ποια είναι τα πρώτα σχόλια που έχετε λάβει, τόσο από την πλευρά των θεραπευτών, όσο και των χρηστών;
Είμαστε πολύ χαρούμενοι καθώς αυτή την πρώτη περίοδο έχουμε λάβει πολλά θετικά σχόλια από τους συνεργάτες μας, με τους οποίους μάλιστα προσπαθούμε να αναπτύσσουμε σχέσεις, να ακούμε τη γνώμη τους και τις ανάγκες τους, ώστε να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας. Η ανταπόκρισή των χρηστών είναι θετική, βρίσκουν το site πρωτότυπο, εύχρηστο και κάτι που έλλειπε από την εγχώρια αγορά.

Τι χρειάζεται να κάνει κάποιος που θέλει να συμμετάσχει στην πλατφόρμα ως θεραπευτής;
Για να καταχωρήσει κάποιος το επαγγελματικό του προφίλ, μπορεί να κάνει δωρεάν την εγγραφή του, να ανεβάσει τα στοιχεία του ακολουθώντας την απλή διαδικασία και να διαμορφώσει την επαγγελματική του σελίδα σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες. Ανάμεσα στο πλήθος των παροχών, οι συνεργάτες μας μπορούν να διατηρούν το προσωπικό τους calendar, να διαχειρίζονται τα online bookings, να δέχονται reviews-αξιολογήσεις από πελάτες τους, να ανεβάζουν βίντεο-παρουσιάσεις, άρθρα στο blog του Your Therapist, φωτογραφίες και όλες τις παροχές τους. Για να διατηρήσουμε εγκυρότητα και προστατέψουμε τους χρήστες και το εγχείρημα μας, έχουμε ενσωματώσει στην φόρμα εγγραφής ειδικό πεδίο όπου οι συνεργάτες μας ανεβάζουν την πιστοποίησή τους – πτυχίο.

Το Your Therapist είναι μια νέα πλατφόρμα για το well being
Μπορείς να διαβάσεις το βιογραφικό όλων των θεραπευτών που συμμετέχουν στο Your Therapist

Ποια από τις υπηρεσίες είναι πιο δημοφιλής αυτή τη στιγμή;
Στην πρώτη φάση που διανύουμε και δεδομένων των συνθηκών, οι ψυχολόγοι είναι πρώτοι σε αναζητήσεις από τους χρήστες του www.yourtherapist.gr.  Ωστόσο, με μεγάλη μας χαρά διαπιστώνουμε πως υπάρχει ενδιαφέρον για τους εναλλακτικούς θεραπευτές (life coaches, reiki therapists, ρεφλεξολόγοι, theta healer, μουσικοθεραπευτές, mindfulness coaches, usui masters) καθώς βλέπουμε πως αποκτούν φωνή επαγγελματικές ομάδες που δεν είναι τόσο γνωστές στο ευρύ κοινό.

Για αυτή την περίοδο υπάρχουν κάποιες εθελοντικές συνεδρίες. Πού μπορούμε να τις βρούμε, πόσο συχνά ανανεώνονται και πώς μπορούμε να συμμετέχουμε σε αυτές;
Λόγω της κατάστασης που διανύουμε, σκεφτήκαμε πως το your therapist και οι συνεργάτες του μπορούν να δράσουν υποστηρικτικά μέσω των εθελοντικών – online συνεδριών. Με ιδιαίτερη χαρά και έχοντας κλείσει την πρώτη εβδομάδα, έχουμε καταφέρει να προσφέρουμε δωρεάν σε όποιον το χρειάζεται πάνω από  350 ώρες online συνεδριών. Οι χρήστες μπορούν να διαλέξουν online συνεδρίες με ψυχολόγους, σεμινάρια διατροφής, distance reiki, yoga nydra, συνεδρίες διαχείρισης άγχους μέχρι και μαθήματα salsa!

Η διαδικασία είναι απλή και μπορεί να γίνει μέσω της ειδικής σελίδας που δημιουργήσαμε για αυτό το σκοπό εδώ

Συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα οι χρήστες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με όποιον θεραπευτή επιθυμούν. Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των συνεργατών μας ανανεώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα (έως και 2 φορές την εβδομάδα) τη λίστα με τις παροχές – συνεδρίες ανά συνεργάτη. Μέσω αυτής της δράσης, προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την ιδέα του ευ ζειν ακόμα και σε αυτές στις δύσκολες μέρες.

Λόγω της πανδημίας (αλλά και ανεξάρτητα αυτής) υπάρχουν θεραπευτές που πραγματοποιούν και online συνεδρίες;
Ακόμα και πριν την πανδημία, οι τάσεις παγκοσμίως δείχνουν πως οι χρήστες κάνουν χρήση της τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας ακόμα και για επαγγέλματα που δεν ήταν τόσο συνηθισμένα. Οι επαγγελματίες σήμερα φαίνεται πως έχουν δεχτεί αυτή την τάση και προσαρμόζονται με ιδιαίτερη ευκολία στις νέες συνθήκες. Στο Your Therapist η πλειοψηφία των συνεργατών μας υποστηρίζει online συνεδρίες και μάλιστα επιτυχώς, σύμφωνα με τα σχόλια των χρηστών μας.

yoga_new_.png

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον του Your Therapist; Πώς το φαντάζεστε, δηλαδή, σε 5 χρόνια από τώρα;
Οραματιζόμαστε να έχουμε τη μεγαλύτερη κοινότητα επαγγελματιών γύρω από το wellbeing, να έχουμε αναδείξει το σύνολο των επαγγελμάτων (ακόμα και των πιο ασυνήθιστων). Θα θέλαμε το Your Therapist να είναι ο σταθερός προορισμός όσων αναζητούν υπηρεσίες γύρω από το wellbeing.

Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να συμβάλουμε στην απενοχοποίηση των επαγγελμάτων που ακόμα και σήμερα θεωρούνται ταμπού. Φυσικά στο μυαλό μας έχουμε τη συνεχή ανάπτυξή μας, τη διεύρυνση αυτής της παρέας που ξεκινάει, ακόμα και την επέκτασή του yourtherapist εκτός συνόρων.

Πώς αντιλαμβάνεστε την έννοια του «ευ ζην» εσείς προσωπικά;
Όταν ψυχή, σώμα και πνεύμα συνεργάζονται αρμονικά, μπορούμε να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ