Health & Fitness

Κοροναϊός Live: Όλα τα κρούσματα στον παγκόσμιο χάρτη

Ενημέρωση για κάθε νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοροναϊός στο Σαν Φρανσίσκο
Κοροναϊός στο Σαν Φρανσίσκο © EPA/JOHN G. MABANGLO

Όλα τα νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού στον κόσμο στον παγκόσμιο ενημερωτικό χάρτη του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Όλες οι ενδείξεις κατατείνουν στο ότι ο κόσμος οδεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με πανδημία του κοροναϊού, προειδοποιεί ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, ανακοινώνοντας σειρά μέτρων έκτακτης ανάγκης για να περιοριστεί η εξάπλωση της ασθένειας COVID-19. «Όλες οι ενδείξεις κατατείνουν στο ότι ο κόσμος σύντομα θα μπει στη φάση της πανδημίας του κοροναϊού», τόνισε ο Μόρισον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Καμπέρα.

Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διστάζει να κηρύξει τον κόσμο σε κατάσταση πανδημίας σημειώνοντας σχεδόν καθημερινά ότι η κατάσταση είναι «ανησυχητική».

Το Κέντρο Συστημάτων Επιστήμης και Μηχανικής (CSSE) στο Johns Hopkins University δημιούργησε τον παγκόσμιο χάρτη του νέου κοροναϊού (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ),ο οποίος ανανεώνεται διαρκώς με στοιχεία στη βάση δεδομένων, συλλέγοντας λεπτό προς λεπτό τα στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αλλά και από τοπικές αρχές.

Από χθες στον παγκόσμιο χάρτη μπήκε και η Θεσσαλονίκη.

Μετά την Ιταλία, ο νέος κοροναϊός διαδίδεται πλέον στην Ευρώπη προκαλώντας έντονες ανησυχίες ενώ η γηραιά ήπειρος δέχεται ισχυρή πίεση να συγκρατήσει την επιδημία, ο αριθμός των νεκρών της οποίας αυξήθηκε περαιτέρω σήμερα, ιδιαίτερα στο Ιράν.

Για πρώτη φορά, ο καθημερινός αριθμός των νέων μολύνσεων από τον νέο κοροναϊό στον κόσμο υπερέβη εκείνον που καταγράφηκε στην Κίνα, απ' όπου ξεκίνησε τον Δεκέμβριο η επιδημία, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), αναφέροντας 411 νέα κρούσματα την Τρίτη στην Κίνα έναντι 427 κρουσμάτων αλλού στον κόσμο.

Ο νέος κοροναϊός έχει εμφανισθεί από χθες, Τρίτη, μέχρι σήμερα σε νέες ευρωπαϊκές χώρες: την Αυστρία, την Ελβετία, την Κροατία, Δανία, Εσθονία και την Ελλάδα, καθώς και στην Αλγερία. Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα τον πρώτο θάνατο Γάλλου και ένα ύποπτο κρούσμα εντοπίσθηκε για πρώτη φορά στη Λατινική Αμερική, στη Βραζιλία.

Ο Covid-19 αφορά πλέον, εκτός από την Κίνα, μια σαρανταριά άλλες χώρες στις οποίες έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 50 ανθρώπους ενώ υπάρχουν σ' αυτές σχεδόν 2.800 κρούσματα. Όμως η επιδημία φαίνεται πως έχει φθάσει στην κορύφωσή της στην Κίνα: οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 52 νέους θανάτους μέσα σε 24 ώρες έναντι 71 την προηγουμένη - ο μικρότερος αριθμός εδώ και περισσότερο από τρεις εβδομάδες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ