- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για το κέντρο βρεφών «Η Μητέρα»
Αναλυτικά η ανακοίνωση για την αναστολή λειτουργίας του τμήματος υποδοχής
Την αναστολή της λειτουργίας του τμήματος υποδοχής βρεφών στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ λόγω έλλειψης προσωπικού.
Αναστολή της λειτουργίας του τμήματος υποδοχής βρεφών, στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», λόγω έλλειψης προσωπικού, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Σημειώνει ότι το συγκεκριμένο τμήμα παίζει καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία για τη φιλοξενία των βρεφών στο κέντρο και μετά από αυτή την εξέλιξη «τα βρέφη θα μεταφέρονται για φιλοξενία απευθείας σε τμήματα με μεγαλύτερα βρέφη - παιδιά.
Μεγάλος είναι ο κίνδυνος τραυματισμού των βρεφών, καθώς επίσης και η προσαρμογή τους πάρα πολύ δύσκολη».
Η ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της αναφέρει συγκεκριμένα:
«Κλείνουν το τμήμα Υποδοχής Βρεφών λόγω έλλειψης προσωπικού
Άλλα έλεγε κατά την επίσκεψη εκεί η κα Αχτσιόγλου
18 Απριλίου 2019 η κα. Αχτσιόγλου και η κα. Φωτίου επισκέφτηκαν το Κέντρο Βρεφών «Η ΜΗΤΕΡΑ» για να εγκαινιάσουν την λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αναδοχή και την υιοθεσία.
Υποσχέθηκαν στους εργαζόμενους προσλήψεις προσωπικού. Στο Κέντρο φιλοξενούνται 68 παιδιά. Σε κάθε τμήμα στη βάρδια υπάρχει μία βρεφονηπιοκόμος για να φροντίζει 12 βρέφη – παιδιά.
Αντί λοιπόν να προσλάβει προσωπικό όπως υποσχέθηκε η κα Αχτσιόγλου κατά την επίσκεψή της, πήραν απόφαση να αναστείλουν τη λειτουργία του τμήματος Υποδοχής Βρεφών.
Μεγάλης σημασίας τμήμα στην προετοιμασία για την φιλοξενία των βρεφών στο Κέντρο. Τα βρέφη τώρα θα μεταφέρονται για φιλοξενία απευθείας σε τμήματα με μεγαλύτερα βρέφη – παιδιά. Μεγάλος είναι ο κίνδυνος τραυματισμού των βρεφών καθώς επίσης και η προσαρμογή τους πάρα πολύ δύσκολη.
Όλο αυτό για να μπορέσουν να καλύψουν την τραγική έλλειψη προσωπικού. Μετέφεραν του 5 βρεφονηπιοκόμους που υπηρετούσαν στο εν λόγω τμήμα, στα άλλα τμήματα για να καλύψουν ανάγκες. Οφείλουν 4500 ρεπό στο προσωπικό.
Του Απρίλη όμως η Αχτσιόγλου «έταζε λαγούς με πετραχήλια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάποια από αυτά βρίσκονται σχεδόν καθημερινά στο καλάθι του σούπερ μάρκετ
Το σημείο που πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να πλύνουν κάθε φορά που κάνουν μπάνιο
«Η αφασία αποτελεί σύμπτωμα και όχι πάθηση, μπορεί να εμφανιστεί οξέως, βραδέως επιδεινούμενη ή να είναι παροδική» επισημαίνει ο κ. Κωνσταντίνος Βουμβουράκης
Η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία δεν προκαλεί μόνο πρόωρη γήρανση ή επώδυνα εγκαύματα, αλλά ανοίγει την πόρτα σε «κοιμώμενους» ιούς με βασικό πρωταγωνιστή τον ιό HPV
Η Αττική στο επίκεντρο της έξαρσης
Το Ημερολόγιο της Πλήξης: 31 Αυγούστου
Τι λένε οι καρδιολόγοι
Ποιοι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί
Νέα μελέτη συνδέει τις στατίνες με έως 15% χαμηλότερο κίνδυνο
Ο Δημήτριος Λύρας εξηγεί πότε η φθορά της άρθρωσης οδηγεί στην ανάγκη για ολική αρθροπλαστική ισχίου
Γήρανση του πληθυσμού, μαζικές διαγνώσεις και απεικονιστικές εξετάσεις
Και πώς επηρεάζει την ευτυχία μας αυτή η συνήθεια;
Η εποχικότητα, οι τρόποι μετάδοσης, τα συμπτώματα και οι ομάδες υψηλού κινδύνου
11 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα αυξημένα κρούσματα στην Αττική, για το πόσο κινδυνεύουμε πραγματικά, τον ρόλο της κλιματικής αλλαγής και τα μέτρα προστασίας
Πόνος στη μέση και τον αυχένα: Τι πρέπει να προσέχουμε στην παραλία
Ο ρόλος της συντρόφου και του φίλου
Τα πρώτα αποτελέσματα που ενθουσίασαν τους επιστήμονες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.