Health & Fitness

Έρευνα: Τα μύρτιλα μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων

Σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Πανεπιστήμιο East Anglia (UEA)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
myrtila.jpg
© pixabay

Μια κούπα μύρτιλα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα.

Η κατανάλωση μιας κούπας μύρτιλων ημερησίως, περίπου 150 γραμμάρια, βοηθά να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Πανεπιστήμιο East Anglia (UEA).

Μια ομάδα ερευνητών μελέτησε τις επιπτώσεις της καθημερινής κατανάλωσης μύρτιλων σε 138 υπέρβαρους και παχύσαρκους ασθενείς, ηλικίας 50-75 ετών, που πάσχουν από μεταβολικό σύνδρομο. Η εξάμηνη μελέτη ήταν η μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια που έχει γίνει μέχρι σήμερα. "Παλαιότερες μελέτες διαπίστωναν ότι οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά μύρτιλα έχουν μειωμένο κίνδυνο να παρουσιάσουν καρδιαγγειακές παθήσεις ή διαβήτη τύπου 2", εξήγησε η επικεφαλής της ομάδας, καθηγήτρια Αϊντίν Κάσιντι. "Αυτό ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι τα μύρτιλα περιέχουν υψηλή ποσότητα της φυσικής ουσίας ανθοκυανίνη, του φλαβονοειδούς που ευθύνεται για τις κόκκινες, μπλε και μοβ αποχρώσεις στα φρούτα", πρόσθεσε.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση 150 γραμμαρίων μύρτιλων ημερησίως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων κατά 12-15%.

"Το απλό και εφαρμόσιμο μήνυμα είναι να καταναλώνουμε ένα φλιτζάνι μύρτιλα ημερησίως για να βελτιώσουμε την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος", είπε από την πλευρά του ο Δρ. Πίτερ Κέρτις, του ίδιου Πανεπιστημίου.

Ο Κέρτις παρατηρήσε πάντως ότι στη μελέτη δεν διαπιστώθηκε να υπήρξε κάποιο όφελος όταν οι άνθρωποι κατανάλωναν λιγότερα από 75 γραμμάρια μύρτιλων ημερησίως.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.