- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Περισσότερα από 6000 παιδιά στην Κομοτηνή και σε παραμεθόριες περιοχές της Βουλγαρίας θα υποβληθούν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». ‘Οπως τόνισε μάλιστα σε εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος, στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος, το 2015 είχε υλοποιηθεί παρόμοια δράση, για την οποία ο Οργανισμός βραβεύτηκε, ενώ το τρέχον πρόγραμμα περιλαμβάνει και την αγορά κινητής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας παιδιών και νεογνών.
Το έργο έχει τίτλο «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II (Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection ΙΙ) - INTERSYC II» και ανήκει στο πρόγραμμα "Interreg V-A Greece-Bulgaria" 2014-2020. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Interreg, Dinkova Jenya, το πρόγραμμα συνολικού ύψους 900.000 ευρώ χρηματοδοτείται κατά 75% από ευρωπαϊκούς πόρους και το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτεται από τα δύο κράτη.
"Στη Βουλγαρία έχουν ήδη εξεταστεί 2500 παιδιά, επτά έως 14 χρόνων, πολλά από τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν οδοντιατρικά, ορθοπαιδικά και οφθαλμολογικά προβλήματα" ανέφερε από την πλευρά της η διευθύντρια του οργανισμού "Centre Nadja" στο Σαντάνσκι, Rossanka Venelinova.
Στόχος είναι να εξεταστούν 3250 παιδιά σε κάθε χώρα, ενώ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κομοτηνή, το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων θα ξεκινήσει αρχές Μαρτίου.
Το έργο, που στοχεύει στην προστασία και βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών της διασυνοριακής περιοχής, εκτός από τις ιατρικές εξετάσεις περιλαμβάνει εκπαιδευτικά σεμινάρια πρώτων βοηθειών και διάσωσης για επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά σε Ελλάδα και Βουλγαρία, εκπαίδευση στο μοντέλο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 και ανάπτυξη εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και tablets, με στόχο την προώθηση της Γραμμής 116000 και την ενημέρωση παιδιών και εφήβων για θέματα υγεία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικό να απευθυνθούμε γρήγορα στον γιατρό
Μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τους νευροενδοκρινείς όγκους από την εταιρεία IPSEN
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.