Health & Fitness

Γιατί περάσαμε τέλεια το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες

Κυρίως, ο Τάκης που κολύμπησε στο Spetses Mini Marathon

sgdi.jpg
Μαριάννα Μαρμαρά
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
spetses-isia.jpg
© Athens Voice / Μαριάννα Μαρμαρά

Κάπου εδώ βρίσκεται και ο Τάκης. Είναι ντροπαλός και για αυτό δεν βγαίνει φωτογραφίες. Δηλώνει ότι σιχαίνεται τα ταξίδια, αλλά μεταξύ μας, είναι «τραβάτε με κι ας κλαίω». Για αυτό λοιπόν, τον τραβήξαμε με το ζόρι (και καλά) μέχρι τις Σπέτσες το περασμένο Παρασκευο-Σαββατοκύριακο. Μην γελάς, για τον Τάκη είναι μακριά ο Αργοσαρωνικός.

012.jpg
© Athens Voice / Μαριάννα Μαρμαρά

Ο Τάκης λοιπόν, για να μην βαριέται στο νησί έπρεπε να βρει μια αφορμή για να πει το «ναι» και να πάει. Η αφορμή βρέθηκε και ακούει στο Spetses Mini Marathon. Πώς μπορούσε ο Τάκης να συμμετέχει; Μα, κολυμπώντας! «Σε ποιο κολυμβητήριο προπονείσαι;» τον ρώτησαν όταν είπε ότι ενδιαφέρεται να συμμετάσχει. «Στη θάλασσα που πάνε όλοι για ηλιοθεραπεία κι εγώ για να μην βαριέμαι βγαίνω στα ανοιχτά και κολυμπάω επί μία ώρα» απάντησε.

Μετά, ξεκίνησε μια ολόκληρη διαπραγμάτευση: «Τάκη, είναι η πρώτη σου φορά, δήλωσε συμμετοχή στα 1500 μέτρα κολύμβηση, όχι στον διάπλου Κόστας – Σπετσών των 3 χλμ». «Όχι, θέλω τα 3 χιλιόμετρα. Το ’χω» να απαντάει και να μην ακούει τίποτα. Τελικά, ερήμην του δηλώθηκαν τα 1500 μέτρα για να έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο και να μπορούμε να ευχαριστηθούμε τον ήλιο, τη θάλασσα, τις Σπέτσες και τη διοργάνωση του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος του φθινοπώρου.

Έτσι λοιπόν, φόρεσε το μαγιό και το σκουφάκι του με τον αριθμό 157 και βούτηξε στα νερά του Αργοσαρωνικού για τον κολυμβητικό αγώνα των 1500 μέτρων. Και τα πήγε και πολύ καλά και βγήκε από το νερό και άρχισε τα παράπονα ότι τελικά την είχε τη μεγαλύτερη διαδρομή και έψαχνε τους διοργανωτές και κυρίως την ιδρύτρια του θεσμού και πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Μαρίνα Κουτερέλη, να τη ρωτήσει να μάθει πότε είναι η επόμενη διοργάνωση για να βγει και πάλι στα ανοιχτά. Ευτυχώς, δεν τη βρήκε, αλλά τον ενημερώσαμε εμείς: «Τον Μάιο Τάκη μου». «Νωρίτερα»; «Δεν προβλέπεται προς το παρόν, Τάκη μου».

Μην σας τα πολυλογώ, ο Τάκης πέρασε πολύ ωραία στις Σπέτσες. Και κολύμπησε και διασκέδασε και χάρηκε τη διοργάνωση και τα events, όπως το SUP και το Pasta Night και χειροκρότησε την Κυριακή τους συμμετέχοντες στους αγώνες τρεξίματος και περιμένει πώς και πώς να φτάσει ο Μάιος.

20181006_bic-sup-race_lp_00580.jpg
© Νίκος Καρανικόλας, Luc Percival, Παναγιώτης Μαυροματης

Και ο Τάκης δεν είναι ο μόνος. Φέτος, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη διοργάνωση, 19.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών, από 42 διαφορετικές χώρες, βρέθηκαν ξανά φέτος στις Σπέτσες για να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν την πληθώρα των αθλητικών, και όχι μόνο, εκδηλώσεων του 8ου Spetses mini Marathon.

az6i0022.jpg

Η αυλαία άνοιξε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου με τους παιδικούς κολυμβητικούς αγώνες στην παραλία του Αγίου Μάμαντος, με το πλήθος να καταχειροκροτεί τους μικρούς μας φίλους, και συνεχίστηκε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου με την πλειοψηφία των αγωνισμάτων της διοργάνωσης. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, η μέρα ξεκίνησε με τον νέο αγώνα των 1500 μέτρων κολύμβησης με προσκεκλημένους τους elite αθλητές (ο Τάκης κολύμπησε εκτός συναγωνισμού) Νόρα Δράκου, Απόστολο Παπαστάμο, Απόστολο Χρήστου και Γιώργο Σπανουδάκη, αλλά και τον brand ambassador του θεσμού Γιάννη Δρυμωνάκο.

Kids swimming start! #spetsesminimarathon #2winis2participate #OpenWaterSwimming #swimming #kids

20181004_sponsors_lg_nk-6069.jpg
Γιάννης Δρυμωνάκος, Τζώρτζια Σταυροπούλου, Μαρίνα Κουταρέλλη, Μαρκέλλα και Γεωργία Δαμασιώτη, Αποστολος Παπαστάμος Γιάννης Δρυμωνάκος, Τζώρτζια Σταυροπούλου, Μαρίνα Κουταρέλλη, Μαρκέλλα και Γεωργία Δαμασιώτη, Αποστολος Παπαστάμος © Νίκος Καρανικόλας, Luc

013.jpg
Η εκκίνηση του κολυμβητικού αγώνα των 5 χιλιομέτρων © Athens Voice / Μαριάννα Μαρμαρά

Swimming Race 1.5k!#SpetsesMiniMarathon #2winis2participate #OpenWaterSwimming #Swimming

Στη συνέχεια, δόθηκε η εκκίνηση του ιδιαίτερα απαιτητικού αγώνα των 5χλμ. με προσκεκλημένους τους elite αθλητές Στέφανο Δημητριάδη, Ρωμανό Αλυφαντή και Δημήτρη Κουλούρη. Από την παραλία της Κόστας ξεκίνησε ο αγώνας των 3χλμ. κολύμβησης με προσκεκλημένους τους elite αθλητές Δημήτρη Μάρκο, Νίκο Σημαντήρα και Κριστέλ Βουρνά.

Swimming Race 5k!#SpetsesMiniMarathon #2winis2participate #OpenWaterSwimming #Swimming #5k

20181006_3kswim_mk-6418.jpg
Η εκκίνηση του κολυμβητικού αγώνα των 3 χιλιομέτρων στην Κόστα

Amazing drone shot of 3k Swimming! #Marathon #Spetsesminimarathon #2winis2participate #inspireandbeinspired #Spetses #Greece#Repost @spathumpa with @get_repost

007.jpg

Τους κολυμβητικούς αγώνες ακολούθησαν οι παιδικοί δρομικοί αγώνες, ενώ πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας των 10 χλμ. τρέξιμο, με προσκεκλημένους τους elite αθλητές Κώστα Γκελαούζο και Γκλόρια Πριβιλέτζιο.

20181006_10krunning_nk-1178.jpg
Οι δρομείς των 10 χιλιομέτρων © Νίκος Καρανικόλας, Luc Percival, Παναγιώτης Μαυροματης

Start of 10k Running!#SpetsesMiniMarathon #Running #2winis2participate #Spetses #Greece

Το βράδυ του Σαββάτου, η Πλατεία Ποσειδωνίου γέμισε από τους ήχους της μοναδικής acoustic συναυλίας του συγκροτήματος INCO.

On Stage @inco_official! Thank you so much!! #2winis2participate #SpetsesMiniMarathon #inspirebeinspired #spetses #visitgreece #reasonstovisitgreece #greecetravelgr1_

Το πρωί της Κυριακής δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα των 5 χλμ. τρεξίματος  με προσκεκλημένους τους elite αθλητές Ανθή Κυριακοπόυλου και Θάνο Καλάκο. Στον αγώνα των 25 χλμ. τρεξίματος οι προσκεκλημένοι elite αθλητές ήταν οι Χριστόφορος Μερούσης, Μιχάλης Καλομοίρης και Ράνια Ρεμπούλη, ενώ συμμετείχαν, επίσης και οι Μάκης Καλαράς και Σεζόν Φερνάντες, καταγράφοντας ρεκόρ διαδρομής με αμαξίδιο.

20181007_5km-and-25km-runs_lp_01049.jpg
© Νίκος Καρανικόλας, Luc Percival, Παναγιώτης Μαυροματης

112.jpg
© Athens Voice / Μαριάννα Μαρμαρά

20181007_5krun_mk-0451.jpg
Οι δρομείς των 5 χιλιομέτρων

Μεταξύ των καταξιωμένων αθλητών που βρέθηκαν το τριήμερο στις Σπέτσες ήταν και οι Μαρία Σαμαρίνου, Νίκος Τσικούρας, Νάντια Συντζανάκη και ο σημαιοφόρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας στο Ρίο 2016, Γρηγόρης Πολυχρονίδης.

20181007_5k-25krun_nk-9159.jpg

Αν θέλεις κι εσύ να ζήσεις όσα έζησε ο Τάκης το τριήμερο 5-7 Οκτωβρίου, δήλωσε συμμετοχή στο επόμενο Spetses Mini Marathon.

Great aerial video by @flygreecedrone! #spetsesminimarathon #inspireandbeinspired #2winis2participate #memories #moments

#spetsesminimarathon #2wins2participate #inspireandbeinspired

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ