- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στη 1 και 2 Οκτωβρίου
Με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων
Δωρεάν μαστογραφικούς ελέγχους θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 1 και την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, από την μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας και με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων.
Όσες γυναίκες επιθυμούν να συμμετάσχουν, πρέπει να είναι ηλικίας από 40 έως 70 ετών, να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό, να μην έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά κ.α.
Για τα ραντεβού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στο τηλέφωνο 210 3626587 τις ώρες 09.00 έως 14.00.
Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000.
Ωστόσο παρ' όλη την υψηλή συχνότητα εμφάνισης της ασθένειας, η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή της δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, έτσι η πλειοψηφία των ασθενών ζει τελικά πολλά χρόνια χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα ζωή τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν είναι μόνο η ιδανική διατροφή του βρέφους, είναι ένας φυσικός μηχανισμός προστασίας
Έρευνες έχουν εντοπίσει μικροπλαστικά, ίχνη μετάλλων και υδρογονάνθρακες ορυκτελαίων σε προϊόντα χειλιών
Η έρευνα στη διατροφή εξελίσσεται ταχύτερα από σχεδόν κάθε άλλο κλάδο υγείας
Το 80% των πνιγμών στην Ελλάδα αφορά ηλικιωμένους - Εκστρατεία ενημέρωσης από το Safe Water Sports
Το «δώρο» της ηλιακής ακτινοβολίας δεν έχει μονάχα ευεργετικές επιπτώσεις
Ο εξοπλισμός προορίζεται για τα δύο λιμάνια του νησιού (στο νέο λιμάνι στον Τούρλο αλλά και στο παλιό λιμάνι) όπου διακινούνται ετησίως πάνω από 2,1 εκατομμύρια επιβάτες ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας.
Κάντε καθημερινά τις ασκήσεις πυελικού εδάφους, όπου και να βρίσκεστε
Δεν είναι όλοι οι πολύποδες της χοληδόχου κύστης ίδιοι
Οι λανθασμένες εκτιμήσεις και η παραπληροφόρηση
Τι θα γίνει με τους νέους δικαιούχους που περιμένουν να μπουν στο πρόγραμμα «Προλαμβάνω»
Ποιες ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο
Μέτρα προφύλαξης για τις ευάλωτες ομάδες - Αναλυτικές οδηγίες για ασφαλή παραμονή και μετακίνηση
Οι συχνότερες παθήσεις του ποδιού και τι θα πρέπει να ξέρουμε
Γιατί η ερμηνεία των νεότερων δεδομένων χρειάζεται προσοχή
Οι συχνοί τραυματισμοί λόγω της υπέρχρησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.