Health & Fitness

Μηνυτήρια αναφορά για την ψυχιατρική κλινική του «Ευαγγελισμού»

Το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων εξηγεί την απόφασή του

63834-643587.jpg
Βασίλης Βενιζέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4143109.jpg
© EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σε μία ουσιαστική θεσμική κίνηση, προκειμένου να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες, αλλά, κυρίως, προκειμένου να αναληφθούν άμεσα λυσιτελείς προσπάθειες για την ανάταξη της άθλιας κατάστασης η οποία σοβεί στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Αθήνας «Ευαγγελισμός», αποφάσισε να προχωρήσει το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στο ίδρυμα.

Συγκεκριμένα, το σωματείο των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» αποφάσισε σήμερα να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, σχετικά με την κατάσταση στην ψυχιατρική κλινική του ιδρύματος, η οποία λειτουργεί σταθερά εδώ και πάρα πολύ καιρό με… δεκάδες ράντζα στους διαδρόμους της, αλλά και στον χώρο υποδοχής, με το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής να εργάζεται πέραν από τα ανθρώπινα όρια και τη νοσηλεία των ψυχικώς πασχόντων να φθάνει στο όριο της επικινδυνότητας!

Το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» εξηγεί ως εξής τις αιτίες, οι οποίες οδήγησαν τους εργαζόμενους του ιδρύματος σε αυτή την απόφαση:

«* Επειδή όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουμε κάνει δεκάδες παρεμβάσεις, παραστάσεις, διαμαρτυρίες, αναφορές, ανάδειξη στον Τύπο, διαδηλώσεις σε όλα τα αρμόδια όργανα, (Διοίκηση νοσοκομείου, περιφέρεια, Υπουργείο, Βουλή κλπ).

  • Επειδή τα ράντζα είναι σταθερά υπερδιπλάσια από τον αριθμό των κλινών.
  • Επειδή υπάρχουν ράντζα ακόμα και στα γραφεία των ψυχοθεραπευτών.
  • Επειδή μετράμε ήδη θύματα από αυτή την κατάσταση.
  • Επειδή υπάρχει άδικη καταδίκη συναδέλφου νοσηλευτή πριν λίγα χρόνια.
  • Επειδή δεν αποδεχόμαστε, την ώρα που η νοσηρότητα αυξάνει, οι ψυχικά πάσχοντες συνάνθρωποί μας ν’ αντιμετωπίζονται ως υποδεέστερες υπάρξεις.
  • Επειδή η κατάσταση συνεχίζεται το ίδιο άθλια και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για ασθενείς και προσωπικό, παρά το γεγονός ότι η υπόθεση είναι επιπλέον γνωστή και τη χειρίζονται ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.