Health & Fitness

Ρωσίδα επιστήμονας έφτιαξε μια απίστευτη φυσική συνταγή και είπε… «Ακολουθείτε την όλη θεραπεία και ο καρκίνος απλώς εξαφανίζεται»;

Η αλήθεια πίσω από τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18021418b.jpg

Είναι αλήθεια πως η Ρωσίδα επιστήμονας Cristo Mermersky κατάφερε να δημιουργήσει μια φυσική συνταγή που έχει εφαρμοστεί από χιλιάδες ασθενείς με καρκίνο και όλοι ισχυρίζονται ότι έχουν γίνει καλά χάρη σε αυτήν την επαναστατική συνταγή;

18021415.jpg

Είναι αλήθεια; 
 

Όπως συνηθίζεται με τα άρθρα που υπόσχονται θαυματουργές θεραπείες για σοβαρές ασθένειες για το καρκίνο, η προέλευσή τους είναι αναξιόπιστες ιστοσελίδες του εξωτερικού.

18021416.jpg
 

Σύμφωνα λοιπόν με τα άρθρα του εξωτερικού, αφήνεται να εννοηθεί η ανωτέρω εικονιζόμενη κυρία, είναι μια Ρωσίδα επιστήμονας με το όνομα Cristo Mermersky. Αυτό όμως δεν ισχύει, διότι η φωτογραφία προέρχεται από βίντεο στο Youtube, όπου μια ισπανόφωνη γυναίκα, περιγράφει συνταγή μαγειρικής.

Salsa rosada de rocoto peruano

Ποια είναι όμως η Cristo Mermersky;

Η απάντηση είναι πως δεν υπάρχει. Για την ακρίβεια, υπάρχει ένας Βούλγαρος που υποστηρίζει πως θεραπεύει σχεδόν όλες τις ασθένειες με «εναλλακτικούς τρόπους» και ονομάζεται Prof. Hristo Mermerski. Ο «καθηγητής» Mermerski όμως, δεν είναι γιατρός, αλλά έχει σπουδάσει αγροτική τεχνολογία στη Μόσχα κατά τη δεκαετία του ’60. Παρά τους άπειρους «ιατρικούς» ισχυρισμούς του που βρήκαμε σε βουλγαρικά ΜΜΕ, δεν έχει δημοσιεύσει ούτε μια επιστημονική έρευνα. Αντιθέτως, η δράση του έχει προκαλέσει αντιδράσεις (μεταξύ άλλων δίνει ιατρικές συμβουλές μέσω τηλεόρασης) με πολλούς να ζητούν τη δίωξή του από της αρμόδιες υπηρεσίες υγείας.

Природни средства при Грип - проф. Мермерски

Ο  Hristo Mermerski, μαζί με το γιο του Dr. Yonco Mermerski που επίσης δεν είναι γιατρός αλλά χημικός, έχουν στήσει μια βιομηχανία συμπληρωμάτων διατροφής στη γειτονική χώρα, με έδρα τη Βάρνα. Εξυπακούεται πως λόγω της ιδιότητάς τους δεν είναι σε θέση να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες, ενώ η πώληση συμπληρωμάτων με το όνομά τους, λέει πολλά για τα κίνητρά τους.

17352309_10154947270975851_7265408971506083404_n.jpg

Ναι, αλλά μήπως η συνταγή του όντως θεραπεύει τον καρκίνο;

Η συνταγή του Mermerski αποτελείται από βιολογικά λεμόνια, σκόρδο, φύτρα σιταριού, καρύδια και μέλι.

Όσον αφορά το λεμόνι, ο ισχυρισμός πως θεραπεύει το καρκίνο, προέρχεται από ένα παλιό hoax που κυκλοφόρησε μεσώ email με τον ισχυρισμό πως προέρχεται από το Institute of Health Sciences, κάτι που το Ινστιτούτο αργότερα διέψευσε. Περισσότερα εδώ.

Το σκόρδο έχει συνδεθεί από μελέτες με την πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ενδείξεις πρόληψης και όχι θεραπείας του καρκίνου.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ