- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διοίκηση Αττικού νοσοκομείου: Κανονικά οι χημειοθεραπείες
«Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ»
Δεν ισχύουν, σύμφωνα με τη διοίκηση του Αττικού νοσοκομείου, οι καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακού, περί «ακύρωσης των προγραμματισμένων θεραπειών σε εξωτερικούς ασθενείς» του νοσοκομείου, εξαιτίας ελλείψεων σε φάρμακα και προσωπικό.
Το νοσοκομείο, σε ανακοίνωσή του αναφέρει, πως «η σπουδή του κυρίου Γιαννακού να προβαίνει σε καταγγελίες κατά του νοσοκομείου Αττικόν, για μία ακόμη φορά έπεσε στο κενό. Οι χημειοθεραπείες των ασθενών εκτελούνται κανονικά, καθόσον το νοσοκομείο προμηθεύεται τα απαραίτητα φάρμακα, κάνοντας χρήση του 40% του προϋπολογισμού του 2018. Είναι προφανές λοιπόν, ότι δεν τίθεται θέμα “έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον κύριο Πολάκη”, όπως μέσα στην άγνοιά της, διατείνεται η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ, πολύ περισσότερο δεν υφίσταται ανάγκη, ούτε θα υπάρξει στο μέλλον θέμα συγγνώμης από τον κ. αναπληρωτή υπουργό Υγείας και τον κ. πρωθυπουργό».
Η ανακοίνωση του νοσοκομείου καταλήγει χαρακτηριστικά: «Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ».
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η ΠΟΕΔΗΝ, σε ανακοίνωσή της, υποστήριζε μεταξύ άλλων: «Η Οδύσσεια των ασθενών με καρκίνο δεν έχει προηγούμενο καθώς κατ' έτος αποκλείονται 13.000 ασθενείς από ακτινοθεραπείες, λόγω έλλειψης ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων. Δεν υπάρχει δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης, λόγω έλλειψης μηχανημάτων PET CT.
»Λόγω έλλειψης μπάτζετ στους προϋπολογισμούς, δεν υπάρχουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα στα νοσοκομεία. Οι καρκινοπαθείς ψάχνουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα, αλλά και γιατρό ογκολόγο».
Για το ζήτημα του Αττικού νοσοκομείου, η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της ισχυριζόταν, ότι αυτό προέκυψε «το τελευταίο δεκαπενθήμερο, που ακυρώνονται προγραμματισμένες χημειοθεραπείες σε εξωτερικούς ασθενείς» και συνέχισε εξηγώντας ότι αυτά τα καταγγέλλουν στην ΠΟΕΔΗΝ οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.
Τέλος, ανέφερε πως «η διοίκηση του Αττικού δικαιολογείται προς τους καρκινοπαθείς που διαμαρτύρονται, ότι τελείωσε το έτος και υπήρξε πρόβλημα διαχείρισης των αποθεμάτων και δυσκολία έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον Πολάκη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς εκδηλώνονται οι καρδιακές παθήσεις στα δύο φύλα
Το 75% των γυναικών αναφέρει ότι εμφανίζει συμπτώματα κατά την εμμηνόπαυση
Τι αλλάζει στο σώμα όταν αυξάνεται η ηλικία
Τι προκύπτει από την ανάλυση 13 επιστημονικών ανασκοπήσεων που παρήγγειλε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Ο καπνός παραμένει σε κλειστούς χώρους ακόμη και όταν υπάρχουν ανοιχτά παράθυρα
Πότε πρόκειται για χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του παιδιού και πότε για μια διαταραχή που χρειάζεται παρέμβαση
Σχεδόν το 25% των θυμάτων από πνιγμό αποτελούν τα παιδιά έως 5 ετών
Άμεσες και χρόνιες επιπτώσεις από την έκθεση στον ήλιο
Για τις οικονομικές επιδόσεις του ομίλου, τις επενδύσεις και την εξωστρέφεια
Τι δείχνει μελέτη που ανέλυσε δεδομένα σχεδόν έξι εκατομμυρίων ανθρώπων
Η βιολογική ηλικία δεν εξαρτάται μόνο από τα χρόνια
Οι ειδικοί υπογραμμίζουν επίσης ότι η φροντίδα των ασθενών έχει βελτιωθεί σημαντικά
Σε τι διαφέρει από άλλες θεραπείες
Η αξία της παύσης, η πίεση της διαρκούς παραγωγικότητας και η διαφορά ανάμεσα στο να ζεις για να εξελίσσεσαι και στο να εξελίσσεσαι για να ζήσεις πιο ελεύθερα.
Η έκθεση στον καπνό των άλλων δεν είναι μόνο θέμα ενόχλησης
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η επίσκεψη σε μουσεία και συναυλίες έχει ευεργετικά οφέλη για την υγεία
Πότε βοηθά και πότε μπορεί να σαμποτάρει τους μυς
Οι συμμετέχοντες θα εντοπίζονται μέσω ειδικών εξετάσεων αίματος
Στη Σκωτία εκτιμάται ότι περίπου 90.000 άνθρωποι ζουν με άνοια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.