Health & Fitness

Η 1η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της MSD, σύμφωνα με τα πρότυπα GRI G4

Μέσα από την πολύπλευρη δράση της η MSD στοχεύει να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων στην Ελλάδα

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα
ΤΕΥΧΟΣ 633
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379206-782461.jpg

Η MSD εξέδωσε την πρώτη  Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης, στην οποία αποτυπώνονται οι σημαντικότερες πρωτοβουλίες της εταιρείας, που λειτουργεί στη χώρα μας από το 2010. 

Η διευθύνουσα σύμβουλος της MSD Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Agata Jakoncic, χαρακτηρίζει τιμητικό το να υπογράφει την πρώτη Έκθεση Βιώσιμης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, επισημαίνοντας πως «η MSD αντιλαμβάνεται ότι η συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην αειφόρο ανάπτυξη είναι πιο σημαντική από ποτέ και η ανάπτυξη της εταιρείας οφείλει να συμβαδίζει με την ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά και της κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιείται». 

Η  Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης αναδεικνύει την παρουσία της MSD Ελλάδας σε τέσσερις τομείς: Κοινωνία, Περιβάλλον, Αγορά και Εργαζόμενοι.

Συνεισφορά και Φροντίδα

▶ Στον τομέα «Κοινωνία», η MSD Ελλάδας υλοποιεί προγράμματα τα οποία αντανακλούν το όραμα για ανάληψη πρωτοβουλιών που βελτιώνουν τις ζωές των ανθρώπων στην Ελλάδα και στηρίζονται στις αξίες της Εκπαίδευσης, Καινοτομίας, Συνεισφοράς και Φροντίδας. 

▶ Μεταξύ των προγραμμάτων αυτών περιλαμβάνεται και η δράση «Μητέρα & Παιδί», που εντάσσεται στην πρωτοβουλία «MSD for Mothers, την παγκόσμια δέσμευση της MSD για τη βελτίωση της πρόσβασης των εγκύων, των μητέρων και των βρεφών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας αλλά και για την προστασία της ζωής τους. 

▶ Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα «Μητέρα & Παιδί» υλοποιείται από τους Γιατρούς του Κόσμου. Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του έχουν παρασχεθεί γυναικολογικές υπηρεσίες σε 28.572 γυναίκες και προ-γεννητικές υπηρεσίες υγειονομικής φροντίδας σε 2.511 εγκύους. Προσφέρθηκαν, επίσης, παιδιατρικές υπηρεσίες σε 4.814 νεογνά και βρέφη και διανεμήθηκαν 4.291 πακέτα με είδη βρεφικής ανάγκης. Η κινητή ιατρική μονάδα του προγράμματος πραγματοποίησε 199 επισκέψεις σε ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας προσφύγων. Παρασχέθηκαν γυναικολογικές υπηρεσίες σε γυναίκες του ανοιχτού χώρου φιλοξενίας προσφύγων στο Καρά Τεπέ της Λέσβου και έγιναν προ-γεννητικές εξετάσεις σε μετανάστριες και πρόσφυγες. Παράλληλα, εξασφαλίστηκαν χώροι φιλοξενίας για γυναίκες μετά τον τοκετό, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό σε πέντε γλώσσες και εκπαιδεύτηκαν 705 επαγγελματίες Υγείας. 

Περιβάλλον

Στον τομέα «Περιβάλλον», η MSD ακολουθεί τις διαδικασίες και τις πολιτικές που έχουν τεθεί από τη μητρική εταιρεία, τη Merck & Co, Inc., Kenilworth, NJ, USA. Η τελευταία έχει δημιουργήσει τρεις περιβαλλοντικούς στόχους, οι οποίοι είναι πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τις δραστηριότητές της και επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων περιβαλλοντικών προκλήσεων. 

Η MSD Ελλάδας προωθεί την ψηφιακή επικοινωνία ως αντισταθμιστικό μέτρο για τον περιορισμό της χρήσης του χαρτιού και βρίσκεται σε διαδικασία αντικατάστασης των οχημάτων της με νέα χαμηλότερων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Καινοτομία και εκπαίδευση 

▶ Η MSD Ελλάδας δίνει μεγάλη σημασία στον τομέα «Αγορά», επιδεικνύοντας σημαντική ευαισθησία και υπευθυνότητα. Αναγνωρίζοντας πως οι απαντήσεις στις σημερινές και μελλοντικές προκλήσεις στην Υγεία, το Περιβάλλον και την Οικονομία απαιτούν πολύπλευρη συμμετοχή και δεξιότητες, συνεργάζεται με άλλους φορείς που μοιράζονται τη δέσμευσή της και οι οποίοι έχουν τη δική τους μοναδική εμπειρία και τεχνογνωσία. 

▶ Λειτουργεί την ολοκληρωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα www.msdpharmacy.gr για τους επαγγελματίες Υγείας του φαρμακείου. Δεσμεύεται για την ποιότητα των προϊόντων της και απαιτεί αντίστοιχα πρότυπα από τους προμηθευτές της, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ασθενών. 

▶ Το σύνολο των δράσεων της MSD Ελλάδας υλοποιείται χάρη στους ανθρώπους της εταιρείας και η MSD αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό τους ρόλο, επικεντρώνεται σε αυτούς. Φροντίζει να τους παρέχει πρόσβαση σε εκπαιδευτικά προγράμματα και υλικό που αφορά σε δεξιότητες διαχείρισης, ηγεσίας, καινοτομίας, digital marketing και άλλων επιχειρησιακών ενοτήτων. Εφαρμόζει, παράλληλα, διαδικασίες για τη διαχείριση των ταλέντων τους, ενώ οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν πλήθος παροχών, όπως σωματικής ευεξίας, κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας αλλά και παροχές που αποσκοπούν στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής, προσωπικής και οικογενειακής ζωής. 

▶ Για να διαβάσετε ολόκληρη την  Έκθεση μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα www.msd.gr 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ