Health & Fitness

Διαβήτης

Contour® Next One: σύστημα μέτρησης σακχάρου αίματος για καλύτερη κατανόηση του διαβήτη

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα
ΤΕΥΧΟΣ 633
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379171-782385.jpg

Για πολλά άτομα με διαβήτη ο φόβος των επιπλοκών, όπως οι οφθαλμολογικές διαταραχές ή οι βλάβες των αγγείων και των νεύρων, μπορεί να αποτελέσει πηγή μεγάλης ανησυχίας. Μόνο αυτοί που διατηρούν τα επίπεδα του σακχάρου υπό έλεγχο μπορούν να μειώσουν μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο εμφάνισης τέτοιων επιπλοκών. Η καλή κατανόηση των τάσεων του σακχάρου καθώς και η αυξημένη επίγνωση του τρόπου με τον οποίο οι καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα είναι, συνεπώς, πολύ σημαντικές. Το σύστημα μέτρησης σακχάρου Contour Next One συγχρονίζεται αυτόματα μέσω Bluetooth® με την εφαρμογή Contour® Diabetes app σε smartphones και σε φορητές συσκευές, βοηθώντας έτσι τους χρήστες να κατανοήσουν καλύτερα το διαβήτη τους και προσφέροντας μια νέα λύση στη διαχείριση του διαβήτη – τόσο για τους γιατρούς, όσο και για τους ασθενείς. 

Λειτουργία  smartLIGHT 

Με τη λειτουργία  smartLIGHT, ο μετρητής Contour Next One δίνει άμεση πληροφόρηση σχετικά με τα αποτελέσματα της μέτρησης του σακχάρου, παρέχοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να αξιολογήσουν αμέσως το αποτέλεσμα και να δράσουν ανάλογα. Το κόκκινο φως σημαίνει ότι τα επίπεδα είναι κάτω από το εύρος στόχου, το πορτοκαλί ότι τα επίπεδα είναι επάνω από το εύρος στόχου, ενώ το πράσινο δείχνει ότι τα επίπεδα είναι εντός του εύρους στόχου. Η λειτουργία smartLIGHT και η φωτιζόμενη θύρα  ταινιών μέτρησης εξασφαλίζουν μια ασφαλή και εύκολη διαδικασία ελέγχου, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Διατήρηση του σακχάρου υπό έλεγχο

Χάρη στο Second-Chance* sampling (δεύτερη ευκαιρία δειγματοληψίας), το αίμα μπορεί να επανατοποθετηθεί στην ίδια ταινία Contour Next μέχρι και 60 δευτερόλεπτα μετά την πρώτη εφαρμογή σε περίπτωση που το πρώτο δείγμα που ελήφθη ήταν ανεπαρκές (<0,6μl). Αυτή η δεύτερη ευκαιρία δειγματοληψίας βοηθά στην αποφυγή δεύτερου τρυπήματος και κατασπατάλησης ταινιών.

Η εξαιρετική ακρίβεια είναι ακόμη ένα χαρακτηριστικό που κάνει το σύστημα μέτρησης σακχάρου Contour  Next One να ξεχωρίζει: Τα πρότυπα ακριβείας επιτρέπουν ένα περιθώριο σφάλματος  ±15 mg/dl  ή ±15%. Ο μετρητής Contour Next One έχει αποδειχθεί ότι επιτυγχάνει ένα περιθώριο  σφάλματος ± 8,4 mg/dl ή ± 8,4% στο συνολικό εύρος.

Εφαρμογή Contour Diabetes app: εντοπίζοντας τα μοτίβα 

Το σύστημα παρακολούθησης σακχάρου Contour Next One συγχρονίζεται αυτόματα με το Contour Diabetes App, αποθηκεύοντας τις μετρήσεις του σακχάρου αίματος προκειμένου  να δημιουργήσει εξατομικευμένα μοτίβα και τάσεις που επιτρέπουν στους ασθενείς να δουν πώς οι καθημερινές τους δραστηριότητες επηρεάζουν τα αποτελέσματά τους. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να προσθέτουν πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή, τις δραστηριότητες και τη φαρμακευτική τους αγωγή, καθώς και να καταχωρούν φωτογραφίες, σημειώσεις ή φωνητικά υπομνήματα που βοηθούν στην τοποθέτηση των αποτελεσμάτων εντός πλαισίου. Όταν καταγράφεται μια κρίσιμα χαμηλή μέτρηση, η εφαρμογή δίνει συστάσεις σχετικά με τη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου αίματος. 

Ascensia Diabetes Challenge

Ascensia Diabetes Care ανακοινώνει ότι το Ascensia Diabetes Challenge, ο παγκόσμιος διαγωνισμός καινοτομίας που αναζητά αιτήσεις για καινοτόμες ψηφιακές λύσεις οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ζωής των ατόμων με διαβήτη τύπου 2, έχει ανοίξει για συμμετοχές από την Ευρώπη.

Μέσω αυτού του διαγωνισμού, η Ascensia έχει στόχο να υποστηρίξει εταιρείες που αναπτύσσουν το επόμενο μεγάλο βήμα στις ψηφιακές λύσεις στην αυτο-διαχείριση του διαβήτη τύπου 2 και να ανακαλύψει ανεξερεύνητες λύσεις, οι οποίες είναι νέες, διαφορετικές, ψηφιακές και με επίκεντρο τον ασθενή.

Βραβεία διαγωνισμού

Μια κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από ανεξάρτητους ειδικούς στο διαβήτη και την ψηφιακή υγεία, καθώς και μέλη του Ιατρικού Τμήματος, του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης και της Εμπορικής Ομάδας της Ascensia, θα αξιολογήσει τις συμμετοχές και θα καθορίσει τους φιναλίστ και το νικητή. Στην κριτική επιτροπή έχουν ήδη επιβεβαιωθεί ο Δρ. William Polonsky, κλινικός ψυχολόγος, ο Δρ. Masood Nazir, γενικός ιατρός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το διαβήτη και την ψηφιακή υγεία, και ο Robin Swindell, blogger με διαβήτη τύπου 2. Πρόσθετοι κριτές θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η Ascensia έχει δεσμεύσει το συνολικό χρηματικό έπαθλο των 200.000 ευρώ. Όλοι οι συμμετέχοντες που θα φτάσουν στο τελικό στάδιο, θα λάβουν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ ενώ θα επιλεγούν μέχρι και έξι φιναλίστ. Τα βραβεία για τους επιλαχόντες και τους νικητές θα ανακοινωθούν αργότερα.

Υποβολή συμμετοχών 

Ο διαγωνισμός είναι πλέον ανοιχτός για την υποβολή συμμετοχών από την Ευρώπη. Στις 6 Νοεμβρίου θα ανοίξει στην Ασία και την Αμερική. Ο διαγωνισμός θα κλείσει στα τέλη Ιανουαρίου 2018, ενώ την άνοιξη του 2018 θα ακολουθήσει ένα event για τους φιναλίστ, οι οποίοι θα έχουν ενημερωθεί σχετικά, και τον Ιούνιο του 2018 θα ανακοινωθούν οι νικητές κατά τη διάρκεια του ADA.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ascensia Diabetes Challenge στο ascensiadiabeteschallenge.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ