Health & Fitness

Ποια φαγητά ανακουφίζουν τις δύσκολες μέρες του μήνα

Δεν είναι η μόνη λύση τα παυσίπονα

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337218-701255.jpg

Συμβουλές για τους πόνους της περιόδου

Οι πιο δύσκολες μέρες του μήνα συνοδεύονται από πόνο και κράμπες στην κοιλιά για τις περισσότερες γυναίκες, εκτός από μερικές τυχερές (για να μην τους δώσουμε άλλον χαρακτηρισμό που περιγράφει το φάρδος των γοφών τους) που δεν καταλαβαίνουν γιατί γίνεται τόσος χαμός και καλύτερα να μην μιλάνε μπροστά σε όσες από εμάς υποφέρουμε κάθε τρεις εβδομάδες για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας. Εκτός από τα παυσίπονα που είναι η πιο άμεση λύση αλλά προφανώς πρέπει να γίνεται με μέτρο και με την συγκατάθεση γιατρού, μπορούμε να εντάξουμε στην δίαιτά μας ορισμένες τροφές που υπόσχονται να απαλύνουν τον πόνο.

  1. Μάυρη σοκολάτα

    Η όρεξη για γλυκά πριν και κατά την διάρκεια της περιόδου είναι δικαιολογημένη και ο καλύτερος τρόπος για να την ικανοποιήσεις είναι μερικά κομμάτια μαύρης σοκολάτας. Βοηθάει στο να χαλαρώσουν οι μύες και να πονάς λιγότερο ενώ ταυτόχρονα αποφεύγεις την κατανάλωση junk food που οδηγεί σε πρήξιμο.

  2. Ανανάς

    Ο ανανάς περιέχει βιταμίνες που συμβάλλουν επίσης στην χαλάρωση των μυών και επιπλέον λειτουργεί ως τονωτικό που ανεβάζει την διάθεση. Μπορείς να τον φας σκέτο, σαν χυμό ή σε ένα smoothie (χωρίς όμως γάλα ή γιαούρτι).

  3. Σολομός

    Το νοστιμότατο ψάρι είναι πλούσιο σε ωμέγα 3 και βιταμίνη D που κρατούν τους πόνους και το πρήξιμο μακριά ενώ εσένα χορτάτη.

  4. Μπρόκολο

    Μπορεί στους περισσότερους να μην αρέσει ιδιαίτερα, όμως το μπρόκολο θεωρείται super food και σύμμαχος για όλες τις πονεμένες. Περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και βιταμίνες A, C, B6 και E οι οποίες εμποδίζουν τις ορμόνες από το να μετατρέπουν εσένα και την ψυχολογία σου σε τρενάκι του τρόμου κάθε μήνα. Το μπρόκολο επίσης είναι μία πλούσια πηγή φυσικών ινών, που συμβάλλουν στην σταθεροποίηση του οιστρογόνου στον οργανισμό και την σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

  5. Λιναρόσπορος

    Ανάμεσα στα δεκάδες οφέλη του λιναρόσπορου είναι και το μαγνήσιο που τονώνει τον οργανισμό και εμποδίζει την κατακράτηση υγρών κατά την διάρκεια της περιόδου. Επίσης, ακριβώς όπως και ο σολομός, προσφέρει καλά λιπαρά όπως ωμέγα 3 αλλά και σίδηρο, που χρειάζεται σε μεγάλες ποσότητες εκείνες τις μέρες εξαιτίας του αίματος που χάνεται.

  6. Μπανάνες

    Είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β6 και κάλιο, το οποίο εμποδίζει τους μύες από το να συσπώνται και να προκαλούν κράμπες. Εάν δεν σου αρέσουν ιδιαίτερα μπορείς να τις αντικαταστήσεις με πορτοκάλια.

  7. Τσάι

    Πρέπει να αποφεύγεις την καφεΐνη όσο περισσότερο μπορείς εκείνες τις ημέρες επομένως το τσάι είναι η καλύτερη λύση για το πρωινό ή απογευματινό σου ρόφημα. Σε απαλλάσσει από το άγχος, χαλαρώνει τους μύες και ανακουφίζει από στομαχικούς πόνους. Μία άλλη εναλλακτική είναι το αφέψημα κανέλας που έχει τις ίδιες ιδιότητες. Μία αγκαλιά σε κούπα!

Τέλος προσπάθησε να μην καταναλώνεις πολλά γαλακτοκομικά, καφέ, ζάχαρη, αλκόολ και κόκκινο κρέας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ