Health & Fitness

Διάλεξε στάση Αντισύλληψη ή Ανασφάλεια;

Η εκστρατεία ενημέρωσης, έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τα νέα κορίτσια σχετικά με τη σεξουαλική τους υγεία και την αντισύλληψη.

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 405
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
26195-57762.jpg

Η εκστρατεία ενημέρωσης «Διάλεξε στάση: Αντισύλληψη ή Ανασφάλεια», με χορηγό την Bayer, έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τα νέα κορίτσια σχετικά με τη σεξουαλική τους υγεία και την αντισύλληψη. Αιτία, τα αυξημένα ποσοστά εκτρώσεων και η αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων. Η Μαίρη Συνατσάκη, πρόσωπο της καμπάνιας, μιλάει στην A.V. για το πώς δεν θέλει τα «κορίτσια της», που την παρακολουθούν φανατικά, να είναι μπερδεμένα σε ζητήματα πρόληψης και προστασίας και για έναν κόσμο όπου η κάθε εγκυμοσύνη είναι επιθυμητή.

«Η κουλτούρα του Έλληνα, που δεν περιλαμβάνει στη ζωή του την πρόληψη σε ό,τι έχει να κάνει με την υγεία του, είναι εγκληματική κατά τη γνώμη μου. Αυτή οφείλεται για τα αυξημένα νούμερα σε εκτρώσεις και ΣΜΝ, μαζί με την έλλειψη ενημέρωσης για την ασφαλή σεξουαλική ζωή. Αυτή η καμπάνια με κεντρικό μήνυμα το «Διάλεξε στάση: Αντισύλληψη ή Ανασφάλεια» έχει ως στόχο οι νεαρές γυναίκες να αρχίσουν να ελέγχουν την ζωή τους και το σώμα τους προλαμβάνοντας μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.»

«Ξεκίνησα να δουλεύω στο Mad το 2005, ήμουν 20 ετών τότε. Μεγάλωσα μαζί με τους τηλεθεατές και τα τελευταία χρόνια αισθάνομαι σαν να μεγαλώνει μαζί μου και μια καινούργια φουρνιά τηλεθεατών. Όλη αυτή η επικοινωνία που έχουμε αναπτύξει είτε μέσω των εκπομπών είτε μέσω του ραδιοφώνου (Mad Radio 106,2) είτε μέσω των social media με κάνει να αισθάνομαι φίλη τους, μεγάλη αδερφή τους και αρκετές φορές μου βγαίνουν και πιο μαμαδίστικα συναισθήματα απέναντί τους. Θέλω να προσέχω τα μηνύματα που μεταδίδω και με νοιάζει να είμαι ένα όσο μπορώ θετικότερο πρότυπο για εκείνους. Επειδή έχω υπάρξει –όχι πολύ παλιά– στην ηλικία τους θυμάμαι ότι η εφηβεία είναι μια περίοδος που συχνά βρίσκεσαι μπερδεμένος, φοβισμένος και ντροπαλός απέναντι σε θέματα όπως το σεξ και η αντισύλληψη. Και δεν θέλω τα κορίτσια «μου» να νιώθουν έτσι πια!»

«Το ζήτημα της αντισύλληψης και του sex γενικότερα, δυστυχώς, παραμένει ένα από τα taboo της ελληνικής κοινωνίας. Ευτυχώς για εμένα μεγάλωσα σε μια οικογένεια όπου οι γονείς μου πήραν από νωρίς την απόφαση να είναι ειλικρινείς μαζί μας και ανοιχτοί σε όλες τις κουβέντες, ακόμη κι αν αυτό καμιά φορά μπορεί να γίνει λίγο άβολο. Ήξεραν πολύ καλά ότι η γνώση είναι ο μοναδικός τρόπος να προστατεύσεις τα παιδιά σου και να τα εμπιστευτείς, όταν πια, μεγαλώνοντας, δεν γίνεται πρακτικά να είσαι δίπλα τους όλη την ώρα, με τη φυσική σου παρουσία.»

«Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη ευθύνη από τους άντρες σε ό,τι αφορά στην αντισύλληψη. Είναι το σώμα τους, το μέλλον τους, η υγεία τους. Πρέπει να αισθάνονται σίγουρες για τις επιλογές τους και στο συγκεκριμένο κομμάτι να τις «επιβάλλουν» και στο σύντροφό τους, χωρίς ντροπές.»

«Στον τομέα της ενημέρωσης γίνονται βήματα. Ειδικά αυτή η καμπάνια εύχομαι ότι θα κάνει πολύ καλό σε αυτό το κομμάτι. Μέσα από το www.your-life.gr (το πρώτο site με τέτοιο περιεχόμενο που δημιουργείται στην Ελλάδα) μπορεί ο κάθε νέος άνθρωπος να βρει έναν πλήρη οδηγό αντισύλληψης, με πληροφορίες για όλα τα είδη της, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε είδους, με στόχο το ασφαλές σεξ και την αποφυγή των ΣΜΝ».

Info

Αυτή την περίοδο η Μαίρη Συνατσάκη βρίσκεται στο Mad Radio 106,2 καθημερινά 17.00-19.00 και στο Mad TV στην εκπομπή «Fashion Music Project» κάθε Σάββατο στις 20.00. Σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει και το «Master Chef» στο Mega, το οποίο θα παρουσιάζει.

* Στις 26 Σεπτέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης, η εκστρατεία κορυφώνεται με μια συναυλία στο Mall Athens, με Τάμτα και Cabin 54.

* Η εκστρατεία, υπό τον τίτλο «Διάλεξε στάση: Αντισύλληψη ή Ανασφάλεια» τελεί υπό την αιγίδα της Α΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, της οποίας ηγείται ο καθηγητής Α. Αντσακλής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ