Λευκό Γράμμα
Wine & Spirits

Λευκό Γράμμα, ένα κρασί αφιερωμένο σε όλες τις καινούργιες αρχές

Στο ιταλικό εστιατόριο Codice Blu βρήκαμε το πιάτο που το συνοδεύει άψογα
114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το «Λευκό Γράμμα», το υπέροχο κρασί της οινοποιίας BOYTARI και το ιδανικό wine pairing

Το άρωμα μίας πίτσας που μόλις ξεφουρνίστηκε απλώνεται σε όλη τη Χάρητος. Αν το ακολουθήσεις, θα βρεθείς στο Codice Blu, ένα από τα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια αυτής της πόλης. Το Codice Blu είναι γνωστό για τα αυθεντικά ιταλικά πιάτα του, όπως είναι το Filettino Di Maiale con Porchini (ψαρονέφρι με σος από μανιτάρια προτσίνι), το Petto Di Pollo del Re (γεμιστό κοτόπουλο στον φούρνο με τραγανό σπεκ και κρούστα πατάτας) και, φυσικά, οι (πραγματικά τέλειες) πίτσες του.

Στο μενού του Codice Blu υπάρχει, όμως, κι ένα πιάτο που απογειώνεται αν το συνδυάσεις με ένα από τα υπέροχα κρασιά της wine list. Είναι το σπαγγέτι με φρέσκα θαλασσινά (μύδια, γαρίδες, κυδώνια και αχιβάδες), σβησμένο με κρασί, και φρέσκια σάλτσα ντομάτας, που φέρνει στο τραπέζι σου όλα τα αρώματα της θάλασσας. Δοκίμασέ το μαζί με ένα ποτήρι από το Λευκό Γράμμα και παρατήρησε πώς οι γεύσεις και τα αρώματα του πιάτου απογειώνονται χάρη σε αυτό το φινετσάτο κρασί.

Το κρασί Λευκό Γράμμα

Το «Λευκό Γράμμα» της οινοποιίας BOUTARI, είναι ένα κρασί που δημιουργήθηκε για να μας υπενθυμίζει ότι πού και πού χρειάζεται να πατήσουμε restart. Κι αν δεν ξέρεις πώς να κάνεις κάτι τέτοιο, απλώς άνοιξε ένα μπουκάλι κρασί και σκέψου τι θέλεις να αλλάξει στη ζωή σου. Τα υπόλοιπα έρχονται, τις περισσότερες φορές, μόνα τους.

Λευκό Γράμμα

«Κάθε στιγμή θα μπορούσε να είναι μια καινούργια αρχή, να αφήσει κανείς πίσω του ό,τι τον βαραίνει ό,τι δεν χρειάζεται, να καθαρίσει τη σκέψη του και να ξεκινήσει την ιστορία του όπως ακριβώς τη θέλει, σαν ένα ΛΕΥΚΟ ΓΡΑΜΜΑ»

Λευκό Γράμμα

«Κάθε στιγμή θα μπορούσε να είναι μια καινούργια αρχή, να αφήσει κανείς πίσω του ό,τι τον βαραίνει ό,τι δεν χρειάζεται, να καθαρίσει τη σκέψη του και να ξεκινήσει την ιστορία του όπως ακριβώς τη θέλει, σαν ένα ΛΕΥΚΟ ΓΡΑΜΜΑ»

Το Λευκό Γράμμα δημιουργείται από τρεις λευκές ποικιλίες, προσεκτικά διαλεγμένες ώστε να του χαρίζουν φρεσκάδα, αρωματική ένταση, φυσική ορυκτότητα και άψογη ισορροπία. Τα σταφύλια από κάθε μία από αυτές τις ποικιλίες έχουν επιλεγεί εσκεμμένα από την αμπελουργική ζώνη του Αμυνταίου κι έχουν συλλεχθεί με το χέρι. Το αποτέλεσμα είναι ένα λαμπερό κρασί με απαλό πρασινοκίτρινο χρώμα. Στη μύτη ξεχωρίζουμε εύκολα ένα φρέσκο αρωματικό χαρακτήρα με έντονη την παρουσία του λεμονιού, των εσπεριδοειδών, του ροδάκινου και του γκρέιπφρουτ. Στο στόμα εντοπίζουμε και πάλι όλη αυτή τη φρεσκάδα, μαζί με μια δροσιστική οξύτητα και μία φυσική ορυκτότητα. Ένα πραγματικά γεμάτο κρασί με μακρά επίγευση και πιπεράτο χαρακτήρα, ιδανικό για να συνοδέψει ψάρια και θαλασσινά, ψητά λαχανικά, πράσινες σαλάτες, πλατό τυριών και φρέσκα φρούτα εποχής.

Φυσικά και μπορούμε να το απολαύσουμε σπίτι μας, με παρέα ή χωρίς, όμως για το μέγιστο γευστικό αποτέλεσμα, αξίζει να το δοκιμάσετε με το υπέροχο αυτό θαλασσινό σπαγγέτι του Codice Blu. Δοκιμάστε τα μαζί και θα με θυμηθείτε!

Δειτε περισσοτερα