Athens Bar Week 2023
Wine & Spirits

Athens Bar Week 2023: Τα καλύτερα bars του κόσμου έρχονται στην Αθήνα

8 events που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις
56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Athens Bar Week 2023: κορυφαίοι bartenders από όλο τον κόσμο φτιάχνουν cocktails στα αθηναϊκά bars, στα πλαίσια του Athens Bar Show

Στις 7 και 8 Νοεμβρίου επιστρέφει στην Αθήνα το Athens Bar Show, η μεγάλη γιορτή του fine drinking και μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις ποτού για επαγγελματίες στον κόσμο. Για δύο μέρες χιλιάδες επαγγελματίες από όλο τον πλανήτη, δεκάδες ετικέτες ποτών και οι καλύτεροι bartenders του κόσμου θα δώσουν ραντεβού στην Τεχνόπολη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες, άκρως ενδιαφέροντα events, tastings και όλα τα νέα trends στον χώρο του fine drinking που εμφανίζονται πρώτα εδώ, πριν σερβιριστούν στο ποτήρι μας. Και μπορεί η είσοδος στο Athens Bar Show να επιτρέπεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και με τις παράλληλες εκδηλώσεις της μεγάλης αυτής γιορτής όπως είναι το ABW International Closing Party” και, φυσικά, η πολυαναμενόμενη Athens Bar Week.

Κατά τη διάρκεια της Athens Bar Week η Αθήνα γίνεται το κέντρο της διασκέδασης στην Ευρώπη, καθώς μερικοί από τους καλύτερους bartenders του κόσμου «καταλαμβάνουν» τις μπάρες των πιο διάσημων αθηναϊκών bars. Τι σημαίνει αυτό; Ότι από την Κυριακή 5 Νοεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στα bars της Αθήνας θα έχουμε την ευκαιρία να πιούμε κάποια από τα καλύτερα cocktails του πλανήτη, να γνωρίσουμε τους κορυφαίους bartenders του κόσμου και να ζήσουμε νύχτες που θα θυμόμαστε για πάντα.

Το πρόγραμμα* της Athens Bar Week είναι πλούσιο και πολύ ενδιαφέρον, αλλά εμείς ξεχωρίσαμε παρακάτω τα events που πραγματικά δεν πρέπει να χάσεις. Κράτα σημειώσεις και… cheers!

To Wax On στο The Bar in Front of the Bar

Το βερολινέζικο Wax On είναι το 29ο καλύτερο bar στον κόσμο (World’s 50 Best Bars 2023) και θεωρείται ένα από τα καλύτερα μπαρ σε όλη τη Γερμανία. Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στις 21.00, η ομάδα του Wax On θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τη βάρδια στο δημοφιλές Bar in Front Of the Bar της οδού Πετράκη και εμείς ανυπομονούμε για μία νύχτα που θα μας μεταφέρει κατευθείαν στην καρδιά του Βερολίνου.

Athens Bar Show

Ο Barney O’ Kane από το Little Red door φτιάχνει cocktails με METAXA στο The Clumsies

Το Little Red Door, στο Παρίσι, είναι ένα από εκείνα τα στέκια που πρέπει να επισκεφθεί κάθε σοβαρός λάτρης των cocktails. Ξεχώρισε ανεβαίνοντας στον αριθμό 6 της λίστας με τα 50 καλύτερα bar του κόσμου, όχι μόνο για την πολύ ιδιαίτερη cocktail list του, αλλά και για τη farm to glass φιλοσοφία της μπάρας του, που αξιοποιεί πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς ανά τη Γαλλία. Αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία θα μας δείξει ο bartender Barney O’ Kane από το Little Red Door, που θα καταλάβει την μπάρα των The Clumsies τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 20.30, για να φτιάξει cocktails με βάση το METAXA.

Το Ultimate Paloma Party

To Barro Negro φτιάχνει μία από τις καλύτερες Palomas σε αυτή την πόλη. Αναρωτιόμαστε  πόσο καλύτερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα τώρα που πίσω από την μπάρα του παίρνει θέση όλο το team του Moebius Milano και μαζί ετοιμάζουν το Ultimate Paloma Party. Μένει να το ανακαλύψουμε, την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στις 22.00.

Athens Bar Show

Η Αυστραλία στα Πετράλωνα

To Re, στο Σύδνεϋ, έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο όταν έγινε το πρώτο μόνιμο μπαρ στον πλανήτη με απολύτως μηδενικό food waste. Πώς το κάνει αυτό; Ανακυκλώνοντας και επαναχρησιμοποιώντας περίπου τα πάντα, και φτιάχνοντας μερικά πολύ γευστικά ποτά από τρόφιμα με μεγάλο food waste. Ο ιδιοκτήτης αυτού του βιώσιμου μπαρ, ο φοβερός Matt Whiley θα μας φτιάξει cocktails την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στο Line Athens. Δεν θα είναι μόνος του. Μαζί του θα βρίσκεται και ο Luke Whearty, επίσης από την Αυστραλία, και συνιδιοκτήτης του ξακουστού Byrdi στη Μελβούρνη. Μοναδική εμπειρία, που αρχίζει στις 20.30 ακριβώς.

Η Kate Stanley Whyte στο CHE

Είναι μία από τις σπουδαιότερες mixologist στον κόσμο, δουλεύει σε ένα από τα καλύτερα μπαρ της υφηλίου και την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου φτιάχνει 3 special cocktails αποκλειστικά για εμάς! Είναι η υπέροχη Kat Stanley Whyte, και έρχεται κατευθείαν από το The American Bar του The Savoy Hotel στο CHE του Πειραιά. Στις 21.00 θα είμαστε εκεί.

Athens Bar Show

O Jay Gray φτιάχνει cocktails με βάση το τζιν

Αν το τζιν είναι το ποτό σου, τότε αυτό είναι το event σου! Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 21.00 ο Jay Gray, ιδιοκτήτης του διάσημου Sago House (Νο 32 στο World’s 50 Best Bars 2023) στη Σιγκαπούρη, και ένας από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους στη fine drinking σκηνή, θα πάρει τη θέση του πίσω από τη μπάρα του Monk Bar για να φτιάξει δροσερά cocktails με βάση το Botanist Gin, ένα ιδιαίτερα αρωματικό gin που έτσι κι αλλιώς λατρεύουμε (ειδικά μέσα σε cocktails)!

Μοναδικά cocktails με tequila στο 7 Jokers

Παρότι το Hanky Panky στην Πόλη του Μεξικού είναι ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου (το 22ο για την ακρίβεια) είναι δύσκολο να βρεις την είσοδό του, καθώς παραμένει καλά κρυμμένη πίσω από έναν… πωλητή tacos! Πάντως, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου δεν θα είναι καθόλου δύσκολο να βρούμε την ομάδα του Hanky Panky, καθώς την είσοδο του bar που θα «καταλάβουν» την έχουμε περάσει πολλές φορές… Από τις 23.00 και μετά πάμε στο αγαπημένο 7 Jokers για να πιούμε cocktails με tequila. Salud!

Athens Bar Show

Οι κορυφαίοι bartenders του κόσμου στην Athens Bar Week 2023

Athens Bar Show

Οι κορυφαίοι bartenders του κόσμου στην Athens Bar Week 2023

Ο αλχημιστής της Γαλλικής Ριβιέρας στο Feelin’ Good Athens

Ο Emanuele Balestra δεν είναι μόνο ο master mixologist στο Hotel Barriere Le Majestic στις Κάννες, αλλά και ο εφευρέτης των… βρώσιμων αρωμάτων. Πιστεύει ότι η όσφρησή μας είναι η σύνδεσή μας με τον κόσμο, μία αίσθηση απευθείας συνδεδεμένη με το κομμάτι του εγκεφάλου που διαχειρίζεται τη μνήμη. Για τον λόγο αυτό προσπάθησε (και τα κατάφερε!) να φτιάξει βρώσιμα αρώματα τα οποία και χρησιμοποιεί στα cocktails του. Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στις 19.30, στο Feelin’ Good Athens θα μας φτιάξει το αυθεντικό Select Spritz Veneziano, σερβιρισμένο με τρία διαφορετικά αρώματα.

*Για να δεις αναλυτικά όλο το πρόγραμμα της Athens Bar Week πάτησε εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Athens Bar Show δες εδώ.

Δειτε περισσοτερα