Θεματα

Το πάρτι των foodies είναι αυτό το σαββατοκύριακο

Έλληνες παραγωγοί, σεφ, διατροφολόγοι και bloggers σε ένα διήμερο

50591-153528.jpg
Μαρία Κοραχάη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
93252-187599.jpg

«Αν αγαπάς κάποιον άστον να φύγει. Αν δεν γυρίσει φάε, έχει γεμιστά στο ψυγείο». Κάτι τέτοια tweets εμφανίζονται στο timeline μου και αναρωτιέμαι πότε γίναμε τόσοι πολλοί οι foodies αυτής της πόλης. Το αγαπάμε το φαγητό στην Αθήνα και τα καλά νέα είναι ότι αυτό το σαββατοκύριακο ένα είναι το place to be: Food Call Market.

image

Δυο φίλες που αγαπούν το φαγητό, η Μανώλια Κίτσου και η Αγγελική Καραχάλιου αποφάσισαν να χωρέσουν ό,τι έχει σχέση μ' αυτό σε δυο μέρες. Μια διήμερη γιορτή που σκοπεύει να φέρει κοντά Έλληνες παραγωγούς και καταναλωτές. Χωρίς μεσάζοντες. Θα γνωρίσουμε σεφ, θα συζητήσουμε όσα γκουγκλάρουμε (αλλά φοβόμαστε να ρωτήσουμε) με διατροφολόγους και θα φάμε street food από τα χεράκια των δύο πολύ γνωστών food blogger Υπατίας Παπασταμάτη (Food Stories) και Ελένης Βονισσάκου (Foodie Corner), που θα μαγειρέψουν μπροστά μας.

Η προσπάθεια που θέλουμε να γίνει θεσμός, γίνεται ήδη για δεύτερη φορά και τα σχέδια των δύο διοργανωτριών είναι να γίνεται ένα μια φορά κάθε μήνα. Τον Μάρτη που πέρασε, το πρώτο Food Call Market έγινε στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας και πάνω από 1200 επισκέπτες δοκίμασαν παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα από κάθε γωνιά της χώρας, street food, γλυκά, κρασιά και ποτά. ‘Έλληνες food bloggers ήταν και πάλι εκεί και τους μύησαν σε ωραίες συνταγές, ενώ όλα τα κέρδη διατέθηκαν υπό τη μορφή τροφίμων σε κοινωφελή ιδρύματα.

image

Ραντεβού στο The Loft By Collage, Καπνικαρέας 3, λοιπόν, από νωρίς το Σάββατο και την Κυριακή. Η ελληνική κουζίνα έχει ακόμα ενδιαφέρον, τα κορίτσια έχουν βρει πολλούς μικροπαραγωγούς της ευρύτερης Αττικής (ΚΑΙ πετιμέζι από την Καλαμάτα) που έχουν ενδιαφέρον και θα υπάρχει συνεχόμενο dj set και refill μαργαρίτες. Cheers.

INFO: 4&5/4, The Loft by Collage, Καπνικαρέας 3, 12.00-20.00, Είσοδος Ελεύθερη. www.foodcall.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ