Το πάρτι των foodies είναι αυτό το σαββατοκύριακο
Έλληνες παραγωγοί, σεφ, διατροφολόγοι και bloggers σε ένα διήμερο
«Αν αγαπάς κάποιον άστον να φύγει. Αν δεν γυρίσει φάε, έχει γεμιστά στο ψυγείο». Κάτι τέτοια tweets εμφανίζονται στο timeline μου και αναρωτιέμαι πότε γίναμε τόσοι πολλοί οι foodies αυτής της πόλης. Το αγαπάμε το φαγητό στην Αθήνα και τα καλά νέα είναι ότι αυτό το σαββατοκύριακο ένα είναι το place to be: Food Call Market.
Δυο φίλες που αγαπούν το φαγητό, η Μανώλια Κίτσου και η Αγγελική Καραχάλιου αποφάσισαν να χωρέσουν ό,τι έχει σχέση μ' αυτό σε δυο μέρες. Μια διήμερη γιορτή που σκοπεύει να φέρει κοντά Έλληνες παραγωγούς και καταναλωτές. Χωρίς μεσάζοντες. Θα γνωρίσουμε σεφ, θα συζητήσουμε όσα γκουγκλάρουμε (αλλά φοβόμαστε να ρωτήσουμε) με διατροφολόγους και θα φάμε street food από τα χεράκια των δύο πολύ γνωστών food blogger Υπατίας Παπασταμάτη (Food Stories) και Ελένης Βονισσάκου (Foodie Corner), που θα μαγειρέψουν μπροστά μας.
Η προσπάθεια που θέλουμε να γίνει θεσμός, γίνεται ήδη για δεύτερη φορά και τα σχέδια των δύο διοργανωτριών είναι να γίνεται ένα μια φορά κάθε μήνα. Τον Μάρτη που πέρασε, το πρώτο Food Call Market έγινε στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας και πάνω από 1200 επισκέπτες δοκίμασαν παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα από κάθε γωνιά της χώρας, street food, γλυκά, κρασιά και ποτά. ‘Έλληνες food bloggers ήταν και πάλι εκεί και τους μύησαν σε ωραίες συνταγές, ενώ όλα τα κέρδη διατέθηκαν υπό τη μορφή τροφίμων σε κοινωφελή ιδρύματα.
Ραντεβού στο The Loft By Collage, Καπνικαρέας 3, λοιπόν, από νωρίς το Σάββατο και την Κυριακή. Η ελληνική κουζίνα έχει ακόμα ενδιαφέρον, τα κορίτσια έχουν βρει πολλούς μικροπαραγωγούς της ευρύτερης Αττικής (ΚΑΙ πετιμέζι από την Καλαμάτα) που έχουν ενδιαφέρον και θα υπάρχει συνεχόμενο dj set και refill μαργαρίτες. Cheers.
INFO: 4&5/4, The Loft by Collage, Καπνικαρέας 3, 12.00-20.00, Είσοδος Ελεύθερη. www.foodcall.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.