- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μυρίζει θάλασσα στο καφέ του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης
Ο εξαιρετικός αρχιτέκτονας Στέλιος Κόης του έδωσε άλλο αέρα
Τα καφέ των μουσείων, το να πιεις δηλαδή έναν καπουτσίνο αφού ή προτού απολαύσεις τέχνη, είναι πάντα μια καλή ιδέα. Ο ανανεωμένος –από τον εξαιρετικό αρχιτέκτονα Στέλιο Κόη και την ομάδα του– χώρος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι ένας πολύ ζωντανός χώρος στο κέντρο της πολύβουης Αθήνας με σήμα κατατεθέν το πανέμορφο γλυπτό-στέγαστρο, που αφήνει το φυσικό φως να περνάει ανεπιτήδευτα στο χώρο, δημιουργώντας διακριτικές φωτοσκιάσεις (φωτισμοί Ελευθερία Ντεκώ). Σε λιτές κυκλαδικές γραμμές, με μαρμάρινους πάγκους και εσωτερικό κήπο, τα φυτά φτάνουν μέχρι την οροφή του αιθρίου, κοιτάς και χορταίνεις. Το γιν και το γιαν δεν είχαν ποτέ καλύτερη ισορροπία.
Εκφράζοντας την ελληνική έκδοση του μπιστρό, οι γεύσεις είναι φυσικά κυκλαδίτικες. Τυριά από τα νησιά, κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής, λαχταριστές ομελέτες και σάντουιτς με φρεσκοψημένα ψωμιά, όλα ολόφρεσκα και πεντανόστιμα. Δοκιμάσαμε αιγαιοπελαγίτικο λαβράκι μαριναρισμένο με θαλασσινό αλάτι, μοσχολέμονο, πορτοκάλι και μυρωδικά. Μαζί με ελληνική σαλάτα με καλαθάκι Λήμνου, μελωμένη ψητή κολοκύθα, ψητό χαλούμι στη σχάρα και σάλτσα με βαλσαμικό και πετιμέζι. Ρώτα για τα πιάτα ημέρας, αλλά το πιάτο-«υπογραφή» του Cycladic Café είναι το φιλέτο μπακαλιάρου στη σχάρα με σάλτσα από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, λεμόνι και αρωματικά βότανα που σερβίρεται με πουρέ από λαχανικά και σαλάτα με πλιγούρι. Στα συν είιναι η λίστα κρασιών μικρών παραγωγών και η ποικιλία πολύ yummy γλυκών που τιμήσαμε δεόντως. Θα το επισκεπτόμαστε από δω και πέρα για καφέ, μεσημεριανό ή κυριακάτικο brunch. Λίγος κυκλαδίτικος αέρας στην Αθήνα είναι σχεδόν ψυχοθεραπεία.
Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι, 210 7228321-3, Δευτ.- Τετ.-Παρ.-Σάβ. 10.00-17.00, Πέμ. 10.00-20.00, Κυρ. 11.00-17.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.