Θεματα

Βγαίνουμε Κολωνάκι

Ατμόσφαιρα, φινέτσα, πολυτέλεια

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 518
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βγαίνουμε Κολωνάκι

Πού να φας και πού να πιεις στο αγαπημένο στέκι όλων, το Κολωνάκι.

Kapelo

image

Ένα all day bar πολύ όμορφης αισθητικής, με άμεσο, φιλικό και ευγενέστατο service, που εδώ και εφτάμισι χρόνια μάς κάνει να περνάμε καλά όλες τις ώρες της ημέρας. Ανοιχτό από τις 7.30 το πρωί σερβίρει έναν από τους πιο καλοφτιαγμένους καφέδες που μπορείτε να βρείτε στο κέντρο, ενώ πολύ προσεγμένα είναι και τα κρύα πιάτα του, όπως οι σαλάτες, τα σάντουιτς με σολομό και άλλα πολλά, τα οποία μπορείτε να συνοδεύσετε με ένα ποτήρι κρασί από την καλά ενημερωμένη κάβα του. Όσο περνάει η ώρα το Kapelo θυμίζει όλο και περισσότερο καθαρόαιμο μπαρ, τα κοκτέιλ παίρνουν πρωταγωνιστικό ρόλο, τα προγραμματισμένα events αλλά και τα αυθόρμητα πάρτι που αρχίζουν από το απόγευμα και τελειώνουν νωρίς το πρωί γίνονται όλο και πιο συχνά, σε ένα σημείο της πόλης που έχει πάντα ζωή.
Σκουφά 66, 2103389891


Zoe's Premium Latteria

image

image

Το σύγχρονο γαλακτοπωλείο της Ακαδημίας δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε κι όμως έχει ήδη μάθει τους περαστικούς να κάνουν εδώ μια στάση κάθε πρωί και τους Κολωνακιώτες να τους πηγαίνει μαζί με το μεσημεριανό τους φαγητό και τα γαλακτοκομικά τους προϊόντα, όπως οι παλιοί γαλατάδες της γειτονιάς. Σερβίρει φρεσκότατο γάλα (το οποίο μπορείτε είτε να το πάρετε take away είτε να το καταναλώσετε επιτόπου), που προμηθεύεται από μικρούς παραγωγούς απ’ όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν ακόμη σπιτικά ρυζόγαλα, γιαούρτια, κρέμες (βανίλια, σοκολάτα, μαστίχα), όπως ακριβώς μας έφτιαχνε η μαμά όταν ήμασταν παιδιά, γαλακτομπούρεκα και ό,τι άλλο μοσχομυριστό. Δηλαδή, πεντανόστιμες χειροποίητες πίτες (τσουκνιδόπιτα, μανιταρόπιτα, πρασόπιτα, χορτόπιτα, κιμαδόπιτα κ.ά.) και σπιτικό φαγάκι με 7 πιάτα ημέρας (από €4), που αλλάζουν κάθε εβδομάδα.
Ακαδημίας &Ομήρου, 2130344023


It

image

Το στάνταρ ραντεβού για τις παρέες που μένουν, δουλεύουν, κινούνται στην περιοχή. Ανοιχτό από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, δεν υπάρχει περίπτωση να περάσεις και να μην το δεις γεμάτο πάντα από κόσμο. Τον απλό και μαζί εντυπωσιακά όμορφο χώρο του έχει επιμεληθεί η πολύ γνωστή αρχιτεκτονική ομάδα Divercity και είναι ιδανικό spot για ένα γρήγορο διάλειμμα από το γραφείο, για έναν ωραίο καφέ μετά τα ψώνια ή για ένα κοσμοπολίτικο κοκτέιλ το βραδάκι. Τα της κουζίνας, που είναι μοντέρνα μεσογειακή, επιμελείται ο εξαιρετικός σεφ Ανδρέας Λαγός και όλα τα πιάτα έχουν μια healthy χροιά και μαζί μια νοστιμιά που δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο, ενώ υπάρχει και ένα section με καλά διαλεγμένα βιολογικά προϊόντα για να πάρεις μαζί σου στο σπίτι. Ο κατάλογος αλλάζει συχνά προσφέροντας νέες προτάσεις που ακολουθούν την εποχικότητα. Αγαπημένο μας κάθε ώρα και στιγμή, διάσημο και για τα ανεπανάληπτα κυριακάτικα brunch του (12.00-18.00) με απίθανα κοκτέιλ και live jazz κάθε δεύτερη Κυριακή. Καθαρό και minimal, αλλά ταυτόχρονα ζεστό και φιλικό, είναι η ποιοτική πρόταση για value for money φαγητό και όχι μόνο.
Σκουφά 29, 2103635773


Dry Caffe & Spuntino

image

Βέρος Κολωνακιώτης ο Γιώργος Κουτσούκος, μαζί με τον συνεταίρο του, ονειρεύονταν να δημιουργήσουν ένα χώρο που να αντιπροσωπεύει την ποιότητα της περιοχής, ένα πραγματικά ιδιαίτερο café aperitivo. Έχοντας ήδη εμπειρία από το χώρο της εστίασης, ταξίδεψε στην Ιταλία, στην περιοχή του Μιλάνου, "πήρε" τα καλύτερα και τα προσάρμοσε στην ελληνική πραγματικότητα. Το αποτέλεσμα είναι ένας πολύ κλασικός και elegant χώρος που με το που μπαίνεις σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να έχεις κάνει ταξίδι-αστραπή στη Βόρεια Ιταλία. Διαθέτει ευγενέστατο service και έχει επιμονή στο τρίπτυχο ποιοτικά προϊόντα - ποιότητα υπηρεσιών - σεβασμός στον πελάτη, σεβασμός που μετουσιώνεται και στις προσιτές τιμές του καταλόγου. Θα απολαύσετε καλοφτιαγμένο καφέ, καλό κρασί με το 70% των ετικετών να είναι ιταλικές, από την περιοχή της Τοσκάνης, και το 30% από τοπικούς Έλληνες παραγωγούς, καθώς και ιδιαίτερα κοκτέιλ. Ευχάριστη έκπληξη: μαζί με ό,τι πάρετε, θα σας προσφερθεί και ένα εξαιρετικό συνοδευτικό – είπαμε, στην ποιότητα δεν υπάρχουν εκπτώσεις. Έτσι, τον καφέ ή το τσάι σας θα συνοδεύουν homemade cookies, το κρασί ή το κοκτέιλ σας προσούτο, παρμεζάνα, διάφορα είδη τυριών. Εξαιρετικά είναι και τα κρύα πιάτα, όπως ο μαριναρισμένος σολομός, οι σαλάτες, τα gourmet σάντουιτς, οι ποικιλίες αλλαντικών και τυριών, καθώς και οι πολύ ιδιαίτερες ιταλικές πίτσες, όλα σερβίρονται σε ασημένια σερβίτσια! Όσοι έχουν ήδη πάει γνωρίζουν πως εδώ (και) η λεπτομέρεια είναι που κάνει τη διαφορά. 
Κουμπάρη 5, 2103628782


Το σημείο G του Γιώργου Δουδέση

image

Used και ντιζαϊνάτο, καλώς ήρθες στο «σπιτικό χώρο» του Γιώργου Δουδέση. Ενώ δίπλα, στο κομμωτήριο, τα ψαλίδια παίρνουν φωτιά, εσύ θα μποροείς να απολαύσεις σούπερ διατροφικό μενού στο διπλανό καφέ-μπαρ που δεν παίζει ποτέ δυνατές μουσικές για να μπορούμε να μιλάμε μεταξύ μας, θα δεις φωτογραφικές εκθέσεις, όπως αυτή του Παναγιώτη Ντάνου που ξεκινάει σύντομα, και θα δοκιμάσεις ωραία ελληνικά προϊόντα. Η κίνηση ξεκινάει από το πρωί με νοστιμότατα πρωινά, αυγά ποσέ, καγιανά και ομελέτες. Το μεσημέρι γίνεται χαμός με ταρτάρ σολομού και μοσχαριού, που δεν παίζονται, και το απόγευμα προσφέρει after office κρασάκι ή healthy σαλάτα. Το ελληνικό λάδι Drops θα είναι σε λίγο καιρό προς πώληση και το γενικό μελλοντικό plan είναι να ενισχύσουμε τα προϊόντα του τόπου μας και να μπορούμε να δοκιμάσουμε και να πάρουμε σπίτι μας ένα ντόπιο κεφάλι τυρί ή ένα μπουκάλι κρασί μικρού οινοποιείου. Προσεχώς και ενεργειακοί χυμοί με φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Αλλά εδώ θα λατρέψεις την ατμόσφαιρα και το καλό cool Kολωνάκι που συχνάζει. Αποκλείεται να μη συναντήσεις γνωστή φάτσα να τρώει, να πίνει ή να διαβάζει τα πολλά και ωραία έντυπα αφημένα στους πάγκους. 
Βουκουρεστίου 39 & Τσακάλωφ, 2103629086


Καλίνκα-Μαλίνκα

image

Το λιλιπούτειο μαγαζάκι στη Σόλωνος στον ένα χρόνο λειτουργίας του έχει καταφέρει να κερδίσει την αγάπη του κόσμου όσο λίγα. Το μυστικό του είναι ο συνδυασμός της εξαιρετικής ποιότητας με τη χαμηλή τιμή (θα βρεις προϊόντα από €1,40). Πουλάει ρώσικα πιροσκί (με 17 διαφορετικά γεμίσματα, που μάλιστα μπορείς να τα παραγγείλεις και για το σπίτι με €9/κιλό), πεντανόστιμα τσεμπουρέκ και ρώσικη σαλάτα που δεν μοιάζει με καμιά, αφού φτιάχνεται ακολουθώντας κατά γράμμα την αυθεντική παραδοσιακή συνταγή. Αξίζει να το επισκεφθείς μόνο και μόνο για να δεις live την παρασκευή αυτών των απίθανων ρώσικων θαυμάτων από την ανοιχτή κουζίνα. 
Σόλωνος 81, 2103388358


Flocafe

image

Σημείο αναφοράς και αγαπημένο στέκι για όλες τις ώρες της ημέρας (07.00-03.00) εδώ και 11 χρόνια, για τη ζεστή και παρεΐστικη ατμόσφαιρά του και όλα τα καλά που προσφέρει, αρχίζοντας από τα πρωινά και τους καφέδες του που έχουν αποκτήσει φανατικούς φίλους. Στο Flocafe θα βρείτε παγωμένο floshake biskolato, τέλεια πάβλοβα, ζεστά και κρύα σάντουιτς, αλλά και πολύ νόστιμα ζεστά πιάτα. Η υπερπαραγωγή όμως είναι τα burgers τα οποία είναι πραγματικά πλουσιοπάροχα κι έχουν αφήσει εποχή. Αυτές τις ημέρες και μέχρι το Πάσχα, σερβίρει και πολύ νόστιμα burgers με μπιφτέκι λαχανικών. Ιδανικό σημείο και το βράδυ, καθώς η μπάρα του φημίζεται για τα καλοφτιαγμένα της κοκτέιλ. Ένα σταθερό meeting point για όσους περνούν από την περιοχή.
Μηλιώνη 7, 2103390756


Cocktails & Dreams

image

Πήρε το όνομά του από τη διάσημη ταινία «Cocktail» με τον Τομ Κρουζ, αλλά εδώ δεν θα βρείτε μόνο απίστευτα cocktail (στα οπωσδήποτε το porn star martini και το basil smash), αλλά και καθαρά ποτά, καλές ετικέτες κρασιών και διάθεση για ωραία ξενύχτια με jazz μουσικές. Αξίζει όμως να πάτε και τα πρωινά μια και σερβίρουν τον τέλειο καφέ Ipanema, που έρχεται κατευθείαν από Βραζιλία. Ο χώρος είναι λιλιπούτειος, με dark πινελιές, ενώ την παράσταση κλέβουν ένας γιγαντιαίος καθρέφτης και δύο εντυπωσιακοί πίνακες πάνω από την μπάρα που ο Βαγγέλης (ιδιοκτήτης) έχει φέρει από ένα ταξίδι του στο Cape Town.
Μηλιώνη 1, 2177310707


Altamira

image

Δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο. Περισσότερο είναι ένας τρόπος να ζεις ταξιδεύοντας χωρίς καν να φτιάξεις βαλίτσες. Από την Αραβία και τη νοτιανατολική Ασία, μέχρι το Μεξικό και την Ινδία, το Altamira σε μαθαίνει να γνωρίζεις τον κόσμο μέσα από τις γεύσεις του. Δοκίμασε Μόλε Ρόχο, τσιμιτσάνγκα με κοτόπουλο, κοτόπουλο με κρέμα καρύδας, τόρτα Μεξικάνα και ταξίδεψε με μαγικά κοκτέιλ (που ξεκινούν από €5), όπως το agua de Jamaica και εκπληκτικές μαργαρίτες. Υπάρχει πάντα και το οικονομικό μενού δύο πιάτων με ποτό (€14,5), ενώ κάθε Σάββατο βράδυ το υπέροχο νεοκλασικό του 1870 όπου στεγάζεται το Altamira γεμίζει με ήχους ζωντανής μουσικής από όλο τον κόσμο.
Τσακάλωφ 36, 2103614695, Κολωνάκι / Περικλέους 28, Μαρούσι, 2106128841


La Suite Lounge

image

Ένα ιστορικό ξενοδοχείο της Αθήνας και ένα προνομιακό σημείο για να δεις πανοραμικά την πόλη, φωτισμένη υπέροχα και πανέμορφη. Στον 6ο όροφο βρίσκεται το La Suite Lounge, το εστιατόριο του ξενοδοχείου με τη δημιουργική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα που επιμελείται ο εξαιρετικός σεφ Βασίλης Μήλιος. Το μενού περιλαμβάνει απλά αλλά και πιο σύνθετα πιάτα που παντρεύουν τη δημιουργικότητα του σεφ με τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, μια και οι πρώτες ύλες αναζητούνται με πάθος σε κάθε άκρη της Ελλάδας. Μαζί και μια ενημερωμένη λίστα με τις καλύτερες ετικέτες, αλλά πάντα υπάρχει και το White Bar με τις δικές του προτάσεις σε κοσμοπολίτικα κοκτέιλς αλλά και κοκτέιλς όπως το Masticha Cosmo, το Tsipouro Frost, το Mouzito να αφήνουν και εδώ το στίγμα της ελληνικότητας. Ιδανικό σημείο για να απολαύσεις ένα γεύμα, ένα δείπνο ή ακόμη και ένα ξεχωριστό πρωινό με ελληνικές προτάσεις ή, γιατί όχι, με ένα ποτήρι σαμπάνιας και την Αθήνα στα πόδια σου να ξυπνάει. Το απόγευμα 5-7 έχει happy hour με τα ποτά μόνο €5, συχνά διοργανώνονται θεματικά μενού, full moon parties, sunset aperitivo. ενώ και οι Κυριακές εδώ αποκτούν άλλη λάμψη με πλούσιο brunch (€18 οι ενήλικες, €9 τα παιδιά) όπου τους μπόμπιρες αναλαμβάνουν ειδικοί παιδαγωγοί-ψυχαγωγοί, ενώ οι μεγάλοι χαλαρώνουν απολαμβάνοντας τη θέα με jazz μουσικές.
Lycabettus, Κλεομένους 2, πλατεία Δεξαμενής, 2107416000


Madeya

image

Ήσυχο και γουστόζικο, το Madeya θυμίζει τα café της Νέας Υόρκης και είναι μια ιδανική γωνιά στο κέντρο της πόλης για ένα διάλειμμα από το γραφείο, για μια στάση για ωραίο καφέ ή για ένα υγιεινό γεύμα. Μάλιστα, το 2014 διακρίθηκε ως ένα από τα καλύτερα café στον κόσμο από το διεθνή θεσμό Restaurant and bar Design Awards. Είναι γνωστό για τα απίθανα bagels του (τα οποία φτιάχνονται από τα πιο φρέσκα υλικά και ψήνονται μπροστά στα μάτια σας), αλλά μη μείνετε μόνο σε αυτά. Δοκιμάστε τις πρωτότυπες σαλάτες του, τα εξαιρετικά γλυκά (θα βρείτε και χωρίς γλουτένη), τις πεντανόστιμες σούπες και το πιάτο ημέρας που αλλάζει ανάλογα με την έμπνευση του Madeya. Επίσης εδώ είναι ένα από τα ελάχιστα σημεία στην Αθήνα όπου σερβίρεται ο καφές Kopi Luwak, ο πιο ακριβός και δυσεύρετος καφές στον κόσμο.
Σκουφά 9, 2103388201


Fish Food Bar

 image

Γκουρμέ street food και χαμηλές τιμές σε ένα ωραίο fish food bar που κάνει το «γρήγορο» υγιεινό. Πετάγεσαι για ένα ταρτάρ σολομού για διάλειμμα από το γραφείο, για ένα εξαιρετικό μπέργκερ με τόνο, ένα ζουμερό μπέργκερ με μπακαλιάρο ή για τα fish and chips που είναι και το best seller. Τα πάντα είναι ολόφρεσκα –δεν έχουν καταψύκτη– και σερβίρονται με φρέσκιες ψιλοκομμένες τηγανητές πατάτες ή με ωραιότατη σαλάτα. Σερβίρει ως τα μεσάνυχτα, κάνει ντελίβερι και take away, αλλά αν κάτσεις και είσαι μόνος, έχει μεγάλη τζαμαρία για να χαζεύεις τους περαστικούς. Extra tip: Ο σεφ βγαίνει συχνά και συζητάει για τα πιάτα. Πιάσ' του του κουβέντα. Είναι κούκλος. 
Καψάλη 10, 2107222877


Κυβέλη

image

Σχεδόν 12 χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που η Κυβέλη άφησε πίσω της κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα και αποφάσισε να ασχοληθεί με τη ζαχαροπλαστική που τόσο αγαπούσε, συνδέοντας το oreo-cookies cheesecake, άρρηκτα, με το όνομά της. Τη γνωρίσαμε στα Βριλήσσια, όταν το τιραμισού της είχε ψηφιστεί ως το καλύτερο της πόλης. Παρακολουθήσαμε την παρασκευή των γλυκών στο εργαστήριό της που βρίσκεται στο Πολύγωνο. Τώρα τη βρίσκουμε και στο Κολωνάκι, με ολόφρεσκο μπανόφι, αφράτο κάροτ κέικ, λαχταριστή πάστα φλώρα και αλμυρές σπιτικές πίτες να συνοδεύουν τις κλασικές της προτάσεις. Αυτές τις μέρες μας σύστησε και «το μπισκότο της καρδιάς» που αγοράζοντάς το ενισχύουμε την Ένωση «Μαζί για το παιδί». 
Καψάλη 3, 2107232259


Loukoumelo

image

Βολτάρεις στη Σκουφά και κάνεις στάση στο ωραιότατο ρουστίκ-industrial Loukoumelo, όπου ο λουκουμάς είναι φαντασίωση. Όπως τον ξέρουμε και όπως δεν τον ξέρουμε, θα δοκιμάσεις γλυκές συνταγές με σοκολάτα και κρέμα βανίλια, αλλά και λουκουμάδες αλμυρούς! Best seller η συνταγή με κρέμα τυριού, πιπεριές Φλωρίνης και καπνιστή πάπρικα ή με μανιτάρι και blue cheese. Οι λουκουμάδες είναι φτιαγμένοι από παραδοσιακή συνταγή και παρασκευάζονται την ώρα που τους παραγγέλνεις. Στα συν το χειροποίητο κρεμώδες παγωτό, όπως το έφτιαχναν οι παλιοί Ιταλοί παγωτατζήδες, και ο αυθεντικός ιταλικός εσπρέσο από τη Bologna. Και delivery.
Σκουφά 37, 2110125330-1, 6948914705


The Street Burger

image

image

image

Η τέχνη συναντά το hamburger. Χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα, το “The Street Burger” σηκώνει ψηλά τον πήχη. Ποίημα γεύσεων τα χειροποίητα ψωμάκια δικής τους συνταγής, συνοδεύονται με burger διαλεχτού 100% μοσχαρίσιου κρέατος για το hard core american burger ή με ολόκληρο φιλεταρισμένο μπούτι κοτόπουλου μαριναρισμένο σε teriyaki sauce. Γευστική πανδαισία το hamburger με ολόκληρο μανιτάρι portobello. Μαγειρική πρωτοτυπία το hamburger με φρέσκο φιλέτο σολωμού ή παναρισμένου τραγανού μπακαλιάρου. Έκπληξη τα crunchy mac & cheese, τα fusion αλλά και τα chicken sticks. Κάποιες μέρες σερβίρουν και ζεστή βελουτέ σούπα. Ανοιχτή κουζίνα, όλα παρασκευάζονται τη στιγμή της παραγγελίας. Και delivery.
Μαρασλή 27, 2167002226


Μελινικόν the greek pancake house

image

Το πρώτο και μοναδικό ελληνικό pancake house με έδρα στο Κολωνάκι, μπορεί να έκανε την εμφάνισή του μόλις πριν 1,5 χρόνο, έχει όμως ήδη καταφέρει να κάνει τα pancakes το απόλυτο trend. Όλα είναι φρέσκα και σπιτικά αφού φτιάχνονται εδώ, κάτι που επιτρέπει στο κατάστημα να πειραματίζεται και να βγάζει συνέχεια καινούργιες γεύσεις. Είτε γλυκιά είτε αλμυρή, η ζύμη είναι αριστούργημα (φτιαγμένη με μυστική συνταγή). Αφού διαλέξεις αυτήν που ταιριάζει καλύτερα στα γούστα σου, σειρά έχουν τα toppings (εδώ πάρε το χρόνο σου, γιατί οι επιλογές είναι ατέλειωτες) και μετά είσαι έτοιμος/η για μια νέα, ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία (που μάλιστα ξεκινάει από €0,90!). Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τις νέες γεύσεις, την Apple Pie Pancake, το μιλφέιγ, το προφιτερόλ, αλλά και την pizza margarita pancake!
Σκουφά 37, 2114091430


Pie Works

image

image

Νοστιμιές που θυμίζουν χρυσοχέρα μαμά και μυρωδιές που κάνουν τους περαστικούς να κοντοστέκονται. Η Νίκη και η Ελπίδα φτιάχνουν πεντανόστιμες πίτες με τραγανό χειροποίητο φύλλο (χωρίς καθόλου βούτυρο, μόνο λάδι) και με γέμιση που αλλάζει ανάλογα με την έμπνευση της ημέρας. Κλασικές αξίες, η breakfast pie, η τρομερή κιμαδόπιτα, η κοτόπιτα με κάρυ, η πίτα με μετσοβόνε, χυμό πορτοκαλιού και δεντρολίβανο. Κάθε φορά που πηγαίνουμε, συναντάμε και κάτι καινούργιο: πίτα με μοσχαράκι στιφάδο, πίτα με σουπιές, πίτα με γαρίδες (νηστίσιμες), μέχρι και πίτα μουσακά, όλες να σου τρέχουν τα σάλια!
Αμερικής 16, 2111847595


Tutti A Tavola

image

Ένα από τα παλιά ιταλικά στέκια του Κολωνακίου επιστρέφει στις ρίζες, στον ίδιο μάλιστα χώρο στη Σπευσίππου. Στο τιμόνι πάντα ο γνωστός ιταλός Antonio Tuttera που μαζί με τον φίλο του Δημήτρη Αναστόπουλο έστησαν μια αυθεντική ιταλική trattoria τόσο cosi που παραπέμπει σε σαλόνι σπιτιού (μόνο 10 τραπέζια!). Σημειώνουμε στα πρώτα το εξαιρετικό Vitello Tonnato και τα Spaghetti di Zucchine, ενώ στα κυρίως θυμόμαστε μεταξύ άλλων το κουνέλι alla Genovese, τον μπακαλιάρο με κάππαρη και ελιές, το Osso Buco και αυτήν τη εβδομάδα το Prosciutto al forno. Δεν λείπουν βεβαίως και οι κλασικές συνταγές όπως Carbonara, Amatriciana και τα χειροποίητα Gnocchi (τα φτιάχνουν οι ίδιοι!). Tip: ο Antonio αρέσκεται να αλλάζει κάθε εβδομάδα μία σελίδα στο μενού προτείνοντας κάθε φορά και ένα διαφορετικό risotto...
Σπευσίππου 8, 2107222785


Οι πίτες της πεθεράς

image

Αν δεν δοκιμάσεις δεν θα καταλάβεις. Μέσα σε φύλλο –χειροποίητο– κλείνεται μια γέμιση πεντανόστιμη, πάντα με φρέσκα υλικά. Φρέσκες, γλυκές, αλμυρές, με καταγωγή από την (πατρίδα της πίτας) Ήπειρο σε πολλές παραλλαγές. Ξεκίνα με την ομώνυμη Πίτα της Πεθεράς. Ο κατάλογος είναι μακρύς και να θυμάσαι ότι υπάρχει και η πίτα ημέρας. Και delivery.
Πινδάρου 26, 2103616835


Rosebud

image

Η χορτοφαγία και οι vegan συνταγές στα καλύτερά τους. Για όποιον νομίζει ότι η χορτοφαγία έχει περιορισμένους ορίζοντες, τα πιάτα του Rosebud στην πολυσύχναστη Σκουφά είναι η απάντηση. Η εναλλακτική κουζίνα του ιντριγκάρει: burger από ποικιλία μανιταριών με vegan μαγιονέζα, σουβλάκι από tofu και πολλά άλλα. Στον πολύ όμορφα διακοσμημένο 2ο όροφο, ο εξαιρετικός σεφ πειραματίζεται με vegan, vegetarian και raw vegan πιάτα, συνδυάζοντας σύγχρονες συνταγές με παραδοσιακά υλικά και νόστιμο αποτέλεσμα. Θα χαρείτε νέες γευστικές εμπειρίες, με πιάτα υγιεινά που αρέσουν πολύ και όχι μόνο σε vegetarians.
Σκουφά 42 & Ομήρου 60, 2103392370


Sumsum

image

image

Ο Αχμέντ είναι από τη Συρία και αυτό σημαίνει ότι ξέρει όλα τα μυστικά της αραβικής κουζίνας από πρώτο χέρι. Να τον εμπιστευτείς με κλειστά μάτια και να δοκιμάσεις όλες τις ανατολίτικες λιχουδιές (φτιάχνονται κάθε μέρα εδώ, μόνο με φρέσκα υλικά) στον κατάλογο που πρόσφατα μεγάλωσε κι άλλο με το Μεσουί, το Κεμπάπ, το Σις Ταούκ και το χορτοφαγικό burger. Εκτός από αυτά τα νέα και ωραία, οπωσδήποτε να τιμήσεις και τις σούπες ημέρας, τον αραβικό καφέ με κάρδαμο, το αϊράνι και φυσικά τα ανεπανάληπτα φαλάφελ του. Και delivery.
Σόλωνος 86 & Ασκληπιού, 2114060466


Café Boheme

  image

image

Μικρό και όμορφο μπιστρό στα σωθικά του Κολωνακίου με μικρά γευστικά θαύματα, ψαγμένη μουσική από διαφορετικό dj κάθε βράδυ και λονδρέζικα κοκτέιλ. Η κουζίνα είναι πειραγμένη μεσογειακή από τον σεφ Άλκη Καρό, δοκίμασε οπωσδήποτε φιλέτο σφυρίδας σοτέ με καπνιστό αλάτι Ιμαλαΐων, σπανάκι σοτέ με μυρωδικά και κρέμα παντζάρι με άρωμα δυόσμου. Ή ριζότο με καπνιστό χέλι, lemon grass και φινόκιο κονφί με φύλλα shisho. Χαμός γίνεται και με τη φανταστική πίτσα με λεπτή ζύμη σε τρεις ωραίες συνταγές. Funk, soul, jazz μουσική από τους βετεράνους των decks, όπως η Άννα Πασχαλίδου και ο Τάκης Παπαδόπουλος, και πολύ ενδιαφέροντα κοκτέιλ, όπως το Elder Flower Martini. Στα συν πλούσια wine list.
Ομήρου 36, 2103608018

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ