Θεματα

Ο Νίκος Κοντοσώρος για μια μέρα στη Hytra

Ταξίδι γεύσεων στον 6ο όροφο της Στέγης

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
89385-180325.jpg

Από τις 2 Μαρτίου η Hytra αρχίζει ένα φεστιβάλ γεμάτο γεύσεις και μυρωδιές, που στοχεύει από τη μία στην ανάδειξη των καλύτερων παραδοσιακών προϊόντων της ελληνικής γης και από την άλλη σε μια σύνδεση της πόλης με την ύπαιθρο. Καλεί τους κορυφαίους και πιο φημισμένους σεφ από όλη την Ελλάδα να αφήσουν για λίγο τις δικές τους κατσαρόλες και να μπουν στην κουζίνα της.

Πρώτος έρχεται να μαγειρέψει στον έκτο όροφο της «Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών», ο σεφ από τη Φλώρινα, ο εκπληκτικός Νίκος Κοντοσώρος. Για μία μέρα μόνο, το μενού της Hytra αλλάζει και πλημμυρίζει από αρώματα ελληνικά, δημιουργικά, ακαταμάχητα.

Εμπνευσμένος από τη «Βουργουνδία της Ελλάδας», όπως παρομοιάζει ο ίδιος το Ξινό Νερό, την περιοχή όπου βρίσκεται το εστιατόριό του, ο Νίκος Κοντοσώρος είναι αποφασισμένος να μαγειρέψει τα καλύτερά του. Το «Σουτ Μακαλό», δηλαδή μοσχαρίσιοι κεφτέδες, καλυμμένοι από έναν πυκνό μεταξένιο χυλό αλευριού, ζωμό κότας και σαφράν και το «Χοιρινό με κρούστα κόκκινου πιπεριού», θα είναι τα highlights μιας βραδιάς με πολύ διαφορετικό αέρα από αυτόν που έχουμε συνηθίσει. Μερικά από τα ωραιότερα ελληνικά κρασιά, θα είναι «συνοδοί» του ξεχωριστού μενού.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λ. Συγγρού 107-109, 210 3316767

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.