Από τις 2 Μαρτίου η Hytra αρχίζει ένα φεστιβάλ γεμάτο γεύσεις και μυρωδιές, που στοχεύει από τη μία στην ανάδειξη των καλύτερων παραδοσιακών προϊόντων της ελληνικής γης και από την άλλη σε μια σύνδεση της πόλης με την ύπαιθρο. Καλεί τους κορυφαίους και πιο φημισμένους σεφ από όλη την Ελλάδα να αφήσουν για λίγο τις δικές τους κατσαρόλες και να μπουν στην κουζίνα της.
Πρώτος έρχεται να μαγειρέψει στον έκτο όροφο της «Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών», ο σεφ από τη Φλώρινα, ο εκπληκτικός Νίκος Κοντοσώρος. Για μία μέρα μόνο, το μενού της Hytra αλλάζει και πλημμυρίζει από αρώματα ελληνικά, δημιουργικά, ακαταμάχητα.
Εμπνευσμένος από τη «Βουργουνδία της Ελλάδας», όπως παρομοιάζει ο ίδιος το Ξινό Νερό, την περιοχή όπου βρίσκεται το εστιατόριό του, ο Νίκος Κοντοσώρος είναι αποφασισμένος να μαγειρέψει τα καλύτερά του. Το «Σουτ Μακαλό», δηλαδή μοσχαρίσιοι κεφτέδες, καλυμμένοι από έναν πυκνό μεταξένιο χυλό αλευριού, ζωμό κότας και σαφράν και το «Χοιρινό με κρούστα κόκκινου πιπεριού», θα είναι τα highlights μιας βραδιάς με πολύ διαφορετικό αέρα από αυτόν που έχουμε συνηθίσει. Μερικά από τα ωραιότερα ελληνικά κρασιά, θα είναι «συνοδοί» του ξεχωριστού μενού.
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λ. Συγγρού 107-109, 210 3316767
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.