Από τις 2 Μαρτίου η Hytra αρχίζει ένα φεστιβάλ γεμάτο γεύσεις και μυρωδιές, που στοχεύει από τη μία στην ανάδειξη των καλύτερων παραδοσιακών προϊόντων της ελληνικής γης και από την άλλη σε μια σύνδεση της πόλης με την ύπαιθρο. Καλεί τους κορυφαίους και πιο φημισμένους σεφ από όλη την Ελλάδα να αφήσουν για λίγο τις δικές τους κατσαρόλες και να μπουν στην κουζίνα της.
Πρώτος έρχεται να μαγειρέψει στον έκτο όροφο της «Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών», ο σεφ από τη Φλώρινα, ο εκπληκτικός Νίκος Κοντοσώρος. Για μία μέρα μόνο, το μενού της Hytra αλλάζει και πλημμυρίζει από αρώματα ελληνικά, δημιουργικά, ακαταμάχητα.
Εμπνευσμένος από τη «Βουργουνδία της Ελλάδας», όπως παρομοιάζει ο ίδιος το Ξινό Νερό, την περιοχή όπου βρίσκεται το εστιατόριό του, ο Νίκος Κοντοσώρος είναι αποφασισμένος να μαγειρέψει τα καλύτερά του. Το «Σουτ Μακαλό», δηλαδή μοσχαρίσιοι κεφτέδες, καλυμμένοι από έναν πυκνό μεταξένιο χυλό αλευριού, ζωμό κότας και σαφράν και το «Χοιρινό με κρούστα κόκκινου πιπεριού», θα είναι τα highlights μιας βραδιάς με πολύ διαφορετικό αέρα από αυτόν που έχουμε συνηθίσει. Μερικά από τα ωραιότερα ελληνικά κρασιά, θα είναι «συνοδοί» του ξεχωριστού μενού.
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λ. Συγγρού 107-109, 210 3316767
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σταθερή στάση σε όλες μας τις βόλτες προς τα βόρεια
Το Σαββατοκύριακο θέλει βουνά από pancakes και ακόμη περισσότερα αυγά
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ο πιο εκκεντρικός φούρνος της ελληνικής επικράτειας είναι μια σύνοψη από πολλές διαφορετικές ιστορίες σε αιρετική γραφή. Αν δεν ήταν φούρνος, θα ήταν ο Οδυσσέας του Τζέιμς Τζόις στη διάλεκτο των ζυμαριών
Πίσω από κάθε μεγάλο σεφ κρύβεται μια τρομερή μαμά!
Από σπιτικό φαγητό μέχρι θεϊκά burgers και αυθεντικό βιετναμέζικο
Το πιο out of the box στέκι στην Αργυρούπολη
Εδώ και τρεις δεκαετίες την βρίσκεις στην περιβόητη καντίνα της στην Αστόρια να φτιάχνει σουβλάκια και πίτα με γύρο
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μενού - ωδή στα όσπρια και τα δημητριακά σε ένα εντυπωσιακό set μέσα στη φύση
Το trend του TikTok που δεν λέει να κοπάσει
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έδεσμα-μετάβαση από την αποχή στην κραιπάλη και από τον Θάνατο στη Ζωή
Η Θεμιστοκλέους και τα πέριξ είναι ψαροπιάτσα από τις λίγες, αν κλείσεις τα μάτια θα δεις την παραλία!
Οπωσδήποτε την Πιτονοστιμιά, με αλάδωτη πίτα και πικάντικο κοτόπουλο ή μπριζολάκι
Οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την αυθεντική σαρλότ, την πεντανόστιμη και ιδιαίτερη γαλλική τούρτα
Από ιταλική Colompa μέχρι τσουρέκι με αυγό… Murano
Το Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης αναβίωσε για 2 μέρες την παλιά ατμόσφαιρα των «μανάβικων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.