Θεματα

Τα πιο ψαγμένα κοκτέιλ της πόλης

Στο Momix γνωρίζεις έναν καινούργιο γευστικό κόσμο

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
88806-179145.jpg

Ο Θοδωρής και ο Άρης είναι νέα παιδιά, έχουν όρεξη μεγάλη και κυρίως μια ανήσυχη φαντασία, που τους κάνει να αναζητούν συνεχώς το καινούργιο, το πρωτότυπο, το μοναδικό. Μαζί δημιούργησαν το concept Momix, για το οποίο συζητά όλη η Αθήνα.

Εδώ, βλέπετε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η μοριακή επιστήμη συνδυάζεται με την τεχνική του mixology. Στην ουσία ο Άρης (που ήταν bartender για πολλά χρόνια) και ο Θοδωρής (που υπήρξε dj και manager) ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατάφεραν να εισάγουν τη μοριακή γαστρονομία στο bar tending, αλλάζοντας μια για πάντα αυτά που ξέραμε. Τέρμα τα «βαρετά» κοκτέιλ. Στο Momix, το ποτό σου θα έρθει σε μορφή σφαίρας, ζελέ, κρέμας, αφρού ή και παγωτού (με υλικά που χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική, στους φούρνους, στα bar) και θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

n

Είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό μπαρ και αυτό το καταλαβαίνεις με το που μπεις στο βιομηχανικό χώρο του. Τόσο στο Momix στο Γκάζι, όσο και σε αυτό της Γλυφάδας, θα βρεις αυλές, άπλα χώρου, πολύ πράσινο και μια καλλιτεχνική, street art-urban style διακόσμηση. Ταυτόχρονα, οι μεγάλες επιφάνειες έχουν πάρει πιο ψυχεδελική-βιομηχανική εμφάνιση, ενώ η μπάρα θυμίζει χημείο. Η εμπειρία σου αρχίζει από τη στιγμή που θα πιάσεις τα χέρια σου τον κατάλογο, που καθόλου συνηθισμένος δεν είναι. Αντίθετα, αυτό που κρατάς στα χέρια σου είναι ένας κύβος. Αν τον κουνήσεις (όπως κουνάς ένα shaker) θα φωτίσει για να σε διευκολύνει στην ανάγνωση (ουάο!).

Αν δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις, μην ανησυχείς σε λίγο θα έρθει ο σερβιτόρος να σου κάνει μια μίνι παρουσίαση και να λύσει όλες σου τις απορίες. Η αλήθεια είναι ότι οι σερβιτόροι του Momix έχουν μεγάλη υπομονή, αλλά αν δεν θες να τους ταλαιπωρήσεις, υπάρχει λύση και είναι άκρως διασκεδαστική. Απλά, κατεβάζεις το Momix app και μέσα από ένα παιχνίδι, βρίσκεις το κοκτέιλ που ταιριάζει καλύτερα στα γούστα σου!

n

Μετά έρχεται η μεγάλη στιγμή, όπου εξερευνείς τα θαύματα του Momix. Ένα κοκτέιλ μπορεί να έρθει μεταμορφωμένο σε…σετάκι καλλωπισμού (ρουζ, κραγιόν και κολόνια), ενώ κάποιο άλλο υπό τη μορφή πρωινού. To Breakfast in bed, αποτελείται από ένα λουλουδάκι, ένα αυγό και 3 φέτες πορτοκαλιού, αλλά δεν είναι τόσο αθώο όσο ακούγεται. Το λουλουδάκι μπορείς να το φας (είναι ζαχαρωτό), το αυγό είναι αφροποιημένο κοκτέιλ, ενώ οι φέτες πορτοκαλιού κρύβουν μέσα τους ζελεδοποιημένο κοκτέιλ!

Ποια είναι η αντίδραση αυτών που πίνουν τα κοκτέιλ του Momix; Ο Θοδωρής την περιγράφει πολύ ωραία: «Όταν παρακολουθώ τους ανθρώπους να πίνουν τα momix bubbles (σ. σ τα σφηνάκια του momix) μου θυμίζουν τους Γαλάτες όταν πίνουν το μαγικό φίλτρο, γιατί αυτά σκάνε μέσα στο στόμα σου και δεν μοιάζουν με τίποτα άλλο από όσα έχεις πιει (ή φάει). Πραγματικά γνωρίζεις έναν καινούργιο γευστικό κόσμο στο Momix.»

n

Τα κοκτέιλ στον κατάλογο είναι περίπου 30, αλλάζουν όμως κάθε τρεις μήνες και προστίθενται νέες γεύσεις και τεχνικές. «Στην ουσία», μου λέει ο Θοδωρής, «μπορείς να δοκιμάσεις πάνω από 100 διαφορετικά κοκτέιλ. Οι δυνατότητες είναι άπειρες». Πολλές παρέες μάλιστα, παίρνουν και ένα κοκτέιλ για τη μέση. «Αυτή είναι και η φιλοσοφία μας: για να ζήσεις το molecular experience, πρέπει να πας με την παρέα σου και να κάνετε share: να δοκιμάσετε από κοινού».

Και αν δεν σου αρέσει αυτό που παρήγγειλες; Κανένα πρόβλημα! Απλά πέσ’ το και θα σου φτιάξουν άλλο στη στιγμή, χωρίς επιπλέον χρέωση. Ένα κοκτέιλ έχει κατά μέσο όρο €9, περίπου δηλαδή όσο και τα κανονικά κοκτέιλ. Υπάρχει και finger food, αλλά σκοπός του είναι να ολοκληρώσει τη γεύση του αλκοόλ. Ας πούμε, θα βρεις κρακεράκια με ελιές που έχουν μέσα ζελεδοποιημένο martini.

Το Momix ως ανήσυχo…πνεύμα, εξελίσσεται συνέχεια. Σχεδόν κάθε φορά που πας, βρίσκεις και κάτι καινούργιο. Μέχρι στιγμής, έχει δημιουργήθει το Momix Lab (το εργαστήριο όπου γίνεται ακόμα περισσότερη έρευνα στη βιομηχανία του αλκοόλ και στα αποστάγματα), το Momix catering, το Momix Scientific και τα Momix Events, που έχουν πάντα ένα θέμα παρουσίασης μοριακής. Ταυτόχρονα το innovation team (που αποτελείται από χημικούς τροφίμων, ζαχαροπλάστες και άλλους ειδικούς), δίνει έμπνευση και φρέσκες ιδέες.

n

Μετά από δύο χρόνια λειτουργίας, η φήμη του έχει εξαπλωθεί παντού. Έχουν προσκληθεί να παρουσιάσουν την καινοτόμα ιδέα τους από το Χημικό του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ενώ μια μεγάλη εταιρεία τεκίλας στο Μεξικό τους προσέγγισε με την προοπτική μιας συνεργασίας. Και επειδή τα κοκτέιλ του Momix σε απογειώνουν, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το πρώτο Dinner in the Sky της Αθήνας (Πειραιώς 100, Τεχνόπολις). Ποιο είναι το μυστικό αυτής της μεγάλης επιτυχίας; «Μία φράση», λέει ο Θοδωρής: «we dreamed it, we did it, we grow it».

Info: Αυτές τις απόκριες, τα δύο καταστήματα του Momix θα πλημμυρίσουν με ρυθμό, χορό και (φυσικά) κοκτέιλ, με τρεις θεματικές βραδιές, την Παρασκευή (20/2), το Σάββατο (21/2) και την Κυριακή (22/2). Κελεού 1-5, Κεραμεικός, Ποσειδώνος 81 &Δούσμανη 3 (στοά colosseum center), Γλυφάδα, 6974350179  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ