- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![86920-175140.jpg 86920-175140.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2015/01/31/86920-175140.jpg)
Υλικά
2 φλιτζάνια μαρμελάδα βερίκοκο
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225 γρ. βούτυρο παγωμένο
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 μεγάλα αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 κουταλιές κονιάκ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι και το μπέικιν, τρίβοντας τα με τα χέρια μας. Προσθέτουμε στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Εάν το μείγμα δεν έχει ομογενοποιηθεί και παραμένει «τριφτό» συμπληρώνουμε 1-2 κουταλιές νερό για να ενωθεί η ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη τυλιγμένη σε μεμβράνη να παγώσει στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφού βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και την απλώνουμε με το χέρι σε βουτυρωμένη ταρτιέρα καλύπτοντας τον πάτο αλλά και τα τοιχώματα. Απλώνουμε τη μαρμελάδα και με το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης σχηματίζουμε 6 μπαστουνάκια, τα οποία πλέκουμε σταυρωτά στην επιφάνεια του γλυκού. Ψήνουμε για 45-60' και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού σερβίρουμε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν λοιπόν τον Αύγουστο βρεθείς στην έρημη Αθήνα, άσε τις ντροπές και δοκίμασε ένα supper club.
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.