- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Το Φλερτ είναι το new age καφενείο στο κέντρο της Σερίφου
Η λέξη «φλερτ» είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την καλοκαιρινή διάθεση που έχουμε όλοι (...θέλω να πιστεύω) να φλερτάρουμε ή ακόμη και να ζήσουμε ένα μεγάλο έρωτα το καλοκαίρι. Τούτοι εδώ όμως δεν αντιλαμβάνονται το φλερτ μόνο ως εκδήλωση της ερωτικής πρόθεσης ενός προσώπου προς κάποιο άλλο. Φλερτ για τους Τάσο Παγουλάτο, Κώστα και Ενρίκο Πάλι και Φάνη Μπότση, ιδιοκτήτες του new age καφενείου στο κέντρο της Σερίφου –που έχει γίνει ήδη viral στα social media για το εμπνευσμένο του όνομα και τα κοκτέιλ του–, σημαίνει σύνδεση με τον κόσμο που τους επιλέγει για να πιει ένα ποτό μαζί τους ή να μοιραστεί ένα νόστιμο πιάτο. Είναι η εκδήλωση της πρόθεσης των επισκεπτών του να γίνουν παρέα με τα παιδιά, να νιώσουν οικεία, να διασκεδάσουν, να τους πουν μια ιστορία, ερωτική ή και όχι, να αισθανθούν ξέγνοιαστοι και να γεμίσουν αναμνήσεις. «Δεν αποκλείουμε, προφανώς, να γεννηθούν και έρωτες στο Φλερτ», μου λένε συνωμοτικά. Κάπου εδώ θα συμφωνήσω!
Το Φλερτ είναι το new age καφενείο στο κέντρο της Σερίφου
Η φιλία τους κρατάει χρόνια. Ξεκίνησε με τη συνεργασία τους σε διάφορα αθηναϊκά μπαρ και εστιατόρια, ενώ έκαναν και σεζόν μαζί σε διάφορα νησιά, όπως Πάρο, Αντίπαρο, Νάξο, Μύκονο, Σπέτσες και αλλού. Ο ένας τους μάλιστα σήμερα δραστηριοποιείται και στη Λατινική Αμερική έχοντας ως βάση του το Μεξικό. «Η αλήθεια είναι ότι πάντα θέλαμε ένα μπαρ στις Κυκλάδες, που τις αγαπάμε πολύ. Σίγουρα η Σέριφος δεν ήταν τυχαία επιλογή, άρεσε σε όλους μας το νησί και το vibe του. Μιλάμε για έναν πιο “παρθένο” προορισμό, που έχει καταφέρει να διατηρεί τον χαρακτήρα του παρά την αλόγιστη εμπορευματοποίηση πολλών άλλων νησιών των Κυκλάδων. Σε αντίθεση, λοιπόν, με τα πιο “δημοφιλή” νησιά, η Σέριφος μπορεί να μην αποτελεί τη “λαμπερή βιτρίνα” των Κυκλάδων, αλλά έχει διατηρήσει τη μαγευτική απλότητά της. Αυτό αγαπήσαμε κι εμείς, αυτό αγαπάει και πολύς κόσμος που την επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι.
»Το συζητούσαμε συχνά και περιμέναμε να έρθει η κατάλληλη στιγμή, όπως και έγινε. Μας καλεί μια μέρα, πέρυσι το καλοκαίρι, ο Τάσος και μας λέει για την ευκαιρία που προέκυψε. Δεν χρειάστηκε πολλή σκέψη, κι αφού εξετάσαμε ό,τι χρειαζόταν, ήρθαμε αμέσως σε επαφή με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και προχωρήσαμε. Επίσημα το new age καφενείο λειτουργεί από το φετινό Πάσχα» αναφέρουν.
Το Φλερτ διατηρεί και σέβεται τον απλό χαρακτήρα της Χώρας της Σερίφου και του κυκλαδίτικου στιλ τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του, κάτι που οφείλεται στην architect-designer του Yfes Αrchitecture, Maria Babasyan. Χαρακτηριστικές είναι οι κίτρινες καρέκλες και τα κίτρινα παράθυρά του (άκρως ινσταγκραμικό spot) που δίνουν ένα ακόμα πιο όμορφο χρώμα στην κεντρική πλατεία της Χώρας, από τις πιο γραφικές των Κυκλάδων.
Φιλοσοφία τους είναι να προσφέρουν τη ζεστή ελληνική κυκλαδίτικη φιλοξενία. Γι' αυτό και στο new age καφενείο θα βρει κανείς ροφήματα και καφέ, ποτά, τσίπουρο, ποικιλία εξαιρετικών κρασιών, ρακόμελο και, ασφαλώς, τέλεια signature cocktails, που είναι και το σήμα κατατεθέν του. Οι ονομασίες τους είναι εμπνευσμένες από απλά και όμορφα συναισθήματα, τα οποία θέλουν να προκαλέσουν τον επισκέπτη που τα δοκιμάζει. Ανάμνηση, θέρος, πάθος, έλξη, δέος – ποιο να πρωτογευτεί κανείς. Πέρα από τα κοκτέιλ που βρίσκονται στον κατάλογο, οι ιδιοκτήτες θέλουν να γίνονται καθημερινά δημιουργικοί προσφέροντας επιπλέον επιλογές ως «κοκτέιλ της ημέρας» στους επισκέπτες. «Μας αρέσει πολύ να συνδυάζουμε ένα καλό ποτό με κάποιο νόστιμο φαγητό. Για τον λόγο αυτό, μπορεί να βρει κανείς στο Φλερτ παραδοσιακά γλυκά, παγωτά, αλλά και μπρουσκέτες με ποιοτικά τυριά και αλλαντικά, τα οποία προμηθευόμαστε από Έλληνες μικροπαραγωγούς και μικροεμπόρους. Η πρώτη ύλη στην Ελλάδα είναι ασυναγώνιστη στη γεύση και την ποιότητα, και δεν έχουμε σκοπό να την αφήσουμε “ανεκμετάλλευτη”. Και έρχονται και πολλά ακόμα…» υπόσχονται.
Από τα κοκτέιλ μέχρι το παρεΐστικο κλίμα και από τη χαλάρωση στον εξωτερικό χώρο του μαγαζιού μέχρι την ενέργεια, το κέφι και τον χορό στο εσωτερικό του, όλα φτιάχνουν το ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς ωραίες στιγμές στις διακοπές του. Η μουσική playlist του Φλερτ αποτελείται κυρίως από ελληνικές επιτυχίες των 80s-90s-00s, λαϊκές και έντεχνες. Μουσικές που σε κάνουν να σηκωθείς από την καρέκλα σου και να χορέψεις, όπως τα «παλιά καλά χρόνια»! «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση από το να κάνουμε τον κόσμο να θέλει να έρθει στο Φλερτ, να περάσει καλά μαζί μας, να διασκεδάσει, να γίνει παρέα μας και να ανυπομονεί να έρθει το επόμενο καλοκαίρι για να μας επισκεφτεί ξανά».
Ο κόσμος δείχνει να έχει αγαπήσει το όνομα του μαγαζιού που έχει γίνει viral. «Καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από φλερτ, με όλες τις πιο πάνω έννοιες. Αυτή η αγάπη που εισπράττουμε μας κάνει να θέλουμε να την επιστρέψουμε πολλαπλάσια. Να γίνουμε παρέα μαζί του. Εξάλλου, το Φλερτ δεν είμαστε μόνο εμείς οι τέσσερις. Μαζί μας είναι ήδη πολύς κόσμος που μας έχει αγαπήσει όλα τα χρόνια που ασχολούμαστε με την εστίαση. Θέλουμε το Φλερτ και η Σέριφος να γίνουν σημείο συνάντησης αυτής της παρέας κάθε καλοκαίρι. Μπορούμε να πούμε, από το μικρό διάστημα λειτουργίας του μέχρι σήμερα, ότι το Φλερτ έχει αρχίσει και πετυχαίνει τον στόχο του. Γίνεται και στην πράξη ένα μέρος ιδανικό για φλερτ στη Σέριφο».
Αποχαιρετώντας το όμορφο σποτ του νησιού, φεύγει ο καθένας με τη δική του καρτ ποστάλ. «Ήλιος, θάλασσα αμμουδιά, τι άλλο θέλει η καρδιά», «Τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμη δεν έχω γευτεί, αφού κρύβεται το αύριο σ’ ό,τι έχω ονειρευτεί. Τα καλύτερα θα ’ρθουν, μάτια μου, δεν ανησυχώ, φτάνει το δικό σου πρόσωπο να βλέπω όταν ξυπνώ» είναι μερικά μόνο από όσα γράφονται για να έχει πάντοτε κανείς τις αναμνήσεις μαζί του από εκείνο το ταξίδι του, το γεμάτο… φλερτ.
Φλερτ, Σέριφος, Πλατεία Άγιος Αθανάσιος, 22810 52696
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.