Νέος χρόνος, κι όλα καινούργια στοTamarind
Ο Ελληνοταιλανδός Μπεν Προβής αλλάζει όλη την κουζίνα
Το Tamarind, στα 3 σχεδόν χρόνια λειτουργίας του, έχει γίνει γνωστό σαν ένα αυθεντικό ταιλανδέζικο της πόλης. Με την καινούργια χρονιά το Tamarind αποφάσισε να φτάσει αυτόν το χαρακτηρισμό στον υπερθετικό βαθμό.
Για το 2015 λοιπόν, τα ηνία της κουζίνας αναλαμβάνει ο Ελληνοταιλανδός σεφ Μπεν Προβής. Γεννημένος από Ταιλανδέζα μαμά και Έλληνα πατέρα, ο νέος σεφ γνωρίζει καλά όλα τα κρυμμένα μυστικά …παιδιόθεν! Και τα εφαρμόζει στο νέο μενού που έφτιαξε ειδικά για το Tamarind.
Ο Μπεν θυμάται τη μητέρα του μαζί με τις φίλες της να μαγειρεύουν αναβιώνοντας όλα τα μυστικά της κουζίνας τους, μέσα από μπαχαρικά και μυρωδιές. Ο ίδιος περιγράφει: «Παιδιά εμείς, από Έλληνα πατέρα, ακούγαμε το «τιτίβισμά» τους, μπλέκαμε στα πόδια τους, διακόπτοντάς τες μέχρι να ακουμπήσουν στο διπλανό από των «μεγάλων» τραπέζι τα φαγητά δίχως τσίλι, «τα άνοστα» τα λέγανε, κατάλληλα για εμάς τα παιδιά. Θυμάμαι σα πιο μεγάλος που ήμουν, πείραζα τους μικρότερους, -«μικρούς αδελφούς» έπρεπε να τους αποκαλώ-, και τους έδινα στα κρυφά να φάνε κόκκινο τσίλι, αυτό το παρεξηγημένο καρύκευμα, που δίχως αυτό Ταϊλανδέζικη κουζίνα δεν υπάρχει.»
Όλες αυτές τις αναμνήσεις, τις «έμπλεξε» με τη δική του τέχνη-είναι ένας εξαιρετικός σεφ που μέσα του συνυπάρχουν η μεσογειακή αλλά και η ασιατική κουζίνα-, και τις ενσωμάτωσε στο νέο μενού του Tamarind που έφτιαξε από την αρχή. Παντ Κάι (κοτόπουλο σοτέ με μπρόκολο, μανιτάρια, καλαμπόκια, κάσιους και σάλτσα στρειδιών), Μου Πίο Γουάν (η ταϊλανδέζικη εκδοχή του γλυκόξινου χοιρινού), Παντ Μπαϊ Καπάο (μοσχαράκι σοτέ με βλαστάρια μπαμπού, γλυκό βασιλικό και πιπεριές τσίλι), είναι μόνο μερικά από τα νέα και αυθεντικά πιάτα που περιλαμβάνει η ανανεωμένη κουζίνα του Tamarind. Λάτρεις του αυθεντικού ταιλανδέζικου σπεύσατε!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.