- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η ωραιότερη γιορτή γίνεται σε σπίτια, σε τραπέζια με φίλους, με φαγητά που έχετε μαγειρέψει μόνοι σας. Τι κρασιά όμως ταιριάζουν με τις πολύπλοκες γεύσεις της γιορτής; Θα προτιμήσετε ελληνικά ή ξένα; Εμείς σας προτείνουμε κρασιά από τους ελληνικούς αμπελώνες όλης της χώρας, αφρώδη, λευκά δροσερά, λευκά πλούσια, φρέσκα κόκκινα, γεμάτα κόκκινα και κρασιά γλυκά.
Θα ξεκινήσετε με ένα αφρώδες κρασί για τα καναπεδάκια, μετά συνεχίστε με ένα chardonnay γεμάτο για τις σούπες και τα ψαρικά (που μπορεί κάποιος από τους καλεσμένους σας να το κρατήσει μέχρι το τέλος). Για τη γαλοπούλα θα προτιμήσετε ένα κόκκινο όχι πολύ τανικό για να πηγαίνει με όλες τις πλούσιες και διαφορετικές γεύσεις στη γέμιση (κάστανα, σταφίδες, κουκουνάρια) και θα τελειώστε με ένα γλυκό κρασί για τα μπλε τυριά, τις σοκολάτες, τις καραμέλες, τα γλυκά και τη βασιλόπιτα. Να θυμάστε ότι τα τυριά ταιριάζουν με ελληνικά λευκά κρασιά και μάλιστα όχι με τα καλύτερά μας. Για περισσότερους καλεσμένους και πιο γιορτινή εντύπωση διαλέξτε φιάλες Magnum (χωρητικότητα 2 φιάλες) ή ακόμα πιο εντυπωσιακά και γιορτινά τις φιάλες Double Magnum (χωρητικότητα 4 φιάλες).
Στρείδια
Σαλάτες με
εσπεριδοειδή
Ξηροί καρποί
Αφρώδη
Σούπες
Καραβίδες
Χτένια
Χοιρινό με
κυδώνια
Βαρελίσιο chardonnay
Αρνάκι
φρικασέ
Καπνιστός
σολωμός
Νυχτέρι από τη Σαντορίνη
Γουρουνό-πουλο με
κάστανα
Γαλοπούλα
με γέμιση
Ποιοτικό Αγιωργίτικο
Αρνάκι
στο φούρνο
με πατάτες
Cabernet Sauvignion
Αγριογούρουνο με
δαμάσκηνα
Ξινόμαυρο
Πιπεράτα
φιλέτα
Syrah
Πλατό
αλλαντικών
Ξινόμαυρο ή
Φρέσκο Αγιωργίτικο
Πλατό φρέσκων τυριών
Μοσχοφίλερο
Μπλε τυριά
Καραμέλες
Γλυκά με
καραμέλα
Βασιλόπιτα
Γλυκά Μοσχάτα
Σοκολάτες
Σοκολατένια γλυκά
Vinsanto ή
Γλυκιά Μαυροδάφνη
Και για τους πολύ προχωρημένους την επόμενη μέρα, πρωινό με Panettonne και Prosecco
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.