Θεματα

Αγάπη είναι το «μαζί», με ένα πιάτο ζυμαρικά

Αυτή τη χρονιά, με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η Barilla γιορτάζει την αγάπη στις πιο αγνές της μορφές. Βρες τις 5 μοναδικές συνταγές!

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Barilla Cuori: Η νέα καμπάνια της Barilla “Pasta Love”

Barilla Cuori: Η νέα καμπάνια της Barilla “Pasta Love” και το κατάλληλο δώρο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

  • Advertorial

Τι είναι άραγε η αγάπη; Είναι αυτό το συναίσθημα που ζωγραφίζεται στο πρόσωπό μας και δε μπορεί να κρυφτεί. Είναι εκείνο όταν απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας φαγητό. Ή μήπως αυτό όταν συναντάμε τον κολλητό μας μετά από καιρό; Πολλοί θα δώσουν διαφορετικό ορισμό. Όμως όλοι θα σημφωνήσουμε σε έναν: Αγάπη σημαίνει να μοιράζεσαι στιγμές, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλες ή μικρές μπορεί να φαίνονται με τα αγαπημένα σου άτομα. Να φροντίζεις και να περιποιείσαι. Κι αν το να ετοιμάζεις ένα απολαυστικό γεύμα του Αγίου Βαλεντίνου-και όχι μόνο- είναι μία κίνηση φροντίδας, το να μαγειρεύεις μαζί με τους αγαπημένους σου είναι σίγουρα η επιτομή της αγάπης.

Barilla Cuori: Η νέα καμπάνια της Barilla “Pasta Love”

Barilla Cuori: Η νέα καμπάνια της Barilla “Pasta Love”

Υπάρχουν στιγμές που οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας και τα συνεχόμενα ερεθίσματα που δεχόμαστε τείνουν να μας απομακρύνουν από τα αγαπημένα μας πρόσωπα ή μειώνουν τον ποιοτικό χρόνο που περνάμε μαζί τους. Αυτή η πολύ δυνατή αλήθεια αποτέλεσε το κίνητρο ώστε την περασμένη χρονιά η Barilla, να μοιραστεί με τους λάτρεις των ζυμαρικών τη «Συνταγή που μας φέρνει κοντά». Τη συνταγή που ενθαρρύνει τον κόσμο να μαζευτεί γύρω από το ίδιο τραπέζι για να ζήσει τη μαγική στιγμή ενός οικογενειακού γεύματος. Να περάσει όμορφα, να γελάσει, να κάνει σχέδια, να αγκαλιαστεί σφιχτά και να απολαύσει μια γευστική εμπειρία που θα την θυμάται καθημερινά. Καθημερινά γιατί αυτό που έχει σημασία, είναι οι απλές στιγμές που μένουν ανεξίτηλες. Άλλωστε, τα ζυμαρικά Barilla δεν είναι απλώς ένα comfort food. Είναι τα ποιοτικά συστατικά μιας κίνησης αγάπης, ανταμοιβής και ευγνωμοσύνης: γι’ αυτό που είμαστε, για όσα έχουμε και για όσους αγαπάμε.

Barilla με κρέμα από κονφί τομάτας λάδι βασιλικού, εσπεριδοειδή και τυρί Burrata
Barilla με κρέμα από κονφί τομάτας λάδι βασιλικού, εσπεριδοειδή και τυρί Burrata

Αυτή τη χρονιά, με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η Barilla γιορτάζει την αγάπη στις πιο αγνές της μορφές: στην ανιδιοτελή σχέση μεταξύ παππού, γιαγιάς και εγγονιών, στον άρρηκτο δεσμό μεταξύ αδερφιών, στη ρομαντική σύνδεση μεταξύ συντρόφων με τον καλύτερο τρόπο, απολαμβάνοντας ένα ρομαντικό γαστρονομικό ταξίδι. Ένα ταξίδι στο οποίο εκφράζεται η αγάπη μέσα από την προετοιμασία ενός λαχταριστού πιάτου ζυμαρικών που αντικατοπτρίζουν μια αίσθηση αρμονίας και αλληλοσυμπλήρωσης. H Ημέρα αυτή της Αγάπης είναι στην πραγματικότητα η κατάλληλη ευκαιρία για να τους δείξεις πόσο νοιάζεσαι για αυτούς. Η δημιουργία ζεστής και φιλόξενης ατμόσφαιρας, ο στολισμός στο τραπέζι ενός μπουκέτου κόκκινα τριαντάφυλλα ή παιώνιες, που συμβολίζουν την καλή τύχη με σπουδαιότερο, τη προετοιμασία ενός ξεχωριστού γεύματος με ζυμαρικά είναι το ιδανικό σετ.

Η διαδικασία υλοποίησης του γεύματος είναι απλή. Ανοίγεις το εντυπωσιακό packaging, το μπλε κουτί με τις κόκκινες και ροζ καρδιές που περιέχει ένα πακέτο από limited edition ζυμαρικά Cuori Barilla και ακολουθείς τις οδηγίες που αναγράφονται. Τα ζυμαρικά Cuori Barilla παντρεύουν δυο διαφορετικές υφές στα σχήματα ως μια ένδειξη ενότητας και σύνδεσης, και έχουν σχεδιαστεί, ώστε να διατηρούν άψογη ισορροπία και να προσφέρουν την τέλεια βάση, προκειμένου κάθε σάλτσα να δένει αρμονικά με το αγαπημένο σου πιάτο ζυμαρικών. Η δική μου αγαπημένη συνταγή είναι εκείνη με κρέμα από κόνφι τομάτας που ετοίμασα αλλά υπάρχουν αντίστοιχα και άλλες εξίσου πεντανόστιμες που μπορείς να βρεις στο site τους. Εκεί θα αναζητήσεις βήμα βήμα πώς θα φτιάξεις έξτρα ρομαντικές- οικογενειακές συνταγές αγάπης. Για παράδειγμα η συνταγή Cuori Barilla με παντζάρι σε φόντι παρμεζάνας και σχοινόπράσο είναι μούρλια, πρωτότυπη και θα σε ενθουσιάσει ενώ το χρώμα που βγαίνει μετά την εκτέλεση της συνταγής άκρως ερωτικό και ινσταγκραμικό. Μην ξεχάσεις φυσικά να αποθανατίσεις την στιγμή για να την θυμάσαι. Ακόμη, στο site θα ανακαλύψεις ότι οι συνταγές των chefs της Barilla ανταποκρίνονται σε κάθε γούστο και συνδυάζουν μοναδικά τις υφές και τις γεύσεις, δίνοντας σου έμπνευση για το δικό σου γεύμα-έκπληξη! Έχε στο νου σου ότι ακόμα και επιδόρπιο ζυμαρικών θα δεις πώς να δημιουργήσεις αν είσαι φαν των γλυκών επιλογών.

Με Κρέμα Anglaise Σούπα και Μούρα
Με Κρέμα Anglaise Σούπα και Μούρα

Όπως επιβεβαιώνεται από μια παγκόσμια έρευνα που ανέθεσε η Barilla στην YouGov, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες στην Ελλάδα (47%*) εκδηλώνουν την αγάπη τους μαγειρεύοντας για τους αγαπημένους τους, ενώ το 67% πιστεύει ότι αγάπη σημαίνει να επιστρέφεις στο σπίτι και να βρίσκεις το αγαπημένο σου φαγητό για δείπνο. Παράλληλα, στη γιορτή των ερωτευμένων τα ζυμαρικά έχουν πολύ σημαντικό ρόλο για τους Έλληνες, καθώς το 32% συμφωνεί ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ ζυμαρικών και αγάπης, ενώ για το 46%, η συνταγή που συνδέεται περισσότερο με την αγάπη είναι η καρμπονάρα. Ανήκεις κι εσύ στους λάτρεις σωστά;

Kαι που θα βρεις τα Barilla Cuori; Tα ζυμαρικά δεν αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά, μια και αυτή η ειδική έκδοση ζυμαρικών αποτελεί μέρος ενός συναρπαστικού δώρου που στόχο έχει να εμπνεύσει τους ανθρώπους να γιορτάσουν την ημέρα της αγάπης. Ωστόσο, για όσους ενδιαφέρονται, υπάρχει τρόπος να τα αποκτήσουν και είναι εξαιρετικά απλός. H Barilla ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις σε συνεργασία με αγαπημένα διάσημα πρόσωπα όπως: η Μαρία Ηλιάκη, ο Ηλίας Γκότσης, ο Δημήτρης Μακαλιάς, η Frantalina, η Μυρτώ Κάζη, και η Χαρά Κοντοχρήστου. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι αυτοί θα μοιραστούν μοναδικές, προσωπικές στιγμές με αφορμή την ημέρα αλλά και θα χαρίσουν στο κοινό δύο από τις συλλεκτικές συσκευασίες των ζυμαρικών που κέρδισαν την καρδιά μας. Τα Barilla Cuori μαζί με τις 5 συνταγές και δώρα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου όμως μπορείς να τα διεκδικήσεις και από τις σελίδες της Barilla στο facebook, και στο instagram οπότε stay tuned στα κανάλια της εταιρείας και ακολούθησε το #barillagr για περισσότερα.

Με παντζάρι σε Φοντί παρμεζάνας και σχοινόπρασο
Με παντζάρι σε Φοντί παρμεζάνας και σχοινόπρασο

Αγάπη είναι να μοιράζεσαι στιγμές - μικρές, μεγάλες, σημαντικές, καθημερινές. H Barilla,  μέσα από το λανσάρισμα της νέας καμπάνιας “Pasta Love” σε προσκαλεί να κάτσεις στο τραπέζι με το αγαπημένο σου πρόσωπο, για να απολαύσετε μαζί ένα ρομαντικό γαστρονομικό ταξίδι, εκφράζοντας την αγάπη μέσα από την προετοιμασία ενός λαχταριστού πιάτου ζυμαρικών. Η Barilla έχει κάνει κάτι περισσότερο από το να μας εμπνεύσει: δημιούργησε τα επετειακά limited edition ζυμαρικά Barilla Cuori σε σχήμα καρδιάς …που έχουν κλέψει ήδη την δική μας με το τρυφερό τους σχήμα και τη μοναδική ποιότητα και γεύση. Έτσι, η υπέροχη κίνηση προετοιμασίας ενός προσεγμένου πιάτου έρχεται να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά δωράκια που συνήθως συνοδεύουν την ημέρα και αποτελεί μια από τις καλύτερες προτάσεις για να γιορτάσεις την ημέρα των ερωτευμένων. Τα ζυμαρικά γίνονται η αφορμή για μια δυνατή έκφραση φροντίδας, ζεστασιάς και τρυφερότητας, απογειώνοντας τις στιγμές με τους αγαπημένους μας. Γιατί όταν τα λόγια δεν αρκούν, τα ζυμαρικά μιλούν στην καρδιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ