Θεματα

Άγιος Βαλεντίνος: Ρομαντικές προτάσεις για να γιορτάσεις τον έρωτα

Ξενοδοχεία, rooftops και ζαχαροπλαστεία για να φιληθείς και να γλυκαθείς

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
66’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγίου Βαλεντίνου στο New Hotel
© New Hotel

Άγιος Βαλεντίνος: Τα πιο ρομαντικά ξενοδοχεία, rooftops και ζαχαροπλατεία

15 υπέροχες προτάσεις για έξοδο στην πόλη τη ρομαντικότερη ημέρα του χρόνου, του Αγίου Βαλεντίνου. Κομψά εστιατόρια, στολισμένα ξενοδοχεία, ταράτσες με θέα, ζαχαροπλαστεία στα οποία κυριαρχούν οι κόκκινες καρδιές, αλλά και ιδέες για ραντεβού στο σπίτι.

Τα ζαχαροπλαστεία που τιμούν τον Άγιο Βαλεντίνο

Madame fraise -ερωτικό γράμμα


Έχεις ξαναδεί γλυκό σε σχήμα επιστολής; Στη διάσημη ghost kitchen του Παγκρατίου μπορεί να βρει κανείς το Valentine's Letter Tablet Chocolat, έναν φάκελο από πραλίνα φουντουκιού, dacquoise φουντούκι, mousse φουντούκι και καραμελωμένα φουντούκια. Αλλά και το άκρως ερωτικό Red Velvet Cookie με μαρμελάδα βατόμουρο, γκανάζ βατόμουρο και λευκή σοκολάτα, σε XL μέγεθος, ιδανικό για να το μοιραστείς με το άλλο σου μισό. Διαθέσιμα και στο σπίτι σου κατόπιν παραγγελίας. 

Selekos -ερωτευμένο πανετόνε και άλλα

To panettone από τον master του είδους, Αντώνη Σελέκο μεταμορφώνεται και γεμίζεται με σοκολάτα γάλακτος και φράουλες χάριν της ημέρας. Κι ακόμα, μια σειρά από ξεχωριστές τούρτες σε σχήμα καρδιάς περιμένουν είτε στο φυσικό κατάστημα είτε online για να γλυκάνουν την μέρα των ερωτευμένων. Κόκκινες καρδιές "Eros" με σοκολάτα γάλακτος, κρέμα φρούτων του πάθους, τραγανή πραλίνα και ψητά φουντούκια αλλά και μαύρες καρδιές, φτιαγμένες με κρέμα μαύρης σοκολάτας και σμέουρα. Το πιο εντυπωσιακό γλυκό του όμως, είναι οι πινιάτες όπου θα σπάσεις και θα φας, ένα κέλυφος σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα, τραγανά μπισκότα καστανής ζάχαρης με φουντούκια, ζαχαρωτά, κρέμα σοκολάτας γάλακτος και κόκκινα φρούτα.

Poulete -τριαντάφυλλα που τρώγονται


Aποκλειστικά για την ημέρα, διακοσμημένες με χειροποίητα βρώσιμα τριαντάφυλλα, μια Μους Σοκολάτας Γάλακτος με κρέμα Φράουλας και τραγανή βάση σοκολάτας κι ένα Red Velvet Cake με Μους Βανίλιας και Μαρμελάδα Φραμπουάζ, κι όλο αυτό μέσα σε ένα ντιζαινάτο, limited edition κουτί στο μπουτίκ ζαχαροπλαστείο της Αγίας Παρασκευής.

Ourse -στολισμένα με φύλλα χρυσού

Ανάμεσα σε Πάβλοβα με κόκκινα φρούτα, σοκολατένιες πάστες με ράσμπερι και ροδοπέταλα και σοκολατάκια σε πολλές και διάφορες γεύσεις, όπως τριαντάφυλλο, αλμυρή καραμέλα, σοκολάτα και passion fruit, μπορεί να διαλέξει κανείς στο Ourse. Όλα μάλιστα έχουν πινελιές από φυλλαράκια χρυσού για να κάνουν την απόλαυση ακόμα πιο ξεχωριστή.

Dimitris Economides -σοκολατένιες καρδιές

Ο αρχιτέκτονας της γεύσης, Δημήτρης Οικονομίδης, ετοίμασε σοκολατένες καρδιές που κρύβουν μέσα τους εκπλήξεις όπως red velvet, κρεμέ σοκολάτας και ντρακουάζ αμυγδάλου. 

Καγγέλης -γλυκά να ερωτευτείς

Με σοκολατένιες λιχουδιές προετοιμαζόμαστε για την γιορτή των Ερωτευμένων #valentines . #choco #chocolate #love...

Posted by Ζαχαροπλαστείο Καγγέλης on Saturday, February 10, 2024

Παραδοσιακά σοκολατάκια, με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας και γεμιστά στις κλασικές γεύσεις και διαχρονικές κόκκινες πάστες μπορεί να βρει κανείς στο ερωτικότερο ζαχαροπλαστείο του Ζωγράφου.

Fresh - πινιάτες με χρυσό

Στα καταστήματα θα βρεις από κλασικά σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς αυθεντικής βέλγικης πραλίνας φουντουκιού αλλά και ιδιαίτερα γλυκίσματα όπως τούρτα σε σχήμα καρδιάς από αφράτο cake red velvet και κρέμα με χαρακτηριστική γεύση βανίλιας - ξινόγαλου, με ενδιάμεσες στρώσεις από mascarpone cream και φρούτα του δάσους εσωτερικά και στην επιφάνεια. Τις εντυπώσεις κλέβουν κι εδώ οι Piñatas, εκείνη με την σοκολατένια καρδιά που σπάει από λευκή καραμελωμένη σοκολάτα με βρώσιμα φύλλα χρυσού αλλά και η 0% sugar, με βρώσιμο spray red glitter και σοκολατένιες εκπλήξεις στο εσωτερικό χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Κάποια γλυκίσματα συνοδεύονται με λουλούδια από το vintage ανθοπωλείο της Βαλεντίνης Κρασσά, Secret Garden!

Ζuccerino- Heart cakes

Οι pastrychefs του Zuccerino έχουν δημιουργήσει και φέτος απολαυστικές προτάσεις για την πιο loveday! Το Red Rose Cake με βελούδινη κρέμα mascarpone και φρούτα του δάσους θα ξετρελάνει τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας, τόσο σε εικόνα όσο και σε γεύση! Για τους cheesecake lovers υπάρχει το limited Nutella Cheesecake με cream cheese και τα καθιερωμένα πια Heart Cakes, σε 2 διαφορετικές εκδοχές Red Velvet και Brownies, που μπορεί να αποκτήσει κανείς είτε με επίσκεψη σε κάποιο από τα καταστήματα, είτε από το e-shop ή τις εφαρμογές delivery.

Τα δείπνα του Αγίου Βαλεντίνου

Πολυτελής ρομαντική εμπειρία στο Ξενοδοχείο King George

Για μια αλλιώτικη Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου οι ερωτευμένοι μπορούν να επιλέξουν ένα πακέτο διαμονής στο ιστορικό ξενοδοχείο King George, το οποίο περιλαμβάνει, πρωινό στο δωμάτιο, ποτό καλωσορίσματος και Valentine’s welcome amenity. Εκτός από αυτά, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν δείπνο με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και τη φωτισμένη Αθήνα, μέσα στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Tudor Hall μαζί με wine pairing για μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.

Οι δυο σας μέσα σε bubble στο St.George


Πρόσφατα βραβεύτηκε στα Greek Hospitality Awards ως το πιο ρομαντικό πόλης και στην ταράτσα του προσφέρει πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και την πόλη της Αθήνας με το βλέμμα να φτάνει μέχρι τα νησιά του Σαρωνικού ενώ μπορείς να δειπνήσεις και μέσα στις λεγόμενες φούσκες. Πρόκειται για διάφανους, ζεστούς θόλους που προσθέτουν ένα στοιχείο "ιδιωτικότητας" στην ατμόσφαιρα, φυσικά χωρίς να κρύβουν τα αστέρια στον ουρανό.

Στο New Hotel για δείπνο, έρωτα και τέχνη


Ο έρωτας και η τέχνη είναι ένα από τα πιο δυνατά ζευγάρια της ιστορίας, με τον έρωτα να αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης και την τέχνη όχι μόνο να αποτυπώνει άλλα και να δημιουργεί συναισθήματα. Έτσι, τις 14 Φεβρουαρίου, στο Art Lounge του New Hotel, έναν χώρο όπου συνυπάρχουν η γαστρονομία, η τέχνη και το design, αλλά και με εκπληκτική θέα στο κέντρο της Αθήνας, ο Executive Chef του ξενοδοχείου Μπάμπης Κουντούρης, έχει ετοιμάσει ένα ειδικό μενού με απροσδόκητες όσο και γευστικές προτάσεις, όπως το ψητό καλαμάρι με ριζότο παντζαριού και πορτοκάλι, ή το μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ καρότου και λικέρ βιολέτας. 

Στο Ivis για φαγητό μετά μουσικής

Την ημέρα των ερωτευμένων ο σεφ του Ivis, Νίκος Σιμόνης σχεδίασε ένα set menu με επιρροές από την ελληνική και την ιταλική κουζίνα και ο mixologist Φώτης Πισπιρίγκος δημιούργησε 4 special cocktails... εμπνευσμένα από τον Έρωτα. Οι επισκέπτες θα τα απολαύσουν με την συνοδεία ενός μονδικού Live Set με την Αντιγόνη Κατσούρη και τον Solis Barki.

Στο L' Αmiral και στην παραμυθένια Πλάκα


Βρίσκεται στην πιο ρομαντική γειτονιά της Αθήνας σε ένα κτίριο που στέκει από το 1870, έχει μια υπέροχη ταράτσα με θέα τον Λυκαβηττό και ιδιαίτερες γαστρονομικές προτάσεις. Τι άλλο να θέλει κανείς για να ερωτευτεί;

Ο έρωτας περνά από το στομάχι στο Shakespeare in Love 



Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά all day στέκια του Πειραιά, με υπέροχο, ultra romantic ντεκόρ. Για την ημέρα των ερωτευμένων έχει σχεδιάσει ένα ξεχωριστό μενού που περιλαμβάνει ενδεικτικά καταίφι με μαρμελάδα φρούτων του πάθους, θαλασσινά με σαμπάνια και red velvet σε σχήμα καρδιάς. 

Για pairing ποτού Mataroa με γλυκό στο Βaba Au Rum

Υπάρχει κάτι πιο τρυφερό από γλυκάκι σε συνδυσμό με κοκτέιλ; Εν όψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, το ελληνικό και εξαιρετικό gin Mataroa ενώνει τις δυνάμεις του με το Βaba au Rum (#25 The World’s 50 Best Bars) και το Ιn Love Again, και δημιουργούν το πιο ρομαντικό sweet pairing menu, με τρεις ειδικές, γλυκές προτάσεις κι ένα Mataroa Happy Spritz. Mάλιστα, ειδικά για την ημέρα συτή, το Baba au Rum υποδέχεται σε ένα μοναδικό guest shift τον Φίλιππο Φιλιππόπουλο, έναν από τους καλύτερους bartenders στην Μεγάλη Βρετανία, ιδιοκτήτη του Tabula Rasa (top 4 British bars), ο οποίος επέλεξε το Mataroa MDG για να δημιουργήσει ένα από τα Cocktails του.

Spa day για του Αγίου Βαλεντίνου

Ρομαντική εμπειρία ευεξίας στο GB Spa

 

Την πιο αισθησιακή εμπειρία ευεξίας για την ημέρα των ερωτευμένων προσφέρει το βραβευμένο GB Spa του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Αυτό είναι ένα πολυτελές δώρο, ένα ταξίδι αναζωογόνησης και χαλάρωσης που περιλαμβάνει θεραπείες υγείας και ομορφιάς που προσφέρουν οι εξειδικευμένοι θεραπευτές του GBSpa. Το ζευγάρι θα επιλέξει το πακέτο της επιθυμίας του ανάμεσα σε περιποίηση προσώπου για λαμπερή επιδερμίδα αλλά και σε μασάζ σε πλάτη, αυχένα και ώμους. Στο ξενοδοχείο βρίσκεται και το GB Corner Gifts Flavors για δώρα, ανάμεσά τους κι ένα σαγηνευτικό γλυκό για δύο από τον ταλαντούχο Pastry Chef του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία Αλέξανδρο Κούφα.

Καλύτερα οι δυο μας στο σπίτι 

Μια μακαρονάδα κι ένα καλό κρασί

Κάποιοι θέλουν να περάσουν την μέρα των ερωτευμένων στο σπίτι με delivery. Τι καλύτερο από μια ζουμερή μακαρονάδα με ροζ σάλτσα και κεφτεδάκια από το Mailos...! Συνοδεύεται ιδανικά με ένα ωραίο κόκκινο κρασί όπως αυτό του εξαιρετικού οινοποιείου Monsieur Nicolas ή με κάποια σαμπάνια που κάνει ακόμα μια ξεχωριστή τη βραδιά. Ρίξε μια ματιά στο ehsop της κάβας Cava365 για ιδέες, κι αυτά στα στέλνουν στη φωλίτσα σας!

Για citybreak στο Domotel Hotels & Resorts

Για όποιον θέλει να συνδυάσει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με μια ρομαντική απόδραση στη φύση, ενδείκνυται το Domotel Hotel & Resorts. Έχει ξενοδοχεία στο Καστρί, στην Ολυμπία, στον Βόλο, στην Αράχωβα και στην Πέλλα και ο επισκέπτης πέρα από την διανυκτέρευση, μπορεί να απολαύσει μενού ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση αλλά και να αφεθεί σε μια ξεχωριστή εμπειρία wellness, με θεραπείες μασάζ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ