- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
«Food diary, η γευστική περιπέτεια του 365», μια ατζέντα για κάθε σπιτικό μάγειρα
Με πολλές προτάσεις για το «τι να φάω σήμερα»
«Η γευστική περιπέτεια του 365 – συνταγές και συμβουλές διατροφής για όλο το χρόνο», η ατζέντα που σου οργανώνει την καθημερινή μαγειρική
Μια ατζέντα με τις ημέρες, τις βδομάδες και τους μήνες του φρέσκου ακόμα 2024, πλαισιωμένες από συνταγές μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής, καθώς και από διατροφικές συμβουλές, τρικ, πλάνα, οδηγίες και μυστικά της κουζίνας που σε βοηθάνε να οργανώνεις το οικογενειακό ή ατομικό φαγητό σου: η σεφ Κωνσταντίνα (Ντιάνα) Κατζομύτη και η διατροφολόγος-διαιτολόγος Σοφία Τσαλουχίδου διάλεξαν ιδιαίτερες συνταγές, κάποιες παραδοσιακές της Μακεδονίας ή του Πόντου, αλλά «πειραγμένες» όπως λέει η Ντιάνα, κάποιες άγνωστες εντελώς, όλες με ενδιαφέρον, κι όχι μόνο για άτομα που έχουν τα κατσαρολικά τους στη σειρά σα στρατιωτάκια.
Η Ντιάνα μαγειρεύει, σχεδιάζει συνταγές, ασχολείται με το φαγητό αλλά δεν κάνει μόνον αυτό. Μέσα σε όλα έχει το Love Van, με το οποίο μοιράζει φαγητό (το οποίο μαγειρεύει καθημερινά) σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Τρέχει επίσης κι ένα πρόγραμμα σε σχολεία, το #mageirevoumemetapaidia, γιατί «πιστεύει ότι η μαγειρική είναι η μόνη ενασχόληση που καλλιεργεί στα παιδιά την πολλαπλή νοημοσύνη».
H Σοφία Τσαλουχίδου αρθρογραφεί, γράφει και διδάσκει θέματα σχετικά με τη διατροφή, την δίαιτα και την υγεία. Έχει πάρει μέρος στη δημιουργία βάσης δεδομένων για τη διατροφή των Ελλήνων αθλητών, δίνει διαλέξεις για την υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση και γενικά… ασχολείται με το φαγητό από άλλη, συμπληρωματική οπτική γωνία.
To “Food diary” έχει συνταγές όπως «λαχανοντολμάδες κίχι με ρεβύθια», «κεφτεδάκια με μούσμουλα», «σολομός με μάνγκο και λεμόνι» και άλλα νόστιμα πιάτα – τα «κολοκυθάκια βαρκούλες» μάλιστα δείχνουν ευκολάκι, όπως και κάμποσες ακόμα συνταγές. Οι οποίες συνοδεύονται από «τα ψώνια της εβδομάδας» και πληροφοριακά κείμενα για υλικά μαγειρικής, είδη διατροφής, μπαχαρικά και οτιδήποτε έχει σχέση με το φαγητό.
Η ατζέντα είναι ιδανική για ενθουσιώδη άτομα που τσιμπάνε με το καλό φαγητό, και θέλουν να πειραματίζονται στην κουζίνα, μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει.
“Food diary η γευστική περιπέτεια 365”, Κωνσταντίνα Κατζομύτη& Σοφία Τσαλουχίδου, Fylatos Publishing.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.