Θεματα

«Food diary, η γευστική περιπέτεια του 365», μια ατζέντα για κάθε σπιτικό μάγειρα

Με πολλές προτάσεις για το «τι να φάω σήμερα»

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Food diary, η γευστική περιπέτεια του 365»

 «Η γευστική περιπέτεια του 365 – συνταγές και συμβουλές διατροφής για όλο το χρόνο», η ατζέντα που σου οργανώνει την καθημερινή μαγειρική

Μια ατζέντα με τις ημέρες, τις βδομάδες και τους μήνες του φρέσκου ακόμα 2024, πλαισιωμένες από συνταγές μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής, καθώς και από διατροφικές συμβουλές, τρικ, πλάνα, οδηγίες και μυστικά της κουζίνας που σε βοηθάνε να οργανώνεις το οικογενειακό ή ατομικό φαγητό σου: η  σεφ Κωνσταντίνα (Ντιάνα) Κατζομύτη και η διατροφολόγος-διαιτολόγος Σοφία Τσαλουχίδου διάλεξαν ιδιαίτερες συνταγές, κάποιες παραδοσιακές της Μακεδονίας ή του Πόντου, αλλά «πειραγμένες» όπως λέει η Ντιάνα, κάποιες άγνωστες εντελώς, όλες με ενδιαφέρον, κι όχι μόνο για άτομα που έχουν τα κατσαρολικά τους στη σειρά σα στρατιωτάκια.

Ντιάνα Κατζομύτη
Ντιάνα Κατζομύτη

Η Ντιάνα μαγειρεύει, σχεδιάζει συνταγές, ασχολείται με το φαγητό αλλά δεν κάνει μόνον αυτό. Μέσα σε όλα έχει το Love Van, με το οποίο μοιράζει φαγητό (το οποίο μαγειρεύει καθημερινά) σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Τρέχει επίσης κι ένα πρόγραμμα σε σχολεία, το #mageirevoumemetapaidia, γιατί «πιστεύει ότι η μαγειρική είναι η μόνη ενασχόληση που καλλιεργεί στα παιδιά την πολλαπλή νοημοσύνη».

Σοφία Τσαλουχίδου
Σοφία Τσαλουχίδου

H Σοφία Τσαλουχίδου αρθρογραφεί, γράφει και διδάσκει θέματα σχετικά με τη διατροφή, την δίαιτα και την υγεία. Έχει πάρει μέρος στη δημιουργία βάσης δεδομένων για τη διατροφή των Ελλήνων αθλητών, δίνει διαλέξεις για την υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση και γενικά… ασχολείται με το φαγητό από άλλη, συμπληρωματική οπτική γωνία.

Food Diary

To “Food diary”  έχει συνταγές όπως «λαχανοντολμάδες κίχι με ρεβύθια», «κεφτεδάκια με μούσμουλα», «σολομός με μάνγκο και λεμόνι» και άλλα νόστιμα πιάτα – τα «κολοκυθάκια βαρκούλες» μάλιστα δείχνουν ευκολάκι, όπως και κάμποσες ακόμα συνταγές. Οι οποίες συνοδεύονται από «τα ψώνια της εβδομάδας» και πληροφοριακά κείμενα για υλικά μαγειρικής, είδη διατροφής, μπαχαρικά και οτιδήποτε έχει σχέση με το φαγητό.

Η ατζέντα είναι ιδανική για ενθουσιώδη άτομα που τσιμπάνε με το καλό φαγητό, και θέλουν να πειραματίζονται στην κουζίνα, μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει.

Food diary η γευστική περιπέτεια 365”, Κωνσταντίνα Κατζομύτη& Σοφία Τσαλουχίδου, Fylatos Publishing. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ