- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αρκαδιανή: Το μαγικό, πολυλειτουργικό αγρόκτημα στα βουνά της Αρκαδίας
Εκεί που αναβιώνει η παράδοση του τόπου μας
Αρκαδιανή: Ο αρκαδικός τρόπος ζωής και τοπικά προϊόντα και τοπικές παραδοσιακές συνταγές
Ψηλά στα βουνά της Γορτυνίας αναπνέει περήφανο το χωριό Ψάρι. Ανάμεσα στα όμορφα σπίτια του με τις κεραμιδένιες στέγες κρύβει ένα νόστιμο, αναπάντεχο μυστικό. Είναι το πολυλειτουργικό αγρόκτημα Αρκαδιανή, ένας πολυχώρος ευρωπαϊκών προδιαγραφών πιστοποιημένος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από μόνος του ένας λόγος για να ταξιδέψεις ως εδώ. Δεν πρόκειται μόνο για έναν δημοφιλή προορισμό αγροτουρισμού... Στην πραγματικότητα η Αρκαδιανή είναι ένα μέρος μαγικό, όπου αναβιώνει η παράδοση του τόπου μας. Στις εγκαταστάσεις της –όλα κτίρια φτιαγμένα με πέτρα και ξύλο– θα ανακαλύψεις ένα εστιατόριο που σερβίρει πιάτα από τον παρακείμενο λαχανόκηπο, ξυλόφουρνους όπου θα μάθεις να φτιάχνεις αληθινό ψωμί, μια βιοτεχνία που παράγει αγνά, παραδοσιακά προϊόντα, ακόμη και ένα Μουσείο Μαγειρικής με συλλογές παλιών εργαλείων κουζίνας και βιβλίων γαστρονομίας από το 1816! Μπορείς να επιλέξεις να μείνεις στις πετρόκτιστες κατοικίες του κτήματος ή και να ζήσεις μοναδικές βιωματικές δραστηριότητες. Για παράδειγμα, εδώ μπορείς να φυτέψεις δέντρα και φυτά, να παρακολουθήσεις μαθήματα ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής, να ψήσεις ψωμί με προζύμι, να δεις πώς παρασκευάζονται τα παραδοσιακά ζυμαρικά της Αρκαδίας. Με άλλα λόγια να έρθεις κοντά στη φύση, να ζήσεις την καθημερινότητα ενός χωριού και να μάθεις τα πολύτιμα μυστικά της παράδοσης, που εμείς, οι άνθρωποι των πόλεων, έχουμε πια ξεχάσει…
Extra tip: Τα παραδοσιακή προϊόντα που παράγει η Αρκαδιανή (ζυμαρικά, βότανα, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, μέλι, παστέλια, καραμέλες και ξηροί καρποί) θα τα βρεις σε πολλά σημεία ανά την Ελλάδα, αλλά και στο e-shop του αγροκτήματος.
Ψάρι, Τρικολόνων Γορτυνίας, Αρκαδία, 2791027161
www.arcadiani.gr, Facebook: Arcadiani, Instagram: arkadiane_pro
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.