Καντίνες Golden Mall
© Λαμπρινή Τρούγκου
Θεματα

Christmas Market: Οι καντίνες «φοράνε» και πάλι τα γιορτινά τους

Oι καντίνες στον προαύλιο χώρο του Golden Hall είναι ιδανική πρόταση για πριν ή μετά το shopping, για ένα γρήγορο σνακ, το λαχταριστό γλυκό έως τα δροσερά cocktails παρέα με τους αγαπημένους σας!
marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Christmas Market: Οι αγαπημένες καντίνες επιστρέφουν στον προαύλιο χώρο του Golden Hall.

«It’s the most wonderful time of the year…», ηχεί στα αυτιά μας από την ώρα που πλησιάζει η πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Αλλά κι από την ώρα που αποφασίσαμε να βρεθούμε στον προορισμό που κάνει την αναζήτηση δώρων άκρως διασκεδαστική. Ο στόχος είναι ένας, να πάρουμε λίγο νωρίτερα τα δώρα για τους αγαπημένους μας αλλά και για εμάς ώστε να μην τρέχουμε την τελευταία στιγμή.

Golden Mall
© Λαμπρινή Τρούγκου

© Λαμπρινή Τρούγκου

Christmas Market: Οι αγαπημένες καντίνες επιστρέφουν στον προαύλιο χώρο του Golden Hall

To χριστουγεννιάτικο δέντρο μόλις έχει ανάψει, πολύχρωμα λαμπάκια και χρώματα τριγύρω, χαρούμενες μελωδίες παίζουν, ενώ ακόμη και το σιντριβάνι έχει βάλει τα γιορτινά του. Δίπλα μας οικογένειες με παιδιά αλλά και ζευγάρια κρατούν σακούλες μικρές και μεγάλες με ψώνια και κάνουν μια στάση στο πιο γευστικό Christmas Market, ενώ τα χαμόγελα και τα γέλια μας φτιάχνουν αμέσως την διάθεση. Παρασκευή, νωρίς το απόγευμα, οι μυρωδιές και οι γεύσεις μας προσκαλούν σε μία μαγική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα για να δοκιμάσουμε signature πιάτα με πλούσιο άρωμα και εναλλακτικές street food επιλογές, από τα αγαπημένα café και εστιατόρια του Golden HallΟι καντίνες, με τα φρέσκα αρώματά τους, έρχονται σε ισορροπία με την πιο όμορφη γωνία στον προαύλιο χώρο του.

«Αλμυρό ή γλυκό;» ρωτάω πρώτα την Λαμπρινή που ήρθε μαζί μου να με βοηθήσει με τις επιλογές των δώρων. Η απάντηση βγαίνει ομόφωνα. Ξεκινάμε αυτό το ταξίδι γεύσης με «αλμυρό». Πρώτος προορισμός μας, λοιπόν, το Εverest exclusive, για πεντανόστιμη healthy σαλάτα με noodles μαριναρισμένα σε soya με ψητό φιλέτο κοτόπουλο, λάχανο-καρότο, μαρούλι iceberg, κόκκινο λάχανο, guacamole, μαγιονέζα με κάρυ και μαύρο σουσάμι αλλά και δροσερή vinaigrette πορτοκαλιού με ginger και soya. Παράδεισος. Φυσικά, το συνοδεύσαμε με ένα ποτήρι καλά ισορροπημένο κόκκινο κρασί J.P Chenet. «Φρουτώδες και γευστικό!» σκέφτομαι όσο το τσουγκρίζουμε!

Αφότου έχουμε δοκιμάσει την πρώτη αλμυρή επιλογή περνάμε στο επόμενο level, γλυκό. Σειρά έχει το Flocafe Espresso Room για ακαταμάχητα mini Χmas pancakes με πραλίνα και κροκάν φουντουκιού που μας είχαν κάνει εντύπωση ήδη από μακριά. Πηγαίνω γεμάτη ανυπομονησία και τα ζητάω σαν μικρό παιδί, χωρίς να πω πολλά. Η στιγμή που ο άνθρωπος του Flocafe Espresso Room πασπάλιζε, πάνω στα φρεσκοψημένα pancakes, sprinkles και σοκολατάκια στολίδια σε σχήμα κάλτσας, ήταν εξίσου απολαυστική με τη στιγμή που τα γευτήκαμε. Μην σε ξεγελά βέβαια η λέξη “mini” γιατί είναι άκρως χορταστικά. Μια και η θερμοκρασία είχε ξεκινήσει τον κατήφορο, συμφωνήσαμε πώς ήρθε η ώρα για ένα ζεστό ποτήρι κρασί. Το αγαπημένο Glühwein, που πίνεται ευχάριστα τις κρύες μέρες του χειμώνα, ήταν ό,τι χρειαζόμασταν για να ζεσταθούμε, συζητώντας παράλληλα για τις χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες και εξορμήσεις.

Starbucks
© Λαμπρινή Τρούγκου

Τα Χριστούγεννα σημαίνουν καλή παρέα, δώρα, μελομακάρονα και ένα σπίτι γεμάτο όμορφες μυρωδιές και ζεστό καφέ. Αν δεν βρίσκεστε, ωστόσο στο σπίτι σας, τα Starbucks είναι ιδανικό spot για ένα ευχάριστο απόγευμα και όχι μόνο, παρέα με grande καφέ Gingerbread latte με σαντιγί με τζίντζερ και επικάλυψη κανέλας. Το Xmas packaging είναι άκρως ινσταγκραμικό και αξίζει σίγουρα ένα story, ενώ η γεύση του θυμίζει κυριολεκτικά… Χριστούγεννα. Το Christmas Tree brownie των Starbucks έκλεψε, επίσης, αμέσως την καρδιά μου. Μπράουνι σοκολάτας με στρώση βουτυρόκρεμας σοκολάτας και τελείωμα με πασπάλισμα χρυσόσκονης, δεν έχω να πω κάτι άλλο, αυτό. Δεν γίνεται να μπεις στο xmas mood, αν δεν δοκιμάσεις αυτό το γιορτινό γλυκό.

Starbucks
© Λαμπρινή Τρούγκου

© Λαμπρινή Τρούγκου

Starbucks
© Λαμπρινή Τρούγκου

© Λαμπρινή Τρούγκου

T.G.I. Friday's
© Λαμπρινή Τρούγκου

Την προσοχή μας τράβηξε, στη συνέχεια, η αμερικανική αλυσίδα, TGI Friday's με τα μοναδικά sesame chicken strips, τις χρυσαφένιες λωρίδες στήθος κοτόπουλου επικαλυμμένες με τραγανή τριμμένη φρυγανιά και τραγανή φρυγανιά σουσάμι, ριγμένες στο διάσημο Fridays™ Signature Glaze, στις οποίες δεν μπορώ να αντισταθώ με τίποτα. Tις συνοδεύσαμε με μια δροσιστική μαργαρίτα, που όμοια της δεν έχεις ξαναπιεί, για να γιορτάσουμε τον ερχομό της ωραιότερης εποχής του χρόνου και να ταξιδέψουμε με τη γεύση της.

Η αλήθεια είναι ότι πάντα υπάρχει χώρος για ένα χορταστικό barbeque hot dog με αφράτο ψωμί, λουκάνικο Φρανκφούρτης, cheddar, μπέικον, μπάρμπεκιου σος και crispy onion του Cultivos Coffee, οπότε δεν μπορούσα να μην το δοκιμάσω. Η Λαμπρινή που είναι, ωστόσο, πιο πολύ του γλυκού δοκίμασε βαφλάκι με πραλίνα σοκολάτα και φράουλα και μπισκότο oreo, μούρλια. Ευτυχώς είναι από εκείνους που «μοιράζονται» μια μπουκιά και έτσι είχα την ευκαιρία να το τεστάρω κι αυτό!

T.G.I. Friday's
© Λαμπρινή Τρούγκου

© Λαμπρινή Τρούγκου

Cultivos Coffee
© Λαμπρινή Τρούγκου

© Λαμπρινή Τρούγκου

img_5146fixed

Τα σουβλάκια ή αλλιώς καλαμάκια, όπως κι αν τα αποκαλούν, οι άνθρωποι σε αυτή την πόλη, είναι λαχταριστά και χορταστικά. Οι ζουμερές φρεσκοψημένες τηγανητές πατάτες αλλά και οι τραγανές πιτούλες, από το Δε Μιτ Μποϊζ, ένα ψητοπωλείο αλλιώτικο από ό,τι έχετε συνηθίσει, ξυπνούν εκ νέου την όρεξή μας. «Και μια μερίδα κεφτεδάκια με πατάτες του ονείρου, παρακαλώ, από αυτές που έχουν κερδίσει την καρδιά μας», τονίζω ευγενικά στην πορεία. 

img_5146fixed

Ταυτίζομαι με το παιδάκι δίπλα μας που ζητά και δεύτερη μερίδα για το σπίτι και παίρνω στην συγκάτοικο μου για να δοκιμάσει. Με θέα όλο το χριστουγεννιάτικο σκηνικό καθόμαστε στα ξύλινα τραπεζάκια και δοκιμάζουμε το τελευταίο γεύμα κατά την επίσκεψη μας. Δεν μπορούσαμε να φύγουμε αν δεν δοκιμάσουμε τα δυο ακαταμάχητα πλατό τυριών με πολλές ιδιαίτερες επιλογές από το τυροκομείο Κωσταρέλος που διαθέτει από τις ωραιότερες deli εκδοχές παραδοσιακών γεύσεων στην Αθήνα. Το πρώτο τυριών περιλαμβάνει προσούτο, γραβιέρα με πράσινο πιπέρι, γραβιέρα Κωσταρέλου, ντοματάκια και κριτσίνια πολύσπορα ενώ το δεύτερο είναι με σαρδινέλλα, κεφαλοτύρι πρόβειο, ντοματάκια, κριτσίνια πολύσπορα κ.ά. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε και το ροζέ ημίγλυκο «Ανοιξιάτικο» από το Kτήμα Γάτσινος που μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή με το έντονο αρωματικό προφίλ του. 

Τυροκομείο Κωσταρέλου
© Λαμπρινή Τρούγκου

© Λαμπρινή Τρούγκου

Oι καντίνες των Cultivos Coffee, Εverest exclusive, Flocafe Espresso Room, Starbucks, TGI Fridays, Δε Μιτ Μποϊζ και Τυροκομείο Κωσταρέλος αποτελούν αποτελούν ένα γευστικό σημείο συνάντησης και σας περιμένουν στον προαύλιο χώρο του Golden HallΕίναι ιδανική πρόταση για πριν ή μετά το shopping, για το γρήγορο σνακ, το λαχταριστό γλυκό έως τα δροσερά cocktails παρέα με τους αγαπημένους σας! Η εμπειρία του να ψωνίζεις από το Golden Hall είναι μοναδική όπως μοναδικές είναι και οι γεύσεις του. Φυσικά και θα το επισκεφτούμε ξανά μέχρι τα Χριστούγεννα, αφού έχουμε ήδη φτιάξει την επόμενη wishlist για τα επόμενα δώρα μας. Εδώ η εμπειρία του shopping, τα δώρα και οι ιδιαίτερες γεύσεις άλλωστε, δεν τελειώνουν ποτέ.

Christmas Market Παρασκευή 17:00-21:00 Σάββατο 14:00-20:00 Κυριακή 17/12, 24/12 & 31/12 | 14:00-19:00

Δειτε περισσοτερα