Θεματα

Γλυκατζήδες ενωθείτε, έρχεται το Sweet Factory Festival

Για τρεις μέρες το Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι θα γεμίσει με κάθε είδους γλυκιά αμαρτία

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sweet Factory Festival

Το Sweet Factory Festival είναι μία γιορτή αφιερωμένη στα γλυκά. Στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, στις  27,28 και 29 Οκτωβρίου

Φεστιβάλ για το Street Food έχουμε. Για τα burgers επίσης. Για τους vegan, τους οινόφιλους και τους παραδοσιακούς; Κι από αυτά έχουμε. Είναι δυνατόν (θέλω να το γράψω με κεφαλαία, αλλά συγκρατούμαι) να μην αποκτήσουμε και ένα φεστιβάλ για τα γλυκά; Επιτέλους, οι προσευχές των απανταχού γλυκατζήδων αυτής της πόλης εισακούστηκαν! Το Sweet Factory Festival έρχεται σε λίγες μέρες και από την αδημονία μας, μασουλάμε ήδη σοκολάτες.

Sweet Factory Festival

Sweet Factory Festival ή αλλιώς (επιτέλους!) ένα φεστιβάλ για εμάς που δεν ζούμε χωρίς σοκολάτα, βλέπουμε στον ύπνο μας λουκουμάδες, και όταν ακούμε τη λέξη «υγιεινό» ο νους μας πάει στο γαλακτομπούρεκο. Για πρώτη φορά, ένα φεστιβάλ συγκεντρώνει την «ανφαν γκατέ» των γλυκών από όλη την Ελλάδα στο ίδιο μέρος και μας καλεί στη μεγαλύτερη γιορτή ζάχαρης. Ποιος σοβαρός γλυκατζής χάνει κάτι τέτοιο;

Για τρεις μέρες, που λέτε, στις 27,28 και 29 Οκτωβρίου το Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι θα γεμίσει με σοκολάτες, παγωτά, καραμέλες, ζαχαρωτά, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, γλειφιτζούρια, βάφλες, cupcakes (vegan και μη) και γενικώς ΓΛΥΚΑ. Μιλάμε για δεκάδες καταστήματα με κάθε είδους ζαχαρένια λιχουδιά, που θα μας περιμένουν για να τις δοκιμάσουμε ΟΛΕΣ*.

Sweet Factory Festival

Παράλληλα, το Sweet Factory Festival θα εμπλουτιστεί με σεμινάρια και workshops από γνωστούς pastry chefs και bloggers, ενώ θα συμβούν και διάφορα happenings. Αλλά κυρίως -δεν ξέρω αν έχω γίνει αρκετά σαφής- θα υπάρχουν εκατοντάδες γλυκά. Προετοιμαστείτε για overdose ζάχαρης.

*Προφανώς, από αυτή τη συνάντηση αποκλείονται οι διαιτολόγοι.

Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, Πειραιώς & Ερμού, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικός)
27, 28, 29 Οκτωβρίου 2023, Ωράριο: 11.00 – 23.00
Εισιτήρια εδώ.
www.thesweetfactory.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ