Θεματα

Café Kitsuné: Το μοντέρνο παριζιάνικο καφέ που κατακτά τον κόσμο του Instagram

Εκεί που η μόδα συναντά έναν barista, το virality είναι αναπόφευκτο!

Μαρίνα Ανδριωτάκη
Μαρίνα Ανδριωτάκη
12’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Café Kitsuné

Café Kitsuné, το γαλλικό καφέ που κυριαρχεί στα social media

Έχει γεμίσει το feed σου από χάρτινα και πλαστικά ποτηράκια καφέ με το logo μιας αλεπούς και διάφορα τοπία ανά τον κόσμο στον ορίζοντα; Ε, λοιπόν είναι το Café Kitsuné, μια παριζιάνικη καφετέρια που έχει κατακτήσει τον κόσμο (και των social media πέραν από τον κανονικό) τα τελευταία χρόνια, με τοποθεσίες στο Παρίσι, το Τόκιο, τη Σεούλ και τη Νέα Υόρκη. Η μάρκα είναι μια συνεργασία μεταξύ του οίκου μόδας Maison Kitsuné και του διάσημου Ιάπωνα barista Hiroshi Sawada, και προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό καφέ υψηλής ποιότητας και κομψής μόδας μέσα σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον.

Η αισθητική του χώρου είναι ένα τέλειο μείγμα γαλλικών και ιαπωνικών επιρροών, με μινιμαλιστική διάθεση και καθαρές γραμμές που αντανακλούν το εκλεπτυσμένο και κομψό στιλ και των δύο πολιτισμών. Το καφέ διαθέτει επίσης έναν κομψό εξωτερικό χώρο στο αίθριο, εκεί οι πελάτες μπορούν να απολαμβάνουν τον καφέ τους απολαμβάνοντας την ατμόσφαιρα της πολυσύχναστης πόλης.

Ένα από τα πράγματα που κάνει το Café Kitsuné να ξεχωρίζει από τα άλλα καφέ είναι η δέσμευσή του να χρησιμοποιεί μόνο τους υψηλότερης ποιότητας κόκκους καφέ, τους οποίους προμηθεύεται από όλο τον κόσμο. Ο καφές καβουρδίζεται προσεκτικά για να αναδεικνύονται οι μοναδικές γεύσεις και τα αρώματα του κάθε κόκκου και οι baristas είναι άρτια εκπαιδευμένοι για να δημιουργούν κάθε φορά το τέλειο φλιτζάνι καφέ.

Αλλά δεν είναι μόνο ο καφές που προσελκύει τον κόσμο - το καφέ προσφέρει επίσης μια σειρά από νόστιμα αρτοσκευάσματα και ελαφριά γεύματα, όπως κρουασάν, κις και σάντουιτς. Όλα φτιάχνονται επιτόπου με τα καλύτερα υλικά, ενώ το μενού αλλάζει τακτικά για να αντικατοπτρίζει τις εποχές και τις τάσεις που αλλάζουν.

Η δημοτικότητα του Café Kitsuné μπορεί επίσης να αποδοθεί στη στενή σχέση του με τη βιομηχανία της μόδας. Η Maison Kitsuné, η εταιρεία μόδας που βρίσκεται πίσω από το καφέ, είναι γνωστή για τα κομψά και καινοτόμα σχέδιά της, και αυτή η αισθητική αντικατοπτρίζεται στη διακόσμηση και το branding του καφέ. Από το χαρακτηριστικό λογότυπο με την αλεπού μέχρι τα μοντέρνα ρούχα και αντικείμενα που πωλούνται στο κατάστημα, το Café Kitsuné έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό εμπορικό σήμα που βρίσκει μεγάλη απήχηση στην, ομολογουμένως, μεγάλη και φανατική πελατεία του.

Παρά τη φήμη της μάρκας ως μάρκας υψηλών προδιαγραφών, οι τιμές στο Café Kitsuné είναι στην πραγματικότητα αρκετά λογικές, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την ποιότητα του καφέ και του φαγητού. Αυτό έχει συμβάλει στο να γίνει το καφέ προσιτό σε ένα ευρύ φάσμα πελατών, από ντόπιους φοιτητές μέχρι διεθνείς τουρίστες. Συνδυάζοντας γαλλικές και ιαπωνικές επιρροές, το καφέ έχει δημιουργήσει  μια ξεχωριστή αισθητική που απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα πελατών, από τους trend setters που έχουν μεγάλη αγάπη στη μόδα μέχρι τους λάτρεις του καφέ που αναζητούν το τέλειο φλιτζάνι καφέ. Αν βρεθείτε ποτέ στο Παρίσι, το Τόκιο, τη Σεούλ ή τη Νέα Υόρκη, φροντίστε να περάσετε από το Café Kitsuné και να το γνωρίσετε από κοντά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ