Θεματα

ΣουΣού, το καινούργιο hot bar της Ερατοσθένους

Ακόμη μία αφορμή για να βρεθείς στο Παγκράτι

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣουΣού
Φωτογραφία: Mάριος Ζούλης

Η ΣουΣού είναι το καινούργιο στέκι στο Παγκράτι

Δεν πάει πολύ καιρός, μόνο μερικές εβδομάδες, που η ΣουΣού εμφανίστηκε σπιρτόζα και αλέγκρα, πανέτοιμη να γεμίσει με χρώμα τις νύχτες μας. Άπλωσε κατακόκκινες καρέκλες στο πεζοδρόμιο, παρέταξε τα σκαμπό μπροστά στην ωραία της μπάρα, και ιδού, ακόμη μία ωραιότατη αφορμή για να βρεθούμε στο Παγκράτι. Για καφέ κάποιο νωχελικό, ανοιξιάτικο πρωινό, για (ακόμη) ένα ποτό, για μία στάση μετά από την επίσκεψη στο γειτονικό Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

ΣουΣού
Φωτογραφία: Mάριος Ζούλης

Το καινούργιο στέκι της πόλης είναι ιδέα του επιχειρηματία Σπύρου Κατσίμπα (δικός του ο κοντινός «Ροζ Πάνθηρας»), του τραγουδιστή Κώστα Γκλάβα και του Χάρη Κοντογιάννη (για χρόνια manager στο Upupa Epops των Πετραλώνων). Η συνταγή είναι γνωστή και πετυχημένη: ένα all day bar να τους χωράει όλους, με καλό καφέ και μερικά συναρπαστικά cocktails για να κάνουν τις νύχτες να κυλούν. Οι συνταγές των τελευταίων ανήκουν στον Λαέρτη Γκίνη και στον Θοδωρή Καρβουντζή, ενώ η bar manager της ΣουΣού, Τίνα Σαρδή, αναλαμβάνει την άψογη εκτέλεσή τους. Κάπως έτσι ιντριγκαδόρικα cocktails όπως η Madame Sousou (με London Dry Gin, αφρό καραμέλας και grapefruit – μεγάλο σουξέ) ή το Gossip (με μαστίχα Skinos, περγαμόντο και βότκα) θα σε κρατήσουν έξω περισσότερο από ό,τι υπολόγιζες… Αν, τώρα, αγαπάς τις κλασικές συνταγές, εδώ αξίζει να δοκιμάσεις τη Margarita, την Paloma ή το housemade Negroni.

ΣουΣού
Φωτογραφία: Mάριος Ζούλης
ΣουΣού
Φωτογραφία: Mάριος Ζούλης

Αυτά θα πιεις, είτε μέσα, στον ωραίο εσωτερικό χώρο της ΣουΣού(ς), χαζεύοντας την επιγραφή “Come for gossip, stay for drinks” ή -ακόμη καλύτερα- έξω, στα τραπεζάκια κάτω από την αψίδα με τα λαμπιόνια, που κάνουν την Ερατοσθένους να μοιάζει με νοσταλγική αυλή κάποιας άλλης δεκαετίας…

ΣουΣού
Φωτογραφία: Mάριος Ζούλης

Υ.Γ. Η ΣουΣού σύντομα θα αποκτήσει και τη δική της κουζίνα, που θα σερβίρει πλούσιο brunch τα πρωινά και bar food (πίτσες, burgers, σαλάτες κλπ.) όσο περνάει η μέρα.

Ερατοσθένους 12, Παγκράτι, Fb: @sousou.pagkrati, Instagram: @sousou_alldaybar

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ