Θεματα

Ikigai: το νέο πρωτοποριακό project του Άρη Βεζενέ φέρνει την Ιαπωνία στο Σύνταγμα

Είναι ταυτόχρονα delicatessen, κρεοπωλείο, κάβα, αλλά και σημείο πώλησης χειροποίητων κεραμικών

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ikigai

Ikigai: ο Άρης Βεζενές μόλις άνοιξε στο Σύνταγμα ένα ιαπωνικό market απόλυτως μοναδικό

Ο Άρης Βεζενές, πάντα ανήσυχος, πάντα αεικίνητος, έχει δείξει εδώ και χρόνια πως όταν καταπιάνεται με κάτι, το φτάνει στην τελειότητα. Πρώτα ήταν το Vezene, το εστιατόριο που σύστησε στους Αθηναίους τις εκλεκτές κοπές κρεάτων και τη nose to tail φιλοσοφία που αξιοποιεί όλα τα μέρη του ζώου. Ύστερα ήρθε το Birdman, η γιαπωνέζικη pub με τα εκλεκτά ιαπωνικά ουίσκι και τις ντελικάτες γεύσεις. Μετά ήρθε το εικονικό Ekiben για να δώσει λίγη γεύση στην καραντίνα και αυτή τη στιγμή, ο Άρης Βεζενές επανέρχεται με μία νέα, νόστιμη, πρωτοποριακή ιδέα. Το Ikigai μόλις άνοιξε και είναι το πρώτο νέας γενιάς ιαπωνικό market τροφίμων και ποτών στην Αθήνα.

Ikigai
Ikigai

Στην ιαπωνική γλώσσα “iki” σημαίνει ζωή και “gai” είναι μία λέξη για να περιγράψει την έννοια της αξίας. Ikigai, λοιπόν, πάει να πει «κινητήριος δύναμη ζωής», κάτι που μας δίνει ένα νόημα, ένα σκοπό. Το Ikigai του Άρη Βεζενέ είναι delicatessen, κρεοπωλείο, κάβα, αλλά και σημείο πώλησης χειροποίητων κεραμικών από Έλληνες και Ιάπωνες καλλιτέχνες. Στα ράφια του θα βρεις περισσότερα από 200 διαφορετικά προϊόντα delicatessen από την Ιαπωνία όπως παλαιωμένες soy sauces, ponzu, premium σησαμέλαια, πρωτότυπα αρωματικά ξύδια (π.χ. ξύδι σύκου), kombu, σπέσιαλ σάλτσες (π.χ. με ζωμό φυκιών kombu, μανιτάρια shitake, αποξηραμένη παλαμίδα, σόγια, mirin, δαμάσκηνα), σπάνια dressing (π.χ. γλυκό ξύδι καπνισμένο σε ξύλο κερασιάς), μεγάλη ποικιλία soba, udon, ramen noodles, άψογο panko, κουρκούτι για την άψογη tempura και πολλά, πολλά άλλα.

Ikigai
Ikigai

Στο κρεοπωλείο ο Άρης Βεζενές φιλοδοξεί να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό όχι μόνο την ιαπωνική ράτσα Wagyu, αλλά και ολόκληρη τη φιλοσοφία της ιαπωνικής και κορεάτικης χασαπικής τέχνης, όπου όλες οι κοπές κόβονται σε λεπτές φέτες με το μαχαίρι ή με ειδική κοπτική μηχανή, ώστε το ψήσιμο να είναι πιο γρήγορο. Εκτός από τα ιαπωνικά Wagyu που προέρχονται από διαφορετικές περιοχές (Miyazaki, Kobe, Ohmi, Kagoshima), θα πωλούνται ακόμα παραδοσιακές ευρωπαϊκές ράτσες (π.χ. Highland, Dexter, Holstein, Rubia Galega, Barossa), όπως επίσης και Wagyu από τις ΗΠΑ, τη Χιλή και την Ευρώπη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η κατηγορία των Signature Burger Blends Κιμά”, που περιλαμβάνει διαφορετικά blends με πολλαπλά γευστικά προφίλ για κάθε γούστο.

Ikigai

Η κάβα μπορεί να περιγραφτεί και ως… ωδή στα ουίσκι! Μιλάμε για μία τεράστια συλλογή ιαπωνικών ουίσκι (για την ακρίβεια είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα), που δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε συλλεκτικής αξίας δυσεύρετες ετικέτες για τους (πολύ) απαιτητικούς fans της single malt σκηνής. Επίσης, υπάρχει μία πλήρης γκάμα ιαπωνικών τζιν, σάκε και κρασιών φυσικής οινοποίησης από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, όπως και πολλές μπίρες. Σύντομα μάλιστα θα δημιουργηθεί και η σπέσιαλ nomad “Ekiben” beer που την ετικέτα της θα σχεδιάζουν κατά καιρούς διάφοροι καλλιτέχνες.

Ikigai
Ikigai

Την ίδια στέγη με το Ikigai θα μοιραστεί και το Ekiben, το μικρό αδερφάκι του Birdman. Έτσι, θα συναντήσουμε μια πανέμορφη ανοιχτή κουζίνα (σ.σ. δώστε προσοχή στην tailor made ψησταριά robata που φτιάχτηκε αποκλειστικά για το Ekiben στην Αγγλία κι έχει προσαρμοσμένη πάνω της μια… ελληνική σούβλα!), όπου πάνω στα ιαπωνικά Bincho-tan special κάρβουνα θα ψήνονται κρέατα και λαχανικά, ενώ άλλες μέρες θα ψήνονται διαλεχτά κομμάτια αρνιού και χοιρινού. Μεταξύ άλλων θα δοκιμάσουμε αυθεντικά ramen, παραλλαγές mazemen, μεγάλη ποικιλία σε sando και gyoza, αλλά και ένα secret omakase menu. Ανυπομονούμε!

Ikigai
Ikigai

Σκούφου 15, 2103250535, www.ikigaimarket.gr, Instagram: ikigaimarket_, Fb: Ikigai Japanese Market

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 - 23:30

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ