Θεματα

Γκουρμέ Κουκάκι: Οι νέες αφίξεις και τα νόστιμα στέκια που κρύβονται σε κάθε στενό

Ανακαλύπτοντας τα νέα στέκια, ταβερνάκια, wine bar, street food, στις γωνίες και τα στενάκια της πιο hot γειτονιάς της Αθήνας

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
ΤΕΥΧΟΣ 844
19’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Il Capitano
© Θανάσης Καρατζάς

Κουκάκι: Τα παλιά και τα νέα στέκια. Πού θα πας για φαγητό και ποτό.

Τουρίστες με σακίδια στην πλάτη, φοιτητοπαρέες, καλλιτέχνες με τις κιθάρες τους, περαστικοί που κατευθύνονται στο Ηρώδειο και foodies που προσπαθούν να ανακαλύψουν νέα στέκια, ταβερνάκια, wine bar, street food, στις γωνίες και τα στενάκια της πιο hot περιοχής της Αθήνας, το Κουκάκι.

Είναι η συνοικία του ταϊλανδέζικου Tuk Tuk, αλλά και η γειτονιά που πρωτοεμφανίστηκε ένα από τα πιο δυνατά σαντουιτσάδικα της Αθήνας, το Guarantee. Στα στενά κάθε πρωί μοσχοβολάει αφράτο κρουασάν βουτύρου που ψήνεται στο Fika και χωριάτικο καρβελάκι από τον φούρνο του Τάκη αλλά τα βράδια σε λιγώνει η μυρωδιά του burger που παραδίνεται στο λιωμένο τσένταρ μέσα στην κουζίνα του Tarantino. Πίνεις κοκτέιλ με ρούμι και τροπικά φρούτα στο Τiki bar και βρίσκεσαι σε εξωτικό νησί, ελληνικές μπίρες από φοβερούς νομάδες μικροζυθοποιούς στα taprooms Strange Brew και Blame the sun, παίρνεις κρασιά για το σπίτι από το Materia Prima, δοκιμάζεις απεριτίβο στην πρώτη spritzeria της Αθήνας, το Drupes & Drips, και στο τέλος φεύγεις με παγωτό φιστίκι Αιγίνης από τη συριανή παρέα του Django.

Στα κλασικά κι αγαπημένα έρχονται να προστεθούν και νέα στέκια που στο σύντομο διάστημα της λειτουργίας τους έχουν ήδη αποκτήσει φανατικό κοινό. Το Il Capitano (Βεΐκου 107) άνοιξε πριν από λίγο καιρό ως οστερία-κουτούκι και σερβίρει από μυκονιάτικο μπελτέ και υπέροχες αγκινάρες τουρσί, μέχρι γίδα βραστή και κουνέλι γιαχνί, που συνοδεύει με αφρώδη κρασιά από τον Βορρά της Ιταλίας και την Βόρεια Ελλάδα, μπίρες και τσίπουρα. Στον ίδιο δρόμο μόλις άνοιξε και το Asiaki (Βεΐκου 34), ένα λιλιπούτειο εστιατόριο με fusion ασιατική κουζίνα που φτιάχνει σαλάτες από την Ινδία και την Ταϊλάνδη, yakitori από την Ιαπωνία, ένα πιάτο ψαριού από το Λάος, μπαχαρένιο κοτόπουλο από το Πακιστάν, Dim Sum από την Κίνα, ταϊλανδέζικο Pad Thai αλλά και Okonomiyaki ή αλλιώς «ιαπωνική κρέπα». Η Babushka, το νέο μπαρ του Κουκακίου (Χρήστου Βυζαντίου 7), της Φιλιώς Κορολόγου και του Ιωακείμ Σιδηρόπουλου, είναι χαρούμενο στέκι, έχει πράσινους τοίχους,  ροζ λεπτομέρειες και ποπ κουλτούρα, αγαπά τα straight ποτά, τα κλασσικά κοκτέιλ και την ανεβαστική μουσική. Μερικά βήματα παρακάτω και το μπαρ Άνθρωπας (Δημητρακοπούλου 95) του ηθοποιού Βασίλη Γιακουμάρου, που μέσα σε σύντομο διάστημα έχει κάνει τους κατοίκους της περιοχής μαζί με τους τουρίστες και τους Αθηναίους από κάθε μεριά της Αθήνας να αναζητούν μια θέση στην μπάρα του για να ευχαριστηθούν απλά και κλασικά κοκτέιλ ή μπίρες από μικρές ζυθοποιίες. Μασκότ ο σκυλάκος του ιδιοκτήτη, ο Σπόρος και μότο του μαγαζιού το σύνθημα στον τοίχο «Τι παντελόνια-τι φορέματα, άνθρωπος να είσαι».

Στον ίδιο δρόμο θα δοκιμάσεις και άπαιχτη πίτσα αφού προσγειώθηκε από τη Θεσσαλονίκη το Pizza Dough (Δημητρακοπούλου 17), με ζυμάρι για τις πίτσες που ωριμάζει 48 ώρες και ψήνεται στον ξυλόφουρνο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ