- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
7 στέκια που πρέπει να επισκεφθείς αυτόν τον Σεπτέμβριο.
Υπάρχουν μέρη που μας βάζουν απαλά στο φθινόπωρο και δίνουν ζωντάνια και προσμονή για τα ωραία που θα συμβούν και ξεκινάνε τώρα. Κάποια από τα δικά μου αγαπημένα, όλα τους ιδανικά για ομαλή μετάβαση στους ρυθμούς της Αθήνας...
Aleria
Στον κήπο με τις ακακίες
Τρομερό location πνιγμένο στο πράσινο, διακόσμηση εξαιρετικού γούστου, κεράκια, ησυχία και στο βάθος η επίσης τρομερή και άκρως δημιουργική κουζίνα του Γκίκα Ξενάκη. Ιδανικό τελείωμα ύστερα από έξοδο στα γύρω σινεμά, θέατρα, μουσεία. Μ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, 210 5222633
Λεύκες
Καταρράκτες και λίμνη με ψαράκια
Ο κήπος είναι τίγκα στα φυτά, τέλη Αυγούστου φυτεύουν και τα «σεπτεμβριάτικα». Χαλάρωση με απαλές jazz μουσικές και μεγάλη απόλαυση από τα πιάτα του Τάσου Ντούμα. Τώρα φουρνίζει τις τελευταίες μπάμιες της σεζόν (και τις συνοδεύει με σάλτσα φέτας και κοτόπουλο), ενώ μια άλλη εποχιακή λιχουδιά του που αρέσει τρελά είναι η σφολιάτα με σύκα, φέτα, φρέσκο προσούτο και δύο σταγόνες ελαιόλαδο. Λ. Γαλατσίου 100, 210 2924458
Fuga
Μέγαρο, Μεσόγειος και κοκτέιλ
Πραγματικά ανέλπιστος και πολύ ωραίος για το κέντρο κήπος, προσεγμένη ιταλική-μεσογειακή κουζίνα και διάθεση για πιο χαλαρές βραδιές. Καλή λύση αν πάτε σε κάποια από τις εκδηλώσεις του Μέγαρου, πολύ κοντά όπου κι αν είστε στο κέντρο. Κόκκαλη 1, Κήπος Μεγάρου, 210 7242979
Θαλασσινός
Κάτω από την πέργκολα
Ο δρόμος του είναι ήσυχος κι έχει τη γλύκα της παλιάς γειτονιάς. Αλλά και η αυλή του καλού ψαροεστιατόριου είναι μέσα στο λουλουδικό, με τα μεγάλα δέντρα να την οριοθετούν. Πολύ καλό ψάρι, πρωτότυποι μεζέδες, ευγενέστατη περιποίηση από ανθρώπους που θέλουν και ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Τέλεια τα μεσημέρια του Σαββάτου και της Κυριακής – πήγαινε αργούτσικα που έχει φύγει το πρώτο «κύμα». Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές.
Black Duck
Στον κήπο των παλιών Ανακτόρων
Που μάλιστα τον επιμελήθηκε η η βασίλισσα Αμαλία – το φοίνικα τον φύτεψε με τα χεράκια της. Μπαίνεις μέσα και ακούς πουλάκια και κλασική μουσική που παίζει πάντα μέχρι τις 2 το μεσημέρι (ωραίοι πρωινοί καφέδες). Στη συνέχεια οι μουσικές παραμένουν χαλαρές, η κουζίνα είναι καλή και μεσογειακή, το σέρβις ευγενικό, οι εκδηλώσεις συχνές. Ανοιχτά 10 το πρωί μέχρι τις 2 αργά το βράδυ-η κουζίνα σερβίρει μέχρι 12μμ. Ι. Παπαρηγοπούλου 5-7, πλ. Κλαυθμώνος, 210 3252396
Παράμαλο
Στη σκιά των πεύκων
Τεράστια αυλή με αραιά τραπέζια, πανύψηλα δέντρα, απόλυτη ηρεμία. Βγάλε την πευκοβελόνα από το τραπεζομάντιλο και αφοσιώσου στην πιο νόστιμη ψαροφαγία των Β.Π. Απίστευτα φρέσκα όστρακα, χόρτα ζεστά, καλαμάρι στο τηγάνι, αχινοί, φούσκες, στρόμπια, καραβίδα Ευβοϊκού ζωντανή. Συμβουλή: όσο καλή παρέα κι αν είναι ο Θανάσης (Τσαφ για τους φίλους), μην πιεις πάνω από ένα σφηνάκι κόκκινο τσίπουρο. Πάρνηθος 13, Νέα Κηφισιά, 210 6205927
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.