Θεματα

Τα «βρόμικα» vegan της πόλης

Οι vegan της Αθήνας ορκίζονται σε κάποια «βρόμικα» που φαίνονται λαχταριστά και στον πιο φανατικό κρεατοφάγο

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
ΤΕΥΧΟΣ 841
15’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Athens Vegan Burgers

Vegan σουβλάκι, μπέργκερ, bao buns, mac 'n' cheese, πιροσκί, πεϊνιρλί, κοτομπουκιές και hot dogs

Σουβλάκι με γύρο από μανιτάρια
Mαρινάρεται, τυλίγεται σε πίτα και συνοδεύεται με διάφορες φυτικές σάλτσες ή ακόμα και με τζατζίκι από βιολογικό γιαούρτι σόγιας όπως το προτείνει το Cookoomela Grill (Πέτρου Καλλιγά 6, Γκύζη). Εκεί θα βρεις και νοστιμότατα κεμπάπ από φακή που θα σετάρεις με τηγανητές πατάτες.

Μπέργκερ μουσακάς
Στο Athens Vegan Burger (Mητροπόλεως 59) θα βρεις πάνω από 10 εκδοχές μπέργκερ, κάποιο μπορεί να έχει κάκτο τουρσί, κοτόπουλο από σεϊτάν (υποκατάστατο κρέατος από σιτάρι ολικής άλεσης και νερό), αλλά ξεχωρίζει ο μουσακάς με τον (μαμαδίστικα μαγειρεμένο) κιμά σόγιας και το πλούσιο στρώμα από μπεσαμέλ με φυτικά τυριά.

Κοτομπουκιές και hot dogs
Στο Vegan Vandal (Αμύντα 15, Παγκράτι) φτιάχνονται τραγανές κοτομπουκιές από παναρισμένο κουνουπίδι και γίνονται ανάρπαστες, όπως εξάλλου και το hotdog με λουκάνικο από τόφου.

Bao buns 
Στο Tylers Bao (Αρχελάου 14, Παγκράτι) το αφράτο bao γεμίζει από καρότο, σπόρους κάνναβης, σαλατάκι ρέβα, φρέσκο κρεμμύδι, ραπανάκι, πίκλα ρέβα. Ο χαμός προκύπτει όταν όλα αυτά περιχύνονται με bbq cherry, ταχίνι και japan dressing.

Τo αλήτικο mac 'n' cheese
Πλούσιο, κρεμώδες και λαχταριστό μακαρονάκι μέσα σε κρέμα φυτικών κίτρινων τυριών μαζί με κομματάκια από χειροποίητο Κimchi θα το βρεις στο Joshua Tree Café.

Πιροσκί με πατάτα
Kλασική αξία στις χεράτες λιχουδιές. Θα το βρεις στα ρώσικα πιροσκάδικα που είναι διάσπαρτα στην πόλη. Τηγανητά ή φούρνου που πλάθονται στο χέρι και ψήνονται καθημερινά με βάση την παραδοσιακή ρώσικη συνταγή και στη vegan εκδοχή τους με πατάτες και μανιτάρια, όπως στο Καλίνκα Μαλίνκα (Σόλωνος 81 & Μαυρομιχάλη).

Πεϊνιρλί
Στη «ζυμερία» Smak (Ρόμβης 21) ξεχειλίζει από φυτικό τυρί και σάλτσα ντομάτας. Απλά, λιτά, νόστιμα.

Λουκουμάδες με μπεσαμέλ ή καραμέλα;
Οι λουκουμάδες στο Κeenkies (Θεμιστοκλέους 56, Εξάρχεια) παραπέμπουν σε παστίτσιο με κιμά από πλευρώτους και μπεσαμέλ, ενώ στη γλυκιά τους εκδοχή γεμίζονται με φυτική πραλίνα φουντουκιού ή φράουλα, vegan καραμέλα γάλακτος και πασπαλίζονται με πουράκια, σοκολατένιες νιφάδες ρυζιού ή αλατισμένο αμύγδαλο.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ