- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τα «βρόμικα» vegan της πόλης
Οι vegan της Αθήνας ορκίζονται σε κάποια «βρόμικα» που φαίνονται λαχταριστά και στον πιο φανατικό κρεατοφάγο
Vegan σουβλάκι, μπέργκερ, bao buns, mac 'n' cheese, πιροσκί, πεϊνιρλί, κοτομπουκιές και hot dogs
Σουβλάκι με γύρο από μανιτάρια
Mαρινάρεται, τυλίγεται σε πίτα και συνοδεύεται με διάφορες φυτικές σάλτσες ή ακόμα και με τζατζίκι από βιολογικό γιαούρτι σόγιας όπως το προτείνει το Cookoomela Grill (Πέτρου Καλλιγά 6, Γκύζη). Εκεί θα βρεις και νοστιμότατα κεμπάπ από φακή που θα σετάρεις με τηγανητές πατάτες.
Μπέργκερ μουσακάς
Στο Athens Vegan Burger (Mητροπόλεως 59) θα βρεις πάνω από 10 εκδοχές μπέργκερ, κάποιο μπορεί να έχει κάκτο τουρσί, κοτόπουλο από σεϊτάν (υποκατάστατο κρέατος από σιτάρι ολικής άλεσης και νερό), αλλά ξεχωρίζει ο μουσακάς με τον (μαμαδίστικα μαγειρεμένο) κιμά σόγιας και το πλούσιο στρώμα από μπεσαμέλ με φυτικά τυριά.
Κοτομπουκιές και hot dogs
Στο Vegan Vandal (Αμύντα 15, Παγκράτι) φτιάχνονται τραγανές κοτομπουκιές από παναρισμένο κουνουπίδι και γίνονται ανάρπαστες, όπως εξάλλου και το hotdog με λουκάνικο από τόφου.
Bao buns
Στο Tylers Bao (Αρχελάου 14, Παγκράτι) το αφράτο bao γεμίζει από καρότο, σπόρους κάνναβης, σαλατάκι ρέβα, φρέσκο κρεμμύδι, ραπανάκι, πίκλα ρέβα. Ο χαμός προκύπτει όταν όλα αυτά περιχύνονται με bbq cherry, ταχίνι και japan dressing.
Τo αλήτικο mac 'n' cheese
Πλούσιο, κρεμώδες και λαχταριστό μακαρονάκι μέσα σε κρέμα φυτικών κίτρινων τυριών μαζί με κομματάκια από χειροποίητο Κimchi θα το βρεις στο Joshua Tree Café.
Πιροσκί με πατάτα
Kλασική αξία στις χεράτες λιχουδιές. Θα το βρεις στα ρώσικα πιροσκάδικα που είναι διάσπαρτα στην πόλη. Τηγανητά ή φούρνου που πλάθονται στο χέρι και ψήνονται καθημερινά με βάση την παραδοσιακή ρώσικη συνταγή και στη vegan εκδοχή τους με πατάτες και μανιτάρια, όπως στο Καλίνκα Μαλίνκα (Σόλωνος 81 & Μαυρομιχάλη).
Πεϊνιρλί
Στη «ζυμερία» Smak (Ρόμβης 21) ξεχειλίζει από φυτικό τυρί και σάλτσα ντομάτας. Απλά, λιτά, νόστιμα.
Λουκουμάδες με μπεσαμέλ ή καραμέλα;
Οι λουκουμάδες στο Κeenkies (Θεμιστοκλέους 56, Εξάρχεια) παραπέμπουν σε παστίτσιο με κιμά από πλευρώτους και μπεσαμέλ, ενώ στη γλυκιά τους εκδοχή γεμίζονται με φυτική πραλίνα φουντουκιού ή φράουλα, vegan καραμέλα γάλακτος και πασπαλίζονται με πουράκια, σοκολατένιες νιφάδες ρυζιού ή αλατισμένο αμύγδαλο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.