Θεματα

Ποιο είναι το πιο new age τυροπωλείο της Βαρβακείου

Θα βρεις πρωτότυπες ποικιλίες τυριών που σερβίρονται σε κουτιά πίτσας

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσηζ
© Θανάσης Καρατζάς

Στο Τζηζ θα δοκιμάσεις ποικιλίες τυριών μέσα σε κουτί πίτσας

Στη Βαρβάκειο στέκει από το 1957 το παραδοσιακό τυροπωλείο του Μπολούτσου από τα Τρίκαλα. Ο Δημήτρης Μπολούτσος που το ξεκίνησε αγαπούσε τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και αυτή την αγάπη την μετέδωσε στα παιδιά και τα εγγόνια του. Η επιγραφή σήμερα γράφει με funky γραμματοσειρά «Τσηζ», αυτοκόλλητα με έξυπνα λογοπαίγνια βρίσκονται πάνω στα προϊόντα και οι διανομείς βγαίνουν από το εσωτερικό του κρατώντας μεγάλα κουτιά πίτσας. Για όλα ...φταίει η 26χρονη εγγονή, η Δήμτρα που αποφάσισε να μεταμορφώσει το οικογενειακό τυροπωλείο στο πιο new age «τυράδικο» της Κρεαταγοράς προσφέροντας ιδιαίτερες ποικιλίες για takeaway.

Οι ποικιλίες του Τσηζ προσφέρονται μέσα σε κουτιά πίτσας με τα τυριά σε τρίγωνα κομμάτια ενώ διανέμονται σε όλη την Αθήνα μέσα από πλατφόρμες. "Straight outta Varvakeios", "πολύ cheezy", «ντόπιο πράμα», είναι κάποια από τα moto σε αυτοκόλλητα που δεν περίμενε να δει κανείς πάνω σε γαλομυζήθρες και γκίζα. Μικρά μπουκαλάκια με τσίπουρο συνοδεύουν την κάθε παραγγελία ενώ πάνω στην ετικέτα υπάρχει ένα custom illustration που απεικονίζει τον παππού Μπολούτσο και γράφει «Ο παππούς εγκρίνει». Διανομείς μπορούν να φέρουν την ποικιλία που θα διαλέξεις στην πόρτα σου ή ακόμα και σε μια πλατεία που μπορεί να αράζεις με την παρέα σου. Η λογική είναι ότι δεν χρειάζεται να μεταφερθείς σε κάποιο ακριβό wine bar προκειμένου να βρεις ένα premium πλατό τυριών.

Τσηζ
© Θανάσης Καρατζάς

Στα προιόντα του τυροπωλείου θα βρεις τις αυθεντικές γεύσεις, γραβιέρα Κρήτης, Μυτιλήνης, Νάξου, Άρτας και Αμφιλοχίας από μικρούς παραγωγούς. Κασέρι Βόλου, γιαούρτι Καλαβρύτων (τα οποία Καλάβρυτα κάνουν φοβερό γιαούρτι όπως με ενημερώνουν), φέτα μαλακιά Κεφαλλονιάς, βούτυρο γάλακτος ιδανικό για τα γλυκά που θέλει να φτιάξει κάποιος αλλά και για τα φαγητά του αν θέλει έντονες γεύσεις! Στις πιο σπέσιαλ επιλογές η γκίζα, μια μυζήθρα νωπή που ταιριάζει μέσα στις τυρόπιτες αλλά και σε γεμίσεις λαχανικών. Έπειτα η γαλομυζήθρα Κρήτης που συνοδεύει ωραία τα μεζεδάκια και η κοπανιστή, -το αλοιφωτό τυρί της Μυκόνου και των Κυκλάδων-, που μπορεί να είναι πικάντικη αλλά αυτό δεν οφείλεται σε κάποιο καρύκευμα αλλά στη ζύμωσή της. Κι ακόμα, εδώ κανείς βρίσκει καρδιτσιώτικα λουκάνικα, χοιρινά ή πρόβεια με πράσο, φτιαγμένα με την ίδια συνταγή από τη μέρα που άνοιξε η επιχείρηση.

Οικογένεια Μπολούτσου
© Θανάσης Καρατζάς

H τιμή της ποικιλίας είναι ανάλογη με την τιμή κιλού κάθε τυριού. Ξεκινώντας από τα 14 περίπου ευρώ μπορεί κανείς να βρει πέντε διαφορετικές ποικιλίες. Η «Νέτη» είναι βασική ποικιλία τυριών για ένα καθημερινό τραπέζι, με φέτα βαρελίσια, κασέρι, γραβιέρα, edam, μανούρι, τυροκαυτερή, ντοματίνια και κριτσίνια. Η «Διερευνητική» περιλαμβάνει τα πιο γκουρμέ τυριά, όπως γραβιέρα με μπούκοβο, με θυμάρι, καπνιστή, μπλε τυρί, ξινομυζήθρα, πάστα ελιάς και σαλαμάκι. Η «Μερακλίδικη» είναι ιδανική για ουζάκι, ρετσίνα ή κρασάκι, έχει γραβιέρα με τσιμένι, γαλομυζήθρα, κοπανιστή, απάκι καπνιστό, σαλάμι αέρος. Η «Ανάμεικτη» δίνει έμφαση στα αλλαντικά, γαλοπούλα καπνιστή, μορταδέλα, απάκι, σαλάμι μπίρας και για όποιον βαριέται να μασήσει, περιγράφει η Δήμητρα γελώντας, υπάρχει και η ποικιλία με τις αλοιφές... τυρί κρέμα, τυροκαυτερή, ξινομηζύθρα, κοπανιστή, πάστα ελιάς και όλα τα συναφή.

Φιλοποίμενος 3,  21 0325 3475

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ