- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γαύδος. Τα κορίτσια στον Αϊ-Γιάννη το πρωί τρώνε υπέροχες γιαουρτοσαλάτες στην ταβέρνα της Σοφίας.
Κουφονήσια. Στο Πάνω, στην ταβέρνα Κάβος… ό,τι και να σου σερβίρουν δεν παίρνεις χαμπάρι τίποτα χαζεύοντας ΑΥΤΗ τη θέα.
Καλαμάτα. Σαργοί της –εντελώς– ώρας, ασορτί με ντομάτα από μποστάνι, κρεμμύδι Τριπόλεως (σπάταλα) και λάδι Καλαμάτας. Εξοχική ταβέρνα «Μπάμπης», Ακρογιάλι Αβίας.
Μάνη. Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο - μαγευτική θέα στον Μεσσηνιακό κόλπο.
Λέσβος. Ομελέτα με κορν μπιφ, σαλάτα με όλο το μποστάνι και όλα τα ούζα του νησιού στο καταπληκτικό ουζερί Το Σταυρί στην Αγιάσο. Κατεβήκαμε τη (μεγάλη) κατηφόρα… τσουλώντας.
Σαντορίνη. Τηγανητή γαριδάδα με ολόφρεσκη σαλάτα λαχανικών. Εστιατόριο «Ψαράκι», στη Βλυχάδα, λέμε και κλαίμε.
Blue Star Delos στο δρόμο για Πάρο. Κάναμε γνωριμία με τον αρχιλογιστή του πλοίου Τάσο Κορφιάτη. Συριανός, πληθωρικός, γενναιόδωρος, μας χάρισε ένα ολόκληρο βαζάκι αχινούς.
Σκύρος. Επιδρομή στα γλυκά κουταλιού και στα καλύτερα μέλια της Ελλάδας! Στο μαγαζί της Φαλταΐνας Κυριακοπούλου, στο κεντρικό δρομάκι της Χώρας.
Κύθηρα. Κόκορας με χυλοπίτες. Όλες οι ταμπέλες οδηγούν στην ταβέρνα της Φιλιώς στον Κάλαμο.
Ρέθυμνο στο χωριό Ροδάκινο. Λουκάνικα με σταμναγκάθι του παραγωγού Μιχάλη Βαβουράκη.
Μαραθιάς Λακωνίας. Ταβέρνα Γλαρονήσι ακριβώς μπροστά στις απίστευτες θάλασσες του Νότου. Πρωινό που ξεκίναγε με αυγά απ’ την κότα, στη συνέχεια εμπλουτιζόταν και με γεμιστούς κολοκυθανθούς της χρυσοχέρας κυρα-Γιωργίας.
Σίφνος. Πατατοσαλάτα με αντζούγιες και γλιστρίδα, λευκό παγωμένο κρασί. Αμπιγιέ στιγμές στο Ω3 στον Πλατύ Γιαλό.
Νάξος 1. Τη θρυλική πατάτα του Συνεταιρισμού τη φάγαμε με το τσουβάλι στην κυριολεξία. Και στη γιορτή της, το πρώτο Σ/Κ του Αυγούστου, τη δοκιμάσαμε σε όλες τις εκδοχές από το σεφ Στέλιο Κορρέ.
Νάξος 2. Το πιο γκουρμέ σάντουιτς των Κυκλάδων. Ολόφρεσκο ψωμάκι, βούτυρο και γραβιέρα Νάξου, ζαμπόνι Απειράνθου – τύφλα να ’χουν τα χαμόν σεράνο! Στο εξαιρετικό Ραντεβού, το πρωινό meeting point στη Χώρα.
Νάξος 3. Τα καλύτερα τυριά απ’ τον καλύτερο και πιο αυθεντικό τυροκόμο. Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Γιάννης Κάβουρας… «Το τυρί είναι ευαίσθητο όπως η γυναίκα».
Σάμος. Στην ταβέρνα Λουκάς στις Μανωλάτες Σάμου, ρεβιθοκεφτέδες και ντολμαδάκια από τη μαμά του ιδιοκτήτη Μανώλη. Μαζί, σπιτικό σαμιώτικο κρασί να μη σταματάς…
Πάτμος. Απέραντο γαλάζιο και μουσαμαδένιο τραπεζομάντιλο με παπαρούνες. Στο Λιβάδι του Αγερανού για πεντάφρεσκα ψάρια και θαλασσομεζέδες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.